Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Operátor na data, najdu v roce 2018 něco lepšího než Kaktus??

Zdravím.. Momentálně používám operátora Kaktus.. Za 300,- dostanu 2.5GB dat (+ 1.25GB na soc. sítě, které ale nevyčerpám ani z 1/10).

Sháním tedy něco lepšího, ale cenově nenáročného. Předpokládám, že má spotřeba bude okolo 5GB měsíčně.

- Koukal jsem třeba na mobil.cz, tam mají jen 2GB za 300/měs
- Zatím nejlepší co jsem našel je jakýsi https://opencall.cz/datove-balicky/ ale neznám ho a už jen ze vzhledu jejich stránek je to podezřelé.
- U Vodafone je tarif Red Naplno 5GB s neomezeným voláním a sms za 777,- CZK / měs což nezní zas tak špatně, ovšem úvazek na 2 roky je něco, co v dnešní době fakt nepřekousnu. Tím to prostě celé zabíjí.
- U O2 to samé, s rozdílem, že je to 6GB a cena 849,- CZK / měs .. ovšem zase ten trapný úvazek na 2 roky.
- U T-Mobile nevím, protože jim zrovna teď nefungují stránky s tarify :D

Co s tím? :/ Zná někdo něco lepšího?

EDIT -> Nejsem student

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě k tomu mobil.cz - za dobití máš vždy 200Kč, takže to +/- odpovídá tomu kaktusu (dobiješ 2x200K…
touchwood 08.04.2018 08:43
touchwood
Kaktusu to odpovida jen, kdyz cerpas data pravidelne a na konci mesice ti z FUP limitu nezbude temer…
RedMaX 08.04.2018 11:06
RedMaX
Já myslím, že stížnosti jsou oprávněné. Stačí se podívat na jiné státy EU. Tuším, že XoXoChannel psa…
Eessencia 08.04.2018 13:32
Eessencia
Podivej tri veci: 1. Casto u nas dochazi ke srovnavani nasich hlavnich mobilnich operatoru a zahran…
RedMaX 09.04.2018 17:17
RedMaX
Tak trocha nesúhlasím, kdyby trebárs to s frekvenciami bola pravda i to prvé, jak vysvetlíš operátor… poslední
Mlocik97 09.04.2018 17:55
Mlocik97

Ještě k tomu mobil.cz - za dobití máš vždy 200Kč, takže to +/- odpovídá tomu kaktusu (dobiješ 2x200Kč a máš 400MB plus), z čehož pak zaplatíš po vyčerpání balíček 2GB za 300,-

Co se týká toho opencallu, je to docela nebezpečné - jakmile zapomeneš aktivovat balíček a budeš internetit, tak každý den ti započítají 25Kč za pouhých 25MB.

Kaktusu to odpovida jen, kdyz cerpas data pravidelne a na konci mesice ti z FUP limitu nezbude temer nic. Kaktus je absolutni jednicka, pokud ma uzivatel nepravidelnou spotrebu dat, coz je teda muj pripad, takze ja jsem za Kaktus rad a za nic bych ho nevymenil.

---

Jinak teda uplne nechapu stiznosti na ceny za data, ktere se tu v diskuzi objevily, respektive nechapu tu potrebu tak masivniho objemu dat. Doma ma klasickou pripojku kabelovky a teda i mobil je na wifi, v praci mame tez rozvedenou wifi a teda data mobilniho operatora potrebuju jen na cestach mezi praci a domovem. Chapu teda snad jen u obchodnich cestujicich, ze kdyz travi pulku zivota na cestach, tak je to problem, ale vetsina lidi tu potrebu nema a tudiz se ani nelze divit, ze to mobilni operatori az tak nehroti a protoze to vetsina zakazniku ani nepotrebuje.

---

Ja treba spotrebuju na mobilu neco mezi 250-750MB mesicne, ten velky rozdil dela chalupa, protoze tam jsem zavisly na datech, tak podle toho kolik dni v mesici tam stravim. Tim, ze si u Kaktusu muzu schovavat data do dalsiho mesice, tak mi staci 500MB mesicne za 100Kc. Ta cena mi prijde paradni. A pokud budu hodne velky zavislak na netu, tak dnesni tarify 10GB mesicne za 500Kc, ktere jsou bezne, jsou take paradni.
Kdyz si vzpomenu, ze to neni tak davno, kdy jsem platil 100MB za 100Kc, tak ten pokrok je obrovsky.

Já myslím, že stížnosti jsou oprávněné. Stačí se podívat na jiné státy EU. Tuším, že XoXoChannel psal o svém a o tarifu přítelkyně, kde za zlomek ceny má 100GB+ dat a neomezené volání/sms do světa.. za kolik? Tuším 13€? Nebo tak nějak. Nechci kecat, ale tak nějak si na to vzpomínám.. A to je oproti ČR trochu abnormálně velký rozdíl, nemyslíš?

Když budu sjíždět jen mail, internet a soc. sítě, tak si taky dokážu vystačit s třeba 1GB měsíčně.. Ale občas, když se táhne čas, si chci v práci pustit i třeba youtube. A i když se na něj koukám v nějnižším možném rozlišením, tak to žere jako prase:/ A dle toho jak jsem se koukal, tak se v takovém případě dostanu na takových 4-6GB měsíčně.. A to se v tom dosti omezuji.

Podivej tri veci:

1. Casto u nas dochazi ke srovnavani nasich hlavnich mobilnich operatoru a zahranicnich virtualnich operatoru, v zahranici si virtualove vydobili lepsi podminky a maji lepsi ceny, ale u nas je situace odlisna, virtualove moc virtualove nejsou a proste je tu mobilni operator a porovnavat bys mel je, takze napriklad cesky T-Mobile a nemecky T-Mobile. Porad bude ten zahranicni levnejsi ale uz ne zdaleka o tolik. Takze se zjevne u nas situace zlepsuje a uz se hodne zlepsila. Muzes namitnout, ze tebe jako zakaznika nezajima, jak to kde je, ze ty srovnavas jen koncovou cenu. Jenze fakt je, ze hlavni operator s pobockama v kazdem okresnim meste, v kazdem nakupnim centru nemuze mit ceny jako virtual.

2. Drazba statnich frekvenci - cetl jsem clanek, ze cena za frekvence je u nas prehnana a mobilni operatori uz ted posledni drazbu platili velmi neochotne, ale vedi, ze porad lepsi zaplatit a nepustit si sem dalsi konkurenci, takze to statu dali. Pak se ale nemuzeme divit, ze si operatori shrabnou penize od zakazniku. Oni to fakt ze svyho platit nebudou, takze stat ma plnou pokladnu, ale zakaznici vyssi ceny. Hazet to jen na operatory je mylne.

3. Nenazranost ceskych pobocek operatoru z predchozich let zpusobila, ze lide navykli na wifi, tak jako nikde jinde na svete. Napriklad kdyz pred nejvetsim lajkem, kterej se o mobilni technologie absolutne nezajima, reknes slovo LTE, tak nevi o co jde a je to tak normalni, ani v zahranici to takovy clovek nevi. Ale kdyz reknes WIFI, tak kazdej Cech vi vo co jde. Tohle zpusobili svyma cenama cesti mobilni operatori a ted ti muzu konecne rici dnesni story z prace. :-)

Volali kolegyni od jejiho nejmenovaneho operatora, ze ted mela mesicne 200MB dat a od ted bude mit mesicne celej 1GB dat a to prosim za stejnou cenu. Kolegyne se na ne oborila, ze to teda ne. Ze kdyz ji za stejnou cenu davaj 1GB, tak teda at ji to koukaji zlevnit a daji ji 100MB mesicne, protoze ona vic za mesic nespotrebuje a nebude platit za neco, co nepotrebuje a nechce. A to predevsim proto, ze doma je na wifi, v praci je na wifi, v hospode je na wifi, proste vsude je wifi a kdyz se potrebuje jednou za 14 dni podivat na jizdni rady nekde kde wifi neni, tak ji 100MB bohate staci a vic proste nechce a nabidky odmita a basta. :-)

No a asi ti je zrejme, ze pokud jsme pomerne maly narod a jeste dobra polovina vubec mobilni data odmita, protoze proste mame wifi, tak pri predevsim pausalnich nakladech na LTE, ktere operatori maji, tak tezko muzeme v cenach dohnat Francii nebo Nemecko, kde je platicich zajemcu o mobilni data mnohem vice nez u nas. Stejne ceny jsou proste nerealne. Ano uznavam, ze mobilni operatori si za to mohou sami, ale soucasne ceny uz jsou podle me snesitelne, mohly by byt nizsi, ale ze by se snizovaly v nejakem kratsim horizontu nejak podstatne dolu je proste nerealne, zakazniku jako jsi ty je proste malo.

Tak trocha nesúhlasím, kdyby trebárs to s frekvenciami bola pravda i to prvé, jak vysvetlíš operátora čo dáva 300GB za 12€ [300CZK] ? či on je vínimka a platí zo svojho a to až 299x viac než je priemerná cena konkurenčných služieb? teda nejakých 1000€ za zákazníka? :-D haha!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru