Předmět Autor Datum
Jde, ručně.
karel 22.10.2018 18:45
karel
Nebo z lokálního serveru.
host 22.10.2018 20:23
host
Bez internetu mám přístup k nějakému lokálnímu serveru? Můžete mi to nějak vysvětlit
tjn 23.10.2018 11:36
tjn
Lokální server je právě lokální, protože není na internetu, ale v místní (lokální) síti. Podrobnost…
host 23.10.2018 11:59
host
např. https://www.amazon.com/TimeMachines-TM1000A-maintains-broadcast-Satellites/dp/B002RC3Q4Q Přip…
touchwood 23.10.2018 12:08
touchwood
A je možný že tuto věc obsahují některý počítače už v sobě, třeba na zk. desce? Protože mám doma poč…
tjn 23.10.2018 12:51
tjn
To se ti určitě nesynchronizuje. Proč myslíš, že ano?
Wikan 23.10.2018 12:55
Wikan
Nematuruj nad tím. Prostě to musíš nastavit ručně,buď v BIOSu,nebo ve Windows. Všechny další rady po…
forestek 23.10.2018 14:02
forestek
Čas neexistuje!
davidrome 23.10.2018 16:09
davidrome
matrix!
tjn 23.10.2018 16:15
tjn
Ano,v Brně bylo kino Čas a už neexistuje.
forestek 23.10.2018 16:54
forestek
tak my vysvetli prečo "neexistujúci čas" plynie inak v bežnom priestore a inak v priestore v silnom…
Mlocik97 23.10.2018 17:00
Mlocik97
2 časy je co? Ještě bych tak akceptoval dvourozměrný čas (i když není žádný důvod skončit u "2") :-p…
L-Core 23.10.2018 17:15
L-Core
Dvojrozmerný čas ne. Ale 2 časy. Proč som to napsal tak, je to z dôvodu, abych zvýraznil závyslosť t…
Mlocik97 23.10.2018 17:23
Mlocik97
Vycházím z toho, že univerzum (ať si pod tím představíme cokoliv) nemá? důvod v rozměrech končit u "…
L-Core 23.10.2018 17:38
L-Core
Toto je zložitá debata. Moja fantasmagorie je ešte zložitejšia než moja teória. Tam už tvrdím i to ž…
Mlocik97 23.10.2018 17:49
Mlocik97
Ale chtěl. Toto mě také zajímá, ale bohužel mě nenapadlo položit takovou otázku do poradny ohledně p… poslední
tjn 23.10.2018 18:49
tjn

A je možný že tuto věc obsahují některý počítače už v sobě, třeba na zk. desce?
Protože mám doma počítač který není připojený k internetu a čas se mi v něm synchronizuje na přesný čas jaký momentálně je.

Žádný lokální server nemám, k počítači nic připojeného přes kabel na víc není. Jen kabel do elektřiny, myš a klávesnice, a kabel k obrazovce k pc, nic jiného. V počítači mám zk.desku,grafiku,hardisc,zdroj napájení, nic víc.

tak my vysvetli prečo "neexistujúci čas" plynie inak v bežnom priestore a inak v priestore v silnom gravitačnom poli. To nieje jasný dôkaz existencie času? Inak čas neexistuje len jeden. Existujú minimálne 2 časy! Jeden čas, ktorý je dokonale lineárny a je spojitý, druhý čas, ktorý je taktiež spojitý ale aj nespojitý zároveň (každý časový okamžik je objekt, ktorý je bezprostredne, teda s nulovou medzerou vedľa ďalšieho objektu, čož je iný časový okamžik, zároveň tieto časové okamžiky sú prepojené v ďalšom rozmery skrz tzv. časové tunely (pojem nie definovaný jinde, ale moj abstraktné pomenovanie), ktoré sú taktiež rovnako spojité i nespojité zároveň), ale nelineárny. A ešte dodám že ten nelineárny čas je zároveň závyslí na priestorovom rozmery. Ono kdyby sme vedeli cestovať v extrémne krátky čas na extrémne veľké vzdialenosti, vedeli by sme cestovať aj v čase. ;-)

P.s. mám o existencii 2 alebo možno viacerých časov rozpracovanú teóriu, niečo preberá aj z teórii superstrún, M-teorii, a ďalších.

Dvojrozmerný čas ne. Ale 2 časy. Proč som to napsal tak, je to z dôvodu, abych zvýraznil závyslosť týchto časov na sebe, a že nejsou rovnocennými rozmermi na stejnej úrovni, i když vlastne čiastočne sú, problém je že to popísať v pár riadkoch textu, na to by bola potrebná kniha. Ale jde o to že zatiaľ čo "nelineárny" čas existuje samostatne len jeden v jednom vesmíry. Tak ten "lineárny" neexistuje vo vesmíre, naopak, vesmíry existujú v tom rozmere času. Predstav si že vesmír je obrázok na papiery, a papier je samotný čas. Tak papier ktorý je nakreslený "v obrázku" na papiery je vlastne náš súčasný čas. Chápem že sa to ťažko predstavuje jak to existuje reálne, pretože žijeme vo vesmíre, kde vnímanie rozmerov mimo vesmíru "nepocitujeme".

E: nedivím sa ak po prečítaní a skúšaním sa zamyslieť nad mojími kecmi, ak budeš mať bolehlav. Ak bych hovoril že je dvojrozmerný čas, tak by to zároveň znamenalo že jeden čas je závyslí na druhom. Rovnako ako v priestore jeden rozmer má závislosť na druhom, preto môže existovať aj pojem pravý uhol. (resp. závyslosť týchto 2 časov nejaké je, ale je len jednosmerná) Takže ako by sme mohli tvrdiť:

E2: Máme 3 rozmery priestorové a jeden časový,... tak ja tvrdím že máme X rozmerov priestorových, 1 časový, a 1 ešte iný časový.

Vycházím z toho, že univerzum (ať si pod tím představíme cokoliv) nemá? důvod v rozměrech končit u "3" (s "časem" u "4"). IMHO je n-rozměrný, kdy n je spíše nekonečno než nějaké číslo. To, že my dokážeme rozeznat jen 3 rozměry + jeden čas, nic neznamená. Teď si nevzpomenu na ten román/povídku, která probíhá celá v dvourozměrném světě; tamní "obyvatelé" také nepochopí rozměr třetí.

Čas (jednorozměrný) plyne pořád stejně rychle. Jen je jinak "pozorován" v různých vztažných soustavách.

Bohužel, pokud by byl čas vícerozměrný a my se "uměli" dostat do další časové dimenze, tam asi padnou mé oblíbené Lorentzovy transformace :-/

Samozřejmě nejsem fyzik a spíše to jsou takové moje fanouškovské fantasmagorie. Nicméně teorii 5-rozměrného prostoru jsem kdysi "pečlivě zpracoval". Bohužel mi chybí energie, opustit časovou osu x a vydat se po ose y :-D

Toto je zložitá debata. Moja fantasmagorie je ešte zložitejšia než moja teória. Tam už tvrdím i to že všetko je súčasťou niečoho jadriadeného, a všetko sa skladá z aj vätšieho množstva niečoho podriadeného. Ale to už je kec o pararelných vesmíroch a o tom že tie sú súčasťou niečoho, čo je zas pararelne s ďaľšími tými "niečotami" v niečom ďalšom. A docela je tu aj pár vecí ktoré prirovnávam rekurzii. A ešte když bych mal hovoriť že singularita je jednorozmerný bod, v ktorom sa nachádza viacrozmerné "neco", tak z toho už má každý bolehlav. Zdá sa asi nezmyselné aby niečo čo má viac rozmerov než n, aby bolo umiestnené v n rozmernom či priestore, či čase.

E: Ale to už sme sakra OT. Asi tazatel toto vedieť nechcel.

Ale chtěl. Toto mě také zajímá, ale bohužel mě nenapadlo položit takovou otázku do poradny ohledně počítačů.
I když o tom vím o něco méně než vy, koukám a zajímám se o takové věci taky, na youtube koukám na mnoho takových dokumentů.
Zakřivění časoprostoru, superstruny, realita, kvantový přechod, kvantové myšlení, že existuje víc jak tři rozměry, že klidně může existovat více rozměru které nevidíte a že klidně mohou existovat více paralerních vesmíru které nevidíme..

Nejhorší na tom je, že plno věcí je už dávno objevených a plno objevených věci se používají proti lidem, do oběhu informací se vypustí jen to co chtějí aby ovlivnilo či zasáhlo to či ono. Když si třeba uvědomím že lidé před několika lety, tisíci lety neustále válčili vesměs protože se nudily nebo měli potřebu být něčím víc, tak teď žijem v době kdy poznání a věda a moderní přístroje uchlácholí lidský válčení mezi sebou a je konečně klid, ale za jakou cenu, za cenu toho že jsme vodění za nos jak ovečky, nejlépe v jednom stádu.
Na tu třetí stranu si ale zas uvědomuji že kdyby celý svět držel při sobě a konečně byl celý svět jedna ruka, jedna myšlenka, jeden mozek, jeden cíl, jedna rodina, tak že by jsme dokázali možná o hodně víc...ale to jsme ještě daleko, ještě musí přijít mnoho utrpení a skutečností aby to všechny lidi na světě semklo v jednu společnost která si navzájem bude muset pomáhat, což nakonec vyústí to že začnem společně bádat vesmír, ale na to lidstvo ještě společensky semknutý připravený není

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru