Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výběr vhodného monitoru

Zdravím všechny! V současné práci digitalizuji archiválie. Výsledky prohlížím na 19" LCD monitoru EIZO FlexScan S1961, který mi vybral náš "ústavní" fotograf. Doma bych také rád prohlížel fotografie (své i pracovní). Koupil bych si tento monitor, ale je však vhodný i na hry? Případně by jste si koupili na mém místě dva různé monitory? Nemohu však do monitoru/monitorů investovat více jak 20000 Kč, protože již dám cca. 60000 Kč za nové PC. Chtěl jsem totiž, aby mi šlo spustit Crysis na very high. ;-) Díky za případné rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
inac na crysis very high pokial budes pouzivat 19" monitor - komp za 60 000 je prehnane vela, ja som…
Michal2 15.07.2008 14:33
Michal2
Pro všechny: Díky všem za tipy na typy! Musím to ještě promyslet, ale budu muset mít holt dva monito…
Digiman 15.07.2008 17:50
Digiman
jak tak pozeram, tak ta zostava mi na 60 000 neprijde, samozrejme zalezi na tom co su to za znacky (…
Michal2 16.07.2008 11:34
Michal2
pro mifa: Já také nejsem přeborník na foto/video, mám střední sociálně právní školu. K práci se scan…
Digiman 16.07.2008 12:54
Digiman
s tym upgradovanim kazde 2 roky - toto caka len naruzivych hracov, beznemu uzivatelovi jeden pocitac…
Michal2 16.07.2008 13:03
Michal2
Pro všechny: Děkuji za vaše podnětné rady, budu mít o čem přemýšlet. Je zajímavé, že jsem původně ch…
Digiman 16.07.2008 17:49
Digiman
Ty jsi jak můj otec, když si kupoval nádobí Zepter za 23 000 kč- taky to měl vyargumentovaný podobně…
nononot 16.07.2008 23:35
nononot
Jeden můj strýc také prodělal na nádobí Zepter, proto já vařím - ehm - ohřívám v běžném nádobí. ;-)… poslední
Digiman 17.07.2008 10:46
Digiman

inac na crysis very high pokial budes pouzivat 19" monitor - komp za 60 000 je prehnane vela, ja som cely svoj komp poskladal asi za 30 000 a crysis mi ide na very high detaily takmer plynulo :) (bez patchu 1.2)

Pro všechny: Díky všem za tipy na typy! Musím to ještě promyslet, ale budu muset mít holt dva monitory. Vypadá to zatím tak, že na fotky nějaké EIZO a na hry nějaký Samsung. Nejvíce ze všeho doma však tvořím různé dokumenty, tak mi hlavně neříkejte, že si mám na to koupit ještě něco třetího! ;-)
# # #
Extra pro Michala2: Ta cena bude velká asi tím, že si PC nestavím sám, ale nechávám si ho stavět jistou společností. Jinak komponenty v sestavě jsou naplánovány tyto: CPU Intel Core 2 Quad Q9300 (2,5 GHz, 1333 MHz), paměť 4 GB DDRII 800 MHz (2×2048), HDD 300 GB VelociRaptor SATAII 1000 rpm 16 MB cache, SoundBlaster X-Fi XtremeMusic Audio, Asus EN9800GX2/G/2DI 1 GB DDR3 HDMI. Není to ještě závazně objednáno, tak si mohu ještě cokoliv změnit. Na CRYSIS Fóru mi bylo sděleno, že to je sice takhle dostačující na very high, ale AA bude nižší. Takže spíš bych něco přidal než ubral... ;-)

jak tak pozeram, tak ta zostava mi na 60 000 neprijde, samozrejme zalezi na tom co su to za znacky (napriklad je rozdiel medzi no-name ddr2 a corsair dominator) ale inac je to pekna zostava, to hej, len akurat nevyuzijes ten quadcore na crysis a u grafiky by som popremyslal nad gtx280 a u zvukovky nad x-fi fatality titanium, pretoze xtrmemusic tusim nema 64xram, takze oproti onborad zvukovke to velky rozdiel nebude

ale v skutocnosti len ticho zavidim :D mat tak 80 000 na pocitac....

pro mifa: Já také nejsem přeborník na foto/video, mám střední sociálně právní školu. K práci se scannery a v současné době s digitální zrcadlovkou jsem přišel jako slepej k houslím. :)) Jinak tedy co se týká úhlopříčky monitorů, tak všude (v soukromých společnostech i státních organizacích) jsem měl k dispozici CRT monitory a později LCD monitory menší než 19". Já se však nebráním pořízení většího monitoru domů. Díky za tip, těch 20" si myslím bude stačit, 24" se mi zdá již moc.
# # #
pro fleqa: Chápu to, ale já si nemohu kupovat každé 2-3 roky nové PC. Ty peníze teď mám jenom proto, protože mi skončilo stavební spoření (a na byt to není). Proč myslíš, že jsem čekal 10 let? Teprve od roku 2004 má můj plat 5 číslic. Ani nyní to však na nějaké půjčky není. Přispět mi také nikdo nemůže - rodiče jsou v důchodu, manželku nemám, kamarádi jsou také švorcáci jako já. Za těch 10 let jsem o žádná data nepřišel, tak to risknu i dalších 10 let. Přesto díky za rady. Ještě se nad tím zamyslím, ale monitor bych viděl na 20", 24" se mi zdá již moc. Mimochodem v sestavě je již započtené UPS APC 800 VA, jen jsem to neuvedl v domnění, že zajímavé je pouze to uvnitř PC. ;-)
# # #
pro Michala2: U paměti mi nenapsali značku, ale hádám, že to bude Kingstone jako minule. Ještě nad tím vším popřemýšlím, takže to bude stát asi méně. Jinak ty peníze teď mám jenom proto, protože mi skončilo stavební spoření (a na byt to není). Takže závidět nemusíš. :-)

s tym upgradovanim kazde 2 roky - toto caka len naruzivych hracov, beznemu uzivatelovi jeden pocitac kludne vydrzi aj 5-6 rokov (priblizne)
ale ta zostava by sa vazne dala zlozit aj za ovela menej, asi by bolo lepsie nakupit jednotlive komponenty a pozvat si niekoho znameho nech ti to zlozi a usetris

Pro všechny: Děkuji za vaše podnětné rady, budu mít o čem přemýšlet. Je zajímavé, že jsem původně chtěl zjistit pouze informace o nějakém LCD monitoru, který by zobrazil pěkně jak JPG z digitálního fotoaparátu, tak 3D hru a dostali jsme se až k tomu, že bych si měl koupit úplně jinou PC sestavu. :))
# # #
Pro josephina & flega: Já chápu, že mou logiku nechápete. :-) Já totiž patřím k té hrstce lidí, která prostě své věci jen tak neprodává či nevyhazuje (můj nejlepší kamarád se teprve před pár lety rozhodl zlikvidovat svůj Comodore 64). Chci si nyní pořídit PC, které mi bude dlouho sloužit, protože se mi nechce každou chvíli něco shánět. A až doslouží, tak se již asi na počítače vykašlu (již teď špatně vidím) a budu se věnovat něčemu užitečnějšímu. Za těch 10 let budu mít určitě jiné starosti. Kdyžtak se vám zase ozvu. ;-)
# # #
Pro toho, kdo to může uzamknout: Myslím, že je to již vyřešené, tak to uzamkněte. Díky.

Ty jsi jak můj otec, když si kupoval nádobí Zepter za 23 000 kč- taky to měl vyargumentovaný podobně - trvalá kvalita, výdrž, úspora energie. Za rok se stejné prodávalo za 2500 kč a on stejně nevydržel vařit doporučeným způsobem..
Kamarád mýho syna si koupil v lednu GK za 8000 kč, za 3 měsíce stála polovic. Ceny procesorů jdou dolů podobně a procesor s o 3 procenta vyšším výkonem stojí o 1000 kč víc. Syn si před 2 a půl rokem koupil DFI Infinity za skoro 3000 kč, když odešla do křemíkovýho nebe, museli jsme shánět na aukci, protože se už prakticky nová deska se socketem 939 nedá sehnat. Být tebou, snažil bych se o co nejlepší poměr cena/výkon. Na MB ,case, zdroji a RAM není celkem kde ušetřit, ale GK, CPU a HDD by měly být vybrány optimálně, abys za nevýrazně vyšší výkon neplatil zbytečně tisíce navíc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru