Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Písmena jednotek A: a B:

Čau,
vadí něčemu když použiji tyhle písmena k SSD a DVD mechanice? Právě nevím proč přesně je systém ignoruje a všechno háže až na další písmena, akorát vím, že byli rezervovaný pro disketové mechaniky, ale u moderního PC a OS? a kdybych někdy připojil USB disketovku tak se zachová jak?
Díky za odpovědi

Předmět Autor Datum
Možné to je, ale nešel bych proti roky zažitému systému, kdybych pro to neměl nevyhnutelný důvod. Co…
Potkan007 05.11.2018 18:36
Potkan007
Není žádný rozumný dúvod k tomu to tak dělat. Naopak pro mechaniky zásadně volím písmeno X, právě pr…
jirka44 05.11.2018 18:46
jirka44
Já mám zase tradičně mechaniku jako E. Systémový oddíl C, datový disk D, potom mechanika a případný…
Potkan007 05.11.2018 18:50
Potkan007
5,25" papírovky moc ne pravda, ale diskety 3,5" znám dobře, přes ně jsem tahal dooma nakouskovanýho…
stylar 05.11.2018 19:14
stylar
Ja mam zase naucenou mechaniku na pismenko F:, proc nevim. (Jinak pro tazatele, duvod k tomu neni,…
RedMaX 06.11.2018 05:31
RedMaX
za sebe pro kulatá média dávám písmeno o: ssd bývá systémový disk, čili c: ... jak už v it platí asi…
lední brtník 05.11.2018 19:49
lední brtník
USB disketovka se pripoji jako A:, aspon teda na mych Win7.
kubik 05.11.2018 21:07
kubik
Když je v BIOSu disketovka zakázaná,tak je A k dispozici. Možná ne u všech biosů,ale u většiny.
forestek 05.11.2018 21:21
forestek
Vadí to starším matlabům, které jsou registrované na sériové číslo prvního pevného disku, kterým je… poslední
ml1 06.11.2018 13:45
ml1

Možné to je, ale nešel bych proti roky zažitému systému, kdybych pro to neměl nevyhnutelný důvod. Co jsem tak během asi 30 vteřin našel, přiděláš si tím jen zbytečné problémy.

“You can assign the letters C through Z to each drive on your computer. A and B are usually reserved for floppy disk drives, but if your computer does not have floppy disk drives, you can assign A and B to volumes.”
So when I built a new computer recently with two internal drives, one for the OS and one for data, I thought, hey!, I’ll make my data drive “A”. I felt all rebellious until I discovered that Windows will not index drives lettered A or B. :(
Took me quite a while to figure out what the problem was, but I found some other people who suffered the same issue when they used A or B for a [primary] drive. As soon as I assigned that drive a different letter, windows indexed the drive. So much for being rebellious.

What Are the Windows A: and B: Drives Used For?

Já mám zase tradičně mechaniku jako E. Systémový oddíl C, datový disk D, potom mechanika a případný zbytek disků. Síťové úložiště je N (network). Každý podle svých zvyků.
Tazatel je evidentně generace, co už nezažila diskety, nejsem nějak starý, ale použít A a B by mě ve snu nenapadlo, tam patří disketovky, pokud jsou.

5,25" papírovky moc ne pravda, ale diskety 3,5" znám dobře, přes ně jsem tahal dooma nakouskovanýho v zipu :-D
já právě mám 2 HDD, 2 SSD a 1 DVD mechaniku jen jsem chtěl aby to bylo u sebe ve stromové struktuře, protože takhle na přeskáčku je to nic moc, asi to budu muset celé předělat, ale teďka nevím jestli se mi nesesype Steam (no vlastně sesype to je jasný jsou tam aj přímo instalačky), že jsem změnil písmeno jednotky...

Vadí to starším matlabům, které jsou registrované na sériové číslo prvního pevného disku, kterým je C: a když se najednou nějaký, objeví v abecedě dřív, hned je "license error", disketovka nevadí, ale flešky jo. Dost možná fungují tímto způsobem i jiné programy. Novější matlaby jsou licencované na mac adresu síťovky, tam tohle nehrozí.
DVD/BD jsem jako A nebo B nezkoušel, ale nevidím důvod, proč by to nefungovalo, navíc licenci matlabu to nenabourá (neni to fixed). Dlouho jsem měl zažité Q, asi před rokem po výměně mechanik se nějak přiřadilo D a W a nějak jsem zatím neměl potřebu to měnit, Q jsem vrátil síťovému disku.
USB disketovka obsadí první volné písmeno (stejně jako to dělaji flešky, ale s tím, že začína od A), pokud ji neřeknete jinak. Protože na A a B mám paměťové karty SD a microSD, a dál mám disky, je to u mě něco mezi Q a Y podle toho kolik síťových disků je nebo neni k dispozici.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru