Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chyba po instalaci Windows 7

Od doby nákupu mám v notebooku Windows 8.1. Už jsem dělal 2x čistou instalaci, a před půl rokem jsem nainstaloval Windows 7, protože ho mám o něco raději než W8. Instalace proběhla v pohodě, ale pak už se po spuštění začala házet tahle chyba. Vrátil jsem se tedy zatím zpět k W8.

Jestli jsem to správně pochopil, tak by bylo potřeba aktualizovat BIOS. Přijde mi to ale jako hloupost, že stávající verze BIOSU umožňuje používat novější OS (W8), ale pro provoz staršího (ne zas tolik) je potřeba aktualizace, ne?

Předmět Autor Datum
bsod: to je jen obecná hloupá rada výrobce windows, ony většinou nefungují. možná má w7 podporu (ovl…
lední brtník 04.09.2018 00:13
lední brtník
Až budu dělat další reinstall, zkusím to. Zatím díky za odpověď. nový
lumus 05.09.2018 10:34
lumus
Tak jsem aktualizoval bios a udelal jsem reinstal na Windows 7. Instalace v pohode, skoro na konci j… nový
lumus 21.09.2018 03:17
lumus
Podivně se chová onen NB. Není to HP ? Pokud budeš kupovat nový NB,tak sedmičky ti už nikdo nedá na… nový
forestek 21.09.2018 07:19
forestek
Je to Asus. Že by tedy chyba při instalaci a je třeba to zkusit instalovat znovu? nový
lumus 21.09.2018 11:33
lumus
Spíš bych hledal,jestli je instalační médium v pořádku. v podstatě tam na ten NB ty sedmy musí jít.… nový
forestek 21.09.2018 16:36
forestek
Tak konečně se povedlo. Chyba asi je v instalátoru. Vyzkoušel jsem jiný a ten je ok. Je zajímavé, že… poslední
lumus 21.09.2018 19:14
lumus

bsod: to je jen obecná hloupá rada výrobce windows, ony většinou nefungují.
možná má w7 podporu (ovladače) u výrobce ntb a jen ses na ně vykašlal, možná nejsou vůbec dostupné. nepíšeš, že by ses tam díval.
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/debugger/bug-check-0xa5--acpi-bios-error
třeba stačí zjednodušit nastavení power managementu v biosu = zakázat zbytečné uspávací režimy. možná stačí jen zakázat fastboot.

Tak jsem aktualizoval bios a udelal jsem reinstal na Windows 7. Instalace v pohode, skoro na konci jsem nastavil nazev pc a jmeno uzivatele a to je vse, protoze po dalsim restartu sice chyba nenaskocila, ale hazelo me to porad do biosu. Tam jsem nastavil OS na Windows 7, ulozil, ale opet me to hodilo samo do biosu. Zakazal jsem Secure Boot, Fast Boot a dalsich par veci, zkousel jsem snad vsechny kombinace zapnout/vypnout u vsech moznosti, ale vysledek je pouze ten, ze bud me to hazi do biosu, abych to prenastavil, nebo po nabehnuti se misto bootovani zobrazi cerna obrazovka s blikajicim podtrzitkem vlevo nahore a nic se nedeje dal.

V biosu hdd viditelny je. Nevi nekdo, cim to muze byt? Ja se tak tesil na Windows 7, a opet zklamani... Pritom tento bios by W7 podporovat mel, tak nevim, kde je chyba. Vypada to, ze zrejme budu muset zustat na W8. Ze by se mi chtelo kvuli tomu nb davat do servisu, to se mi teda nechce...
Pri kupovani noveho notebooku budu chtit, bud uz mit W7 nainstalovany, nebo budu chtit slovo, ze tam W7 pujdou a budou fungovat.

Spíš bych hledal,jestli je instalační médium v pořádku. v podstatě tam na ten NB ty sedmy musí jít. Asus patří k bezproblémovým mašinám (vyjma mechanické výdrže). Když jsme u toho,tak já mám Asusů moře a co mi jen nejde,tak tam dát Windows 2000. Ale to jsme u pokusničení.

Tak konečně se povedlo. Chyba asi je v instalátoru. Vyzkoušel jsem jiný a ten je ok. Je zajímavé, že se mi tohle ještě u předchozího pc a ani na virtuálu nestalo.
Když jsem zkousel ten zřejmě špatný instalátor znovu, po zadání jména uživatele se zobrazila nějaká chyba s přihlašováním, ale jen asi 2 vteřiny (u první instalace jsem mezitím něco dělal, takže jsem si toho nevšiml), a pak restart a černá obrazovka s podrtžítkem. Na netu byl návod, že se má v instalačce dát OPRAVIT a v příkazovém řádku něco napsat, ale ono mě to tam nechtělo ani pustit opravit, protože se prý instalační dvd neshoduje s nainstalovanou verzí. Tohle mě fakt pobavilo. :D Zkusil jsem teda jinou instalačku a je to v pohodě.
Koukám ale, že je problém s aktivací přes internet...

Já jsem zase nedávno zkoušel na virtuál nainstalovat Windows 95, ale VMware mi házel nějakou chybu a ani instalace se nespustila. Chtěl jsem ho zase vyzkoušet, protože jsem na něm hrál jako malý a instalačka má velikost jen asi 90 MB. XP snad půl giga, W7 a W8 asi 3,5 a kolik mají W10, to jsem se radši nekoukal. To bude časem růst a ubývat, když si tam s tím furt hrají.
Něco mi ale říká, že Microsoft ješte minimálně jednu verzi vydá - možná Windows 365, - ta už bude na dlouho zatím poslední a platit za ní budou úplně všichni každý rok! :DD

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru