Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows 10 mi zabil můj drahocenný MP3 přehrávač

Dobrý den,
mám a používám MP3 přehrávač Grundig připojitelný do USB portu. MP3 přehrávač standardně podporuje USB Mass Storage, kdy po připojení do PC se chová jako klasická USB fleška a je normálně možné přesunovat a kopírovat soubory z něho do PC i z PC do něho, vytvářet, upravovat, otvírat a mazat v něm jakékoliv soubory a složky. Takto jsem přehrávač normálně idylicky bezproblémově používal v systémech Linux různých distribucí a verzí i ve Windows XP naprosto bez jakéhokoliv problému.

Vše se ale ke zlému změnilo po připojení tohoto MP3 přehrávače k PC s Windows 10, přehrávač se mi neukázal v Průzkumníku jako vyměnitelné úložiště, ale jako "Multimediální zařízení", po jehož otevření v Průzkumníku byla uvnitř jedna disková jednotka, která ve Vlastnostech ukazovala správnou velikost použitého i volného místa, ale po jejím otevření v PC byla naprosto prázdná bez souborů a adresářů a nešly ty soubory ani zobrazit ani adresáře ani číst ani zobrazit že tam jsou, prostě ukazovaly se že tam nejsou že je přehrávač prázdný a do přehrávače taky nešly žádné nové soubory přesunout ani zkopírovat, vytvořit, ani naformátovat paměť přehrávače, prostě nic.

Nejhorší od té doby je, že přehrávač se takto nepoužitelně od té doby chová i ve všech operačních systémech, kde se do té doby choval slušně jako USB Mass Storage.

Ale po odpojení přehrávače a jeho zapnutí pro poslech hudby v něm byly všechny původní soubory a složky nezměněné od doby, kdy byl přehrávač naposled připojen ke slušnému OS (nevím jestli naposled Linux nebo Windows XP) kde ještě fungoval normálně slušně jako USB Mass Storage. Přehrávač tedy funguje pro přehrávání normálně, ale je mi zamezeno ve všech počítačích manipulovat se soubory které jsou v něm uloženy a dokonce i soubory zobrazit nebo formátovat paměť přehrávače nejde.

Prosím, nevíte někdo co s tím, aby přehrávač zase normálně fungoval jako USB Mass Storage? Stejné písničky se po dlouhé době brzy oposlouchají zvláště při intenzivním a častém poslechu, na který jsem zvyklý. Používám přehrávač i pro učení se z nových a nových audioknih, což teď kvůli této chybě nemůžu. Prosím, nevíte někdo co s tím? Děkuji moc.
Změna předmětu, původně: Sviňa jedna špinavá hnusná Windows 10 mi zabil můj drahocenný MP3 přehrávač!!!!!! :-( :-( :-( (JaFi)

Řešení:

Předmět Autor Datum
To není Win 10, musel ses v tom vrtat. Windowsy připojují zařízení jak k XP tak k 10 úplně stejně, h… nový
Killer of amphibians 09.07.2018 12:33
Killer of amphibians
Neřekl bych, nijak jsem se v tom nevrtal. Připojoval jsem několikrát k Windows XP, k Windows 7, k rů… nový
Luboš123456 11.07.2018 12:56
Luboš123456
Nemá přehrávač možnost přepnutí mezi typy, jak se po připojení k USB hlásí? Třeba to jde přepnou sti… nový
Jan Fiala 09.07.2018 13:02
Jan Fiala
GRUNDIG MP600FM/1GB GDR 7900 . Mám přehrávač bez dokumentace a návodu. nový
Luboš123456 11.07.2018 13:00
Luboš123456
Návody jsou na internetu. Na tvůj MP600 jsem rychle viděl v polštině a němčině, na MP700 (ovládání b… nový
Jan Fiala 11.07.2018 13:40
Jan Fiala
Děkuji moc! :-) Vy jako jediný jste skutečně pochopil podstatu problému a jako jediný jste mi skuteč… poslední
Luboš123456 11.07.2018 14:30
Luboš123456
Prehrávač mp3 je obyčajná fleška. Čo to tu slzami riešiš pri odpornej, americkej, kapitaľistickej W1… nový
Nuda 09.07.2018 14:32
Nuda
Jak jsem napsal výše - připojoval jsem MP3 přehrávač k Windows XP, Windows 7 a k různým distrům Linu… nový
Luboš123456 11.07.2018 14:27
Luboš123456

Neřekl bych, nijak jsem se v tom nevrtal. Připojoval jsem několikrát k Windows XP, k Windows 7, k různým distrům Linuxu různých verzí a nikdy s tím problémy nebyly. Připojím to jednou k Windows 10 a je katastrofa. Jestli mi ta prokletá pekelná šmejdská desítka mohla třeba nabourat nějakou interní konfiguraci přehrávače, do které není přes USB MSC přístup jako k běžnému souboru nebo jestli mi ta šmejdská desítka mohla přepálit nějaký obvod v přehrávači?

Návody jsou na internetu. Na tvůj MP600 jsem rychle viděl v polštině a němčině, na MP700 (ovládání bude zhruba stejné) i v češtině

Koukni sem, je tu výběr nastavení mezi režimem vyměnitelného disku a MPT:
https://data.e-manual.eu/cs/nahled-navodu-k-pouziti-zdarma-110583/mp3-prehravac-walkman-grundig-mpaxx-mp-701-1gb/strana-23.html
Třeba jsi v euforii režim přepnul.
V polském manuálu je to pro verzi MP600 popsáno stejně

Prehrávač mp3 je obyčajná fleška. Čo to tu slzami riešiš pri odpornej, americkej, kapitaľistickej W10. Však nás rozplačeš (rozbrečíš, rozbulíš) všech deset.

- Máš problém v USB zariadeniach.

- Máš problém s nekompatibilným formátom alokačnej tabuľky na fleške mp3.

- Máš problém s USB portom, ktorý W10 vo svojich ovládačoch nepozná. (ako starožitnosť).

Otázka zopár minút k zdarnému vyriešeniu.

Jak jsem napsal výše - připojoval jsem MP3 přehrávač k Windows XP, Windows 7 a k různým distrům Linuxu různých verzí a problém nebyl absolutně nikdy, vždycky vše naprosto bez sebemenších probémů. Připojím jednou přehrávač k té hnusné hrůze Windows 10 a katastrofa je na světě. Co je ale ještě horší je, že po tomto osudném datu a času, po připojení přehrávače k té hrůze Windows 10 mi nejde přehrávač připojit ani do všech slušných OS kde před tím fungoval normálně, tj. Windows XP, Windows 7 a distra Linuxu různých verzí.
- Problém v USB zařízeních to proto bude jen těžko, nic jsem nikde neměnil ani v jiných systémech kde před tím přehrávač bezchybně fungoval.
- Problém s nekompatibilním formátem alokační tabulky v MP3 přehrávači to taky těžko bude, protože to by se přehrávač zobrazoval normálně jako disková jednotka a jen by nešel otevřít a nabízel formátování a šel by i naformátovat, což se nezobrazuje a nejde formátovat.
- Windows 10 nepozná USB port? Tak to je Windows 10 ještě mnohem větší exa-šmejd než jsem si myslel. Navíc toto nijak neřeší, proč od té doby nejde MP3 přehrávač připojit ani ke slušným kvalitním OS (Win XP, Win 7, různá distra Linuxu), kde před tím fungoval OK a kde teď kdo ví proč nefunguje a kde jsem absolutně nic neměnil.

Napadá mě, jestli ten šmejd Windows 10 mohl poškodit nějakou interní konfiguraci MP3 přehrávače, která není přístupná přes USB MSC jako běžný soubor nebo jestli ten šmejd WIndows 10 mohl přepálit nějaký obvod v přehrávači?

A co potom s tím dělat, aby to zase fungovalo?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru