Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak přepnout (nevím jak to napat) více v dotazu

Prosím vás, celkem mi to spěchá. Stalo se mi to už vícekrát, ale teď si na to nemůžu vzpomenout a psát musím. je to nějaký "dvojklik" Proto prosím vás, jak na notebooku přepnout to , že jak píšu, tak přepisuji další znaky a to já nechci. Mám dlouhý článek a už jsem si ho i tak hodně "zmrvil." Prosím o radu. Jak zase přinutit notebook, aby to co vymažu, abych zase mohl psát (aby mi nepřepisoval původní text). Teď mi to dělá to, že mi přepisuje další text. A to já nechci! To bych musel přepsat celý text!
Šílim z toho, prosím pomozte, zpěchám na to!!!

Předmět Autor Datum
Je to průser, dělá mi to i v e-mailu. Prosím prosím, jak donutit notebook, aby mi přepsal jen to pís…
lupkovic 06.10.2018 06:52
lupkovic
Stlač iba Ins (Insert).
pozorovateľ 06.10.2018 06:52
pozorovateľ
Děkuji strašně moc!!! Ano je to ono. Ten dvojklik jsem psal ale zase správně, protože mám takový "kr…
lupkovic 06.10.2018 07:02
lupkovic
jak přepnout (nevím jak to napat) více v dotazu Já bych napsal "Jak přepnout režim vkládání a přepi…
Kráťa 06.10.2018 07:08
Kráťa
Děkuji za radu, ale ten před vámi byl pro mně užitnější. Ale každá rada dobrá, pán před vámi mi ušet…
lupkovic 06.10.2018 07:51
lupkovic
Omlouvám se Vám "Kráta" Byl jste to vlastně vy, který jste mi dal tu radu. Jen ještě pokud můžu pros…
lupkovic 06.10.2018 07:55
lupkovic
Ještě tedy jedná věc. Už jsem to tu psal a nějak mi to nevzalo, tak pokud to bude 2x, tak se za to o…
lupkovic 06.10.2018 08:18
lupkovic
Není to žádný dvojklik, ale klávesa Insert. Nevím, jak na vašem notebooku, ale obvykle bývá ve skupi…
jirka44 06.10.2018 08:23
jirka44
(jako stačilo by mi, kdyby mi někdo napsal, čím si to přepisováni zapnu a jak ho ukončit) Už to ta… poslední
Kráťa 06.10.2018 12:25
Kráťa

Děkuji za radu, ale ten před vámi byl pro mně užitnější. Ale každá rada dobrá, pán před vámi mi ušetřil asi 30 min a to nepočítám snad penále za opožděný výpis. Tak ta první rada byla to, co jsem potřeboval, ale děkuji i Vám. Popravdě jsem to ale přepnul možná sám. Zkoušel jsem mezitím všechny možnosti které znám. Můžete mi někdo napsat, který "dvojklik" na tom "podělaném mým notebooku" to je ?

Děkuji moc, neberte to jako provokaci, ale jsem opravdu amater a PC používám minimálně a ty jsem tyto problémy měl už asi 5x!

Děkuji moc za konstruktívní rady Lupkovič (jako stačilo by mi, kdyby mi někdo napsal, čím si to přepisováni zapnu a jak ho ukončit). Mě se to už totiž stálo vícekkrát, a vždy jsem na to nějak přišel, ale dnes mi to opravdu spěchalo a hlava byla dutá. Tak bych si to někde poznamenal

Děkuji moc všem, za případnou pomoc

Omlouvám se Vám "Kráta"
Byl jste to vlastně vy, který jste mi dal tu radu. Jen ještě pokud můžu prosit Vas i ostatní, čím si tu "pitomost" zapnu a jak ji nejjednodušeli zruším. Nějak jsem ji zapnul, nějak vypnul a zase neví, na čem jsem!!!! Děkuji moc za shovívavost.

Děkuji moc Lupkovič

Ještě tedy jedná věc. Už jsem to tu psal a nějak mi to nevzalo, tak pokud to bude 2x, tak se za to omlouvám. Může mi někdo napsat, jak si připnu na notebooku tu přitomělou funkci, že nemúžu upravovat překliky, ale jen celý text!? Teda znova to upřesním. Spletu se v Z a Y, protože používam anglickou klávesnci a nemám o tom informaci. Pak napíší Y, chci ho opravit, ale on mi už posune celý txt a musím tedy psát znova. Vím, psát někde na excel je zbytečné, proto se ptám zde

děkuji moc za radu

Není to žádný dvojklik, ale klávesa Insert. Nevím, jak na vašem notebooku, ale obvykle bývá ve skupině s klávesami Delete, Home, End, PgUp, PgDown. Pokud si otevřete nějaký dokument ve Wordu, máte její stav zobrazený až úplně dole. Pokud je aktivní, je tam napsáno "PŘES".

Edit: člověk se stále učí: ono se v tom Wordu na to dá kliknout a přepnout to dvojklikem :-). Teď ještě musím zjistit, co dělá to "ROZ" hned vedle...
[83502-ins-jpg]

(jako stačilo by mi, kdyby mi někdo napsal, čím si to přepisováni zapnu a jak ho ukončit)

Už to tady je několikrát. Přepíná se to klávesou Insert (Ins). Není třeba někde klikat. V režimu přepisování se znaky vkládají místo stávajících (musí se psát vše znovu) a v režimu vkládání se nové znaky vkládají před již napsaný text.
Maže se klávesou Backspace (ta dlouhá nad Enter) a tou se maže od kurzoru vlevo (jakoby zpět). Nebo klávesou Delete (Del) a tou se smažou znaky vpravo od kursoru ("vcucne je do kursoru").

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru