Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno GA-B150M-DS3H - GPU a Zvuková karta

Zdravím všechny,

mám základní desku GA-B150M-DS3H DDR4 a grafickou kartu GIGABYTE R9 380X G1 WINDFORCE 2X Gaming 4GB. Plánuju si dokoupit zvukovou kartu Creative Sound BlasterX AE-5, ale obávám se, že tyhle dvě karty budou na sebe moc nalepené a GPU by se v nějakých případech nezvládala uchladit. GPU jeden PCIe X1 slot už zakrývá a ten druhý je jen taktak, aby se tam nějaká karta vešla. Stačila by pro AMD ta malá škvírka mezi kartama pro chlazení? Jak je to s počtama linek na MB, nebude se GPU moc snižovat výkon, nebo to bude stačit pro obě karty?

Moc děkuji za odpovědi na mé otázky.

Předmět Autor Datum
Stačit asi bude, ale teploty půjdou nahoru. Linky řešit nemusíš.
touchwood 14.07.2018 13:31
touchwood
Pokud by teploty šly hodně nahoru, mohl bych koupit ještě riser. Že mi tam bude viset kabel a stát p…
Nicotnost 14.07.2018 17:10
Nicotnost
Otázka co tam chceš napojit taky že tam chceš dát zvukovku,k nějakým Pc bedýnkám nebo levnejm sluchá…
sambilionk 14.07.2018 16:09
sambilionk
Počítač jsem si kupoval asi před rokem, byl jsem opravdu na hraně (původně moje sestava měla být ješ…
Nicotnost 14.07.2018 17:04
Nicotnost
Měl jsem taky namáčklou zvukovku pod GPU x let a teploty se nezvedli hore záleží jak máš taky chlaze…
sambilionk 14.07.2018 18:51
sambilionk
Na teploty v PC si nemůžu moc stěžovat. CPU v idle asi tak 24 °C, při zátěži 40-45 °C. Disky jsou ko…
Nicotnost 15.07.2018 09:43
Nicotnost
Mno když sem kdysi chtěl sluchátka Audio-Technica ATH-500 s tím že jestli má cenu si litr připlatit…
sambilionk 15.07.2018 11:06
sambilionk
Dřív jsem tady řešil mojí základní desku a bylo mi řečeno, že na nich jsou docela špatné zvukovky. (…
Nicotnost 15.07.2018 11:47
Nicotnost
Jako bych to zase nepřeháněl a vzal tuhle zvukovku. No jinak Čína já nakonec koupil orig Čínu a max…
sambilionk 15.07.2018 12:04
sambilionk
Ještě o tom popřemýšlím, ale jinak díky za názor a rady. poslední
Nicotnost 15.07.2018 12:14
Nicotnost
Teplota GPU se určitě trochu zvedne, ale nemyslím, že nějak tragicky. Jestli máš v bedně solidní air…
mif 15.07.2018 11:42
mif

Počítač jsem si kupoval asi před rokem, byl jsem opravdu na hraně (původně moje sestava měla být ještě asi o 2K levnější) a tudíž jsem nemohl koupit lepší MB. Teď už pro mě nemá smysl kupovat lepší základovku, to až při dalším upgradu pc.

K té zvukovce si chci koupit sluchátka AKG K702 (4.239 Kč). Jestli jsou integrovaný zvukový karty srovnatelný s těma dedikovatelnejma? Co jsem četl, je pořád lepší si koupit dedikovanou pro ještě lepší zvuk (nevím, memám možnost otestovat drahé MB a zvukovky). Pochopitelně by bylo nejlepší koupit DAC + zesilovač, ale to je někde jinde.

Měl jsem taky namáčklou zvukovku pod GPU x let a teploty se nezvedli hore záleží jak máš taky chlazenou case,ohledně zvuku v tom rozdíl není měl jsem Asus Xonar D1 a v současný MB SupremeFX S1120A rozdíl není žádnej - napojený na zesík Denon + stereo repro,sluchátka.Pokud to máš k delšímu nošení u Pc a i na filmy, hry tak tip co bych vzal asi raději tyhle sluchátka.....https://www.audigo.cz/Sluchatka/Na-doma/Audio-Technica-ATH-A550Z

Na teploty v PC si nemůžu moc stěžovat. CPU v idle asi tak 24 °C, při zátěži 40-45 °C. Disky jsou kolem 30 neustále, Grafika když nepracuje 40-50, jinak i 72 °C (AMD), jen MB jde někdy do 50 °C. Větráky mám 4x120mm, vepředu 2, dole nad zdrojem jeden a vzadu jeden. Zdroj má vlastní okruh.

Ano, chtěl bych mít ty sluchátka jen u pc na hry, filmy, hudbu (jedině beztrátová kvalita). Původně jsem se koukal taky ještě na Beyerdynamic 990 Pro 250 Ohm, prý jsou celkem dost pohodlná, ale nakonec jsem vyhmátl tyhle AKG kvůli tomu, že jsou více plochá a Beyerdymanic mají zvuk do V křivky(nevím, jak se tomu přesně říká). Koukám, že se mi to zase zkomplikovalo.

Nebyly by na dlouhé nošení lepší otevřená/polootevřená, aby se lépe větraly uši a nepotily se tolik? Dřív jsem měl nějaká levná uzavřená a po hodině jsem se fakt už potil. Otevřená prej mají lepší zvuk, že se neodráží od stěn, ale to asi normální člověk jen tak nepozná. U těch Beyerdynamic si hodně lidí stěžovalo na až moc zesílené výšky (treble), proto jsem si je nevybral ale bohužel nemám možnost si je otestovat, nebo jsem zatím nenašel vhodné místo, abych zjistil, jeslti mi to vadí. U AKG se mi líbí odpojitelnej kabel a u Beyerdynamic ta pohodlnost a "telefonní kabel". Ještě je pro mě jedno + u otevřených, že slyším okolí, i když se to může zdát u mého stylu používání jako nevýhoda, nesmysl.

Teď mám Samson SR850, kdyby někdo měl na porovnání, co by byl nejlepší upgrade. A nebo by my mohly stačit jen s novou zvukovkou?

Koukám, že se ale až moc otáčím od starého tématu.

Mno když sem kdysi chtěl sluchátka Audio-Technica ATH-500 s tím že jestli má cenu si litr připlatit za ATH-M50 X ,tak mě bylo na Audioforech řečeno že to na použití co jsem chtěl multimedia i pohodlí, to cenu určitě nemá a raději vzít ATH-500 (to co sem postnul hore jejich dražší verze) .

Jestli uzavřený nebo polootevřený budou asi lepší polootevřený/otevřený ,ale ohledně pocení uší je to i o náušnících a někomu se můžou potit v každejch sluchátkách.

Osobně bych vzal raději ty Beyerdynamic 990 ty pohodlný jsou a maj určitě i lepší konstrukci (u AKG se sem tam píše že rupne ten náhlavník).Jestli seš nějakej Audiofil tak zvukovka cenu má asi,jestli ne tak můžeš zkusit tu integrovanou a zvuk uslyšíš sám jak na tom bude.Na tý MB mám jinou než ty kde rozdíl nepoznám žádnej, takže jak na tom bude to neposoudím,dřív sem měl na MB ADI 1988b a to byl děs běs.....:-)

Dřív jsem tady řešil mojí základní desku a bylo mi řečeno, že na nich jsou docela špatné zvukovky. (realtek alc887)

Asi opravdu vezmu ty DT990 (aspoň trochu ušetřím), Jenom mě lehce děsí ty vysoké výšky [samson je má prý také (jenom jsem to někde četl, nevím, jestli je to pravda), pokud ano, vůbec mi nevadí]. Nějaké typy AKG se začaly kvůli menším nákladům celé vyrábět v Číně (AKG K702 např.), takže už jenom z tohoto důvodu jsou právoplatné obavy ohledně kvality zpracování, ikdyž záleží továrna od továrny. Četl jsem, že jsou méně kvalitní drivery, někdo na nich našel bublinky, ale na kvalitě reprodukce zvuku by to nemělo mít žádný vliv. S tím se taky řešilo, že na sluchátkách už není made in Austria.

Teď ještě ta zvukovka. Přemýšlím, že bych místo dedikované vzal DAC + AMP Schiit Audio Fulla 2. Zvládá to sluchátka až s 300 Ohm impendací. Má s tím někdo zkušenosti? Je lepší koupit externí USB nebo interní do cca 4000 Kč? Výhoda externího je odstranění šumu, který je uvnitř pc, jenže nevím, jestli řeším něco, co opravdu slyší jen malá skupina lidí s dobrým sluchem, s aparaturou za několik desítek tisíc Kč. Něco jako mít mravence v reprosoustavě, že to prej dobře hraje :).

Ty herní vymoženosti zvukovky opravdu nemusím mít, ikdyž jsem hráč a simulovaný prostorový zvuk a další kravinky by se mohly hodit.

Audiofil nejsem, zatím jsem neměl možnost slyšet opravdu kvalitní zvuk a otestovat své uši. Jsem jenom student, co si chce zlepšit poslech hudby a hraní her.

Díky moc za rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru