Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako zamedziť aby Win 10 mazal data z USB flash disku?

Je zajímavé, že spousta lidí (a dokonce znalých lidí) zná pouze jednu, jedinou příčinu poškození obsahu flashky: Brutální (a zřejmě připitomělý) BFU vyškubne flashku z portu. Nic jiného neznají.
Takže, milí odborníci, je to sice možná příčina, ale uvědomili jste si, že USB konektor není dvakrát spolehlivý, že se mu časem vymačkají přítlačné plechové jazýčky (vždy z příkladně měkkého plechu), které mají za úkol přitisknout k sobě kontaktní plošky konektorů, takže flashka může ztratit kontakt bez zásahu tolik opovrhovaného BFU? A víte, že mohou být flashk vadná takovým způsobem, že když dojde k pokusu o zápis na určitou, zjevně vadnou, buňku, tak se zhroutí celý souborový systém flashky a flashka se jeví jako prázdná a neformátovaná?
Asi ne, jinak byste nebyli tak sebejistí v odsudcích. A mimochodem: To, o čem píšu, jsem zažil na vlastní flashku. A věřte mi, nemám vy zvyku vyškubnout flashku za chodu.
Nu, a abych také trochu poradil, tak proti tomu prvému stačí trochu prohnout plech konektoru flashky (např. trochu skousnout) - ne moc, aby to šlo zastrčit, no a proti tomu druhému není léku. Dá se jenom zjistit, jestli je to ono, a to tak, že se flashka zaplňuje nějakým (v dané chvíli postradatelným) obsahem, nejlépe nějakými velkými soubory, a když najednou flashka zmizí ze systému, tak na ni šlápnout a vyhodit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny