Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows 10 mi zabil můj drahocenný MP3 přehrávač

Dobrý den,
mám a používám MP3 přehrávač Grundig připojitelný do USB portu. MP3 přehrávač standardně podporuje USB Mass Storage, kdy po připojení do PC se chová jako klasická USB fleška a je normálně možné přesunovat a kopírovat soubory z něho do PC i z PC do něho, vytvářet, upravovat, otvírat a mazat v něm jakékoliv soubory a složky. Takto jsem přehrávač normálně idylicky bezproblémově používal v systémech Linux různých distribucí a verzí i ve Windows XP naprosto bez jakéhokoliv problému.

Vše se ale ke zlému změnilo po připojení tohoto MP3 přehrávače k PC s Windows 10, přehrávač se mi neukázal v Průzkumníku jako vyměnitelné úložiště, ale jako "Multimediální zařízení", po jehož otevření v Průzkumníku byla uvnitř jedna disková jednotka, která ve Vlastnostech ukazovala správnou velikost použitého i volného místa, ale po jejím otevření v PC byla naprosto prázdná bez souborů a adresářů a nešly ty soubory ani zobrazit ani adresáře ani číst ani zobrazit že tam jsou, prostě ukazovaly se že tam nejsou že je přehrávač prázdný a do přehrávače taky nešly žádné nové soubory přesunout ani zkopírovat, vytvořit, ani naformátovat paměť přehrávače, prostě nic.

Nejhorší od té doby je, že přehrávač se takto nepoužitelně od té doby chová i ve všech operačních systémech, kde se do té doby choval slušně jako USB Mass Storage.

Ale po odpojení přehrávače a jeho zapnutí pro poslech hudby v něm byly všechny původní soubory a složky nezměněné od doby, kdy byl přehrávač naposled připojen ke slušnému OS (nevím jestli naposled Linux nebo Windows XP) kde ještě fungoval normálně slušně jako USB Mass Storage. Přehrávač tedy funguje pro přehrávání normálně, ale je mi zamezeno ve všech počítačích manipulovat se soubory které jsou v něm uloženy a dokonce i soubory zobrazit nebo formátovat paměť přehrávače nejde.

Prosím, nevíte někdo co s tím, aby přehrávač zase normálně fungoval jako USB Mass Storage? Stejné písničky se po dlouhé době brzy oposlouchají zvláště při intenzivním a častém poslechu, na který jsem zvyklý. Používám přehrávač i pro učení se z nových a nových audioknih, což teď kvůli této chybě nemůžu. Prosím, nevíte někdo co s tím? Děkuji moc.
Změna předmětu, původně: Sviňa jedna špinavá hnusná Windows 10 mi zabil můj drahocenný MP3 přehrávač!!!!!! :-( :-( :-( (JaFi)

Řešení:

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nemá přehrávač možnost přepnutí mezi typy, jak se po připojení k USB hlásí? Třeba to jde přepnou sti…
Jan Fiala 09.07.2018 13:02
Jan Fiala
GRUNDIG MP600FM/1GB GDR 7900 . Mám přehrávač bez dokumentace a návodu.
Luboš123456 11.07.2018 13:00
Luboš123456
Návody jsou na internetu. Na tvůj MP600 jsem rychle viděl v polštině a němčině, na MP700 (ovládání b…
Jan Fiala 11.07.2018 13:40
Jan Fiala
Děkuji moc! :-) Vy jako jediný jste skutečně pochopil podstatu problému a jako jediný jste mi skuteč… poslední
Luboš123456 11.07.2018 14:30
Luboš123456

Návody jsou na internetu. Na tvůj MP600 jsem rychle viděl v polštině a němčině, na MP700 (ovládání bude zhruba stejné) i v češtině

Koukni sem, je tu výběr nastavení mezi režimem vyměnitelného disku a MPT:
https://data.e-manual.eu/cs/nahled-navodu-k-pouziti-zdarma-110583/mp3-prehravac-walkman-grundig-mpaxx-mp-701-1gb/strana-23.html
Třeba jsi v euforii režim přepnul.
V polském manuálu je to pro verzi MP600 popsáno stejně

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru