Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s HDD

Ahoj,

potřebuju poradit. Mel jsem nějaké problémy s w10, tykaly se bootres.dll. Neslo s tím nic dělat a tak jsem přeinstaloval win. Původně jsem na win používal legacy a tak jsem si řekl, ze pro novou instalaci už to přehodím na UEFI. Všechno bylo OK.
V PC jsou:
- 1 SSD (windows)
- 1 HDD (2 oddíly)
- 1 HDD (1 oddíl)

Po instalaci mam SSD jako GPT a klasicky disky s MBR. Vse na PC fungovalo, nez jsem se rozhodl zrusit na jednom HDD 2 oddily a spojit je do jednoho. Stáhl jsem Hirens (z flashky jsem ho asi pustil ne jako UEFI, nechtel se jako UEFI nacist) a pres Aomei jsem mensi oddíl smazal a naformátoval a dal jsem to připojit k většímu. Vše proběhlo v pohodě. Vypl jsem PC a rano jsem se po zapnuti nestacil divit. PC vidi HDD stale se 2 oddily, jsou vidět i adresáře, ale po kliknuti na ně, se obsah nezobrazi (něco to psalo, ale bohužel nevím co, protože jsem se rozhodl disk okamžitě odpojit). Ukazuje to, že disk má X volných GB, ale není videt obsah souboru a adresářů, jak jsem psal.

Zapl jsem teda znovu Hirens, ze se podivam a tam, v exploreru na disk nejde kliknout, píše to, ze je něco poškozeno a ukazuje to, ze je prazdny, ale neukaze to ani velikost disku.

Dá se to nějak zachránit, abych se k souborům na disku dostal? Zatím jsem žádnou obnovu recuvou nebo jak se to jmenuje nedělal. Nechtěl jsem na disk zatim sahat, dokud nebudu vědět, co s tim.

Dik.

Předmět Autor Datum
Nepíšeš kapacitu ložisiek (hdd), lebo MBR je limitovaná, nad kapacitu 3TiB nerozozná dáta. Tým, že s…
Nuda 29.07.2018 08:06
Nuda
Ten problémový disk má 2TB. Screen - http://www.imagehosting.cz/?v=201807291.png jde o ten modře z…
mira1 29.07.2018 08:43
mira1
Oddiel E:\ na I. hdd je v RAW, postupuj podľa posledného bodu, obnov dáta v sektore zavádzača pre RA…
Nuda 29.07.2018 09:33
Nuda
Tak našlo to jen tohle. Byly tam dva oddíly. Ten objevený, je od oka správně, i velikost, ale ten dr…
mira1 29.07.2018 11:10
mira1
Tak konečně to dokončilo sken. Zkusím ještě ten rychlejší. Našlo to pouze 2 velký oddíly, který jso…
mira1 29.07.2018 16:00
mira1
Mal si dať najprv quick - rýchly. Budeš potrebovať obnoviť tabuľku s NTFS, hlavne tie sektory, ktor…
Nuda 29.07.2018 16:25
Nuda
No jo, já si myslel, že to nefunguje, protože to nic nedělalo a nic nenašlo. Nenapadlo mě, že je to…
mira1 29.07.2018 16:44
mira1
Disk (oddiel) v RAW je tvoj problém. Lenže sa lamami, BFU tiež, detto. Venuj sa motyke, remeslu, sp…
ahasver.chamachir 29.07.2018 22:32
ahasver.chamachir
Ty seš dobrej trotl. poslední
mira1 30.07.2018 05:59
mira1

Nepíšeš kapacitu ložisiek (hdd), lebo MBR je limitovaná, nad kapacitu 3TiB nerozozná dáta. Tým, že si spojil (merge) oddiely na I. hdd, mohol nastať problém v prípade MBR.

Daj sem screen zo Správy diskov, aj logických oddielov.

Nechápem, na kieho šľaka experimentuješ s nesystémovými fyzickými diskami a logickými oddielmi nejakým SW tretích strán, keď to isté dokáže samotný W10.

Skus použiť xindel: ISO Minitoolspartition 9.0
http://getintopc.com/softwares/utilities/minitool-partition-wizard-technician-9-1-bootable-iso-download/
prípadne:
https://www.techworld.com/download/system-desktop-tools/partition-wizard-bootable-cd-90-316/

Musíš z ISO MT 9.0 vyrobiť na USB fleške, CD-Romke bútovacie médium.

Ak narušíš zavádzacie sektory oddielov, zmení sa iba ID oddielu disku pričom o dáta neprídeš, zostanú na disku, len je ich pre bfu problém vyštrachať. Robia to zbytočne nejakými Recuva.

Ideálne sa spraví recovery (návrat, obnova) späť na pôvodne prepísaný (sprznený) sektor oddieloch. Potom sa znovu objavia oddiely a dáta na disku a na oddieloch v neporušenom stave. Netreba prácne dolovať z RAW oddielu apod., nejakou Recuva a spol. Je to nekonečná onánia.

Obnova oddielov, tj. sprznených zavádzacích sektorov, sa robí týmto free xindlom:
https://easeus-partition-recovery.soft112.com/

Ten problémový disk má 2TB.

Screen - http://www.imagehosting.cz/?v=201807291.png

jde o ten modře zvýrazněný disk E
po druhým zapojení HDD je tam změna. Už tam nejsou vidět adresáře. V podstatě tam není nic.

Proč jsem to dělal v Hirens - to už je jedno, ani nevím. Se spojováním ve win jsem měl pokaždý nějaký problém, ale je fakt, že jsem to už pár let nedělal, takže se to mohlo změnit.

Mohl bys mně teda napsat jak mám postupovat, pokud by to šlo ještě nějak zachránit? Ad Recuva - proto jsem pro jistotu na disk radši ničím nešahl, abych to nerozdrbal dál. Vypadá to, že to bude asi horší, než jsem čekal.

Dík.

Oddiel E:\ na I. hdd je v RAW, postupuj podľa posledného bodu, obnov dáta v sektore zavádzača pre RAW oddiel.

Xindel si stiahni a nainštaluj *.exe do OS W10. Po prelustrovaní sektorov celého hdd (je to dlhšia onánia) s ti objaví ponuka na obnovu čitateľného sektora RAW oddielu. Zafajkni políčka, save, enter. Máš poškodený oddiel (prvý sektor so záznamom) obratom spať čitateľné, bez nejakej blbej Recuvy.

Link: https://easeus-partition-recovery.soft112.com/

Tak našlo to jen tohle. Byly tam dva oddíly. Ten objevený, je od oka správně, i velikost, ale ten druhý, velký, to nenašlo.
http://www.imagehosting.cz/?v=3ece.png

Pro jistotu se teda ptám, co dál? Ten jeden asi nemám obnovovat že? Nebo se jeho obnovením pak objeví i ten druhý?

---------------

Tak ono to cosi ještě dělá. Dal jsem FULL hledání a našlo to zatím šílený množství něčeho. Tak to se pak hodím.

Tak konečně to dokončilo sken. Zkusím ještě ten rychlejší.

Našlo to pouze 2 velký oddíly, který jsou v GB. Jinak obrovskou spoustu menších.

Ten první velký určitě sedí, ten druhý ne. Je tam 1GB volnýho místa, tolik tam určitě nebylo. Potřeboval bych obnovit právě ten velký. Ten menší, s těma cca 114GB kapacity není tak důležitej.

Pak je tam hned jako první ten obrovský oddíl, ve velikosti asi celýho disku. To je ale asi ten stav teď, ten RAW.

http://www.imagehosting.cz/?v=4nnn.png

Co s tím mám dělat dál?

Dík.

Mal si dať najprv quick - rýchly.

Budeš potrebovať obnoviť tabuľku s NTFS, hlavne tie sektory, ktoré sú na 100% obnoviteľné. Musel by som vidieť celý výpis.

Ale postupuj logicky a intuitívne, kde dáš fajku, tam sa objaví na nečisto tá časť sektora, ktorá by ti mala pasovať do obnovy podľa svojho uváženia a pamäti, ako si mal disk naposledy delený.

Máš to fest nasekané, "čo dokáže ulica" s diskami, tzv. nenapraviteľní deliči na oddiely, oddieliky a oddielôčiky so zavádzačmi, bootsektormi, aktívnymi a primárnymi oddielmi, uefi, recovery oddiely, OEM apod. využitie.

Aspoň vidíš, čo by dokázala taká americká, imperialistická NSA, CIA, či CCCP FSB, NKVD z disku vyštrachať (aj po formátoch), ak by si bol vnútorným nepriateľom sociaľistickej, sľušnej, pocticej spoločnosti platený, ako špión neznámou mocnosťou.

Ani metóda 35x Petra Guttmana, prepis strojovým kódom kadejakých jedničiek, polojedničiek a prázdnych núl nepomôže, vždy sa dá niečo nájsť v neprospech, za čo hrozí ťažký žalár. Ale ja mám svoju zaručenú metódu, po ktorej nezostane na disku ani jeden bit. A, nie je to autogén, na 1800°C v zohriaty disk peci, kladivo, vrtačka apod.

No jo, já si myslel, že to nefunguje, protože to nic nedělalo a nic nenašlo. Nenapadlo mě, že je to tak moc pomalý a že to neukazuje aktivitu. Respektive, že ji to ukáže tak pomalu a pozdě jen v tom proužku, ale to je jedno.

Teď jsem dal ještě ten rychlejší. Co je na 100% obnovitelný nevím.

Ten disk není "ulica" To je můj nový disk a jsem si na 100% jistý, že víc jak 4 oddíly, jsem za tu dobu nevytvořil. Jak se tam vzal ten zbytek, to fakt netuším. Něco včera přidal ten program, ae určitě ne vše.

Takže jak dojede ten rychlý, tak vyberu ty dva, co jsou v těch GB. Ten RAW vybírat nemám, že?
Ten první co to našlo, je přesně tak velký, jak byl i s volným místem. Ten druhý sedí jen velikost. Nesedí volné místo. Bylo tam odhadem o 700GB víc dat.

Mám teda použít tuhle metodu nebo bude lepší zkusit nějaký program přímo na obnovu dat?

Dík.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru