Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problemy s Operou 9.51

Ahoj,

nevite nekdo co muze delat nize popsane problemy s Operou na XP? Zacalo to delat vcera. Po vypnuti a naslednem startu pc, se Opera sama prepne do defaultniho skinu, zmeni rozmisteni tlacitek na default, vymaze(nebo nekam ztrati) veskere osobni udaje, vypne podporu jednoklavesovych zkratek a zmeni domovskou stranku na Opera.com. Po startu Opery take zobrazi stranku, ze dekuji za upgrade na verzi 9.51, kterou uz tam mam cca tyden nebo jak dlouho je venku. Nikdy to nedelalo, na pc neni nic nove nainstalovane a nastaveni Opery jsem taky nemenil. mimo jine je jeste par problemu napriklad se zalozkama. Mam jich v zalozkach rekneme 40 a po zadani exportu se ulozi soubor opera6.adr a kdyz ho znovu naimportuju, tak je v nem zalozek asi 6. Pak je jeste par rozdilu mezi 9.27 a 9.5.x, ale nevim jestli to tady pricist rozdilu mezi verzemi a nebo je to taky chyba- pri odeslani emailu uz to nekazuje oknko, ze byla zprava odeslana a pri stahovani uz se nezobrazi list se stahnutyma souborama, pouze vidim, ze se otevrel na pozadi. Tohle ale neni tak zasadni problem, jako to mazani a nebo meneni skinu, osobnich udaju atd. Nebavi me to po kazdym startu predelavat.

Jeste jsem zapomnel na jednu vec, pri vypinani Opery se Opera vypina cca minutu a zatezuje pritom CPU 85-98%CPU.

Dik.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myslím, že ti nepomohu soudě podle příspěvku a je mi to líto. Ale pro informaci Opera 9.5 Portable s…
georgeII 25.07.2008 13:53
georgeII
Ja nevim co je portable, jen jsem tusil ze prenosna, ale to se pro me nevylucovalo s tim, ze se nain…
Radek 25.07.2008 14:48
Radek
Zdravím. Radku portable verze je dobrý nápad a mohla by ti pomoct. "Portable" znamená to, že progra…
Jirka K. 26.07.2008 01:02
Jirka K.
Zkusim to. Co kdyz rvnou smazu opera6.ini a necham ji vytvorit novej tim, ze si ji prenastavim? Na v…
Radek 26.07.2008 08:51
Radek
Jo, to je dobrej nápad - zkus ten soubor smazat a uvidíš. Radši si ho ale zálohuj. Jinak ten rozdíl… poslední
Jirka K. 26.07.2008 13:51
Jirka K.

Ja nevim co je portable, jen jsem tusil ze prenosna, ale to se pro me nevylucovalo s tim, ze se nainstaluje a pomoci neceho "portable" nekam prenese, treba na ntb. V zivote jsem zadny portable nepotreboval a ani se to to nestaral. Nevadi ze nepomuzes. Cekal jsem, ze se s tim neda nic delat a proto uz jsem sem delsi dobu nic nepsal.

Zdravím.

Radku portable verze je dobrý nápad a mohla by ti pomoct. "Portable" znamená to, že program se neinstaluje, jenom si ho zkopíruješ nebo rozbalíš do nějakýho adresáře ze kterýho ho pak spouštíš. Tedy neměl by ti ničím zasvinit registry, neměl by nic přidat do instalace win ani jinam a - pro tebe hlavně - neměl by (pokud to je udělaný správně ..) nijak ovlivnit ten samej program, kterej máš případně už v pc normálně instalovanej.

Takže pokud máš nakopnutou instalaci opery, dává ti to šanci aniž bys na ní něco měnil, zkusit rozjet tutéž operu nanovo, jestli náhodou nebude chodit líp. Tzn. stáhnout, rozbalit, updatovat na 9.51. Pak můžeš zkusit dostat do portable opery svý maily, třeba i jen ručním zkopírováním složky s mailama z tý normálně instalovaný verze. Pokud by to chodilo, tak máš vlastně svý maily zálohovaný a mohl bys teda risknout případně i svou původní instalovanou operu odebrat a znova nainstalovat - jak už jsem psal, zdá že, že tam, kde tu verzi 9,5 přeinstalovávali přes starší verze, zlobí daleko víc, než čistá nová instalace.

A při troše štěstí by se ti mohlo povést, zkopírovat nakonec do nový čistý instalace 9.51 zálohovanou složku s mailama a případně i některý soubory s tvou konfigurací. Který to jsou ti z hlavy neřeknu, :\documents and settings\user\Data aplikací\Opera\profile\*.ini, radši ale vynech opera6.ini, to je hlavní soubor s konfigurací a tam právě možná jsou nějaký chyby.

Zkusim to. Co kdyz rvnou smazu opera6.ini a necham ji vytvorit novej tim, ze si ji prenastavim? Na velkym pc jsem preinstaloval a vse je bez problemu.Celoou operu mam jednouzivtelsky na oddilu D a mam tam soubor operadef6.ini, opera6.ini tam neni. Takze tady :\documents and settings\user\Data aplikací\Opera\profile\*.ini nic nemam nainstalovane. Vse je na D, umisteni se da zjistit v Opere v tom configu nebo ta mnekde, ale to neni ted tak podstatny. Mne nejvic stve, ze sezrala ty emaily. Hlavne ty odchozi.

Jo, to je dobrej nápad - zkus ten soubor smazat a uvidíš. Radši si ho ale zálohuj. Jinak ten rozdíl názvů je asi jeden z rozdílů mezi verzí 9.27 (operadef6.ini) a 9.5(opera6.ini).

Pokud máš jednouživatelskou instalaci, je vše rozhodně snazší.

Bohužel zachránit sežraný maily je teď už asi nemožný. Zkrátka před updatem Opery musíš starou verzi zálohovat. Mělo by stačit prostě někam stranou zazipovat adresář s operou, nebo aspoň s mailama a ini soubory. A před tím radši vyprázdnit cache - je to v menu nastavení.

A ještě jednou - dej vědět, s čím a jak uspěješ, zajímá mě, co to dělá.

Zdravím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru