Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podivné extremní záseknutí videí/hudby/zvuku celkově..

Zdravím.. už docela dlouho sleduji podivnou věc, u které si nejsem vůbec jistý proč a kdy se objeví.

Nevím jestli to dokážu správně popsat, ale pokusím se..
Ve Firefoxu mám například otevřenou pc.poradnu.net, v druhém okně písničku z youtube.. Z ničeho nic se písnička úplně zalaguje.. nepřehrává se plynule, zní to jako kdyby se snažila přehrát 1000x zpomaleně, fps lag, robotický zvuk? Ani čas na youtube neběží plynule, ale zpomaleně.. V této situaci většinou pomůže, když okno s písničkou vypnu a pochvilce jí můžu spustit znovu a v pořádku..

Jakmile ale tato situace nastane, tak je veškeré video nebo zvuk všude a ve všem stejně rozdrbaný.. ať už to spustím z prohlížeče nebo si zapnu hudbu/video v MPC playeru, Windows Media Playeru nebo systém přehraje nějaký systémový zvuk.. Využití procesoru a pamětí je v této situaci v normě, žádné 100% využití nevidím.. Teploty jsou taktéž v pořádku.

Zatím si nepamatuji, že by se toto stalo v situaci, kdy bych sledoval nějaký film v přehrávači.. Mám tedy podezření, že se to stane jen když běží video na youtube (flash player?), ale naprosto jistý si nejsem, pravda to být nemusí.

Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače grafické karty, zkoušel jsem různé verze flash playeru, jiný prohlížeč.. Nepřišel jsem na to kdy přesně problém nastane, vypadá to náhodně.. Prozatím jako poslední možnost (v záloze) mám reinstall OS.

Nesetkal se s tím někdo? Je to nový počítač (komponenty v mém popisu), originální Windows 10 Home..
Co mě ještě nenapadlo, tak se podívat do prohlížeče událostí (jakmile na problém zase narazím, tak se mrknu a můžu sem hodit report).

Kdybyste někdo věděl o co se jedná a měl nějakou radu, budu moc rád.. Přeji každopádně hezký den;-)

Předmět Autor Datum
Vyzkoušej jiný prohlížeč. Já chodím na YT prakticky pouze sledovat přenosy z dostihů, takže nevím ja…
mirha 21.11.2018 14:06
mirha
Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače grafické karty, zkoušel jsem různé verze flash playeru, jiný pro…
fallon 21.11.2018 15:21
fallon
Čtu. jiný prohlížeč Který? Mě funguje EDGE, zkoušel ho?
mirha 21.11.2018 15:41
mirha
Firefox, Chrome i Edge.. ve všech to dělá
Eessencia 21.11.2018 16:54
Eessencia
Dík za info. Ještě mě napadá: Jaké je zatížení CPU, když se to seká (co ho nejvíc vytěžuje)?
mirha 21.11.2018 17:57
mirha
4% CPU, 47% RAM (z 8GB) - Firefox žral 0.9GB ... Nakonec to asi vyřeším reinstallem OS, .. nebaví mě…
Eessencia 08.12.2018 18:31
Eessencia
Používaj HTML5! Flash je pomalý. YT primárne už prehráva v HTML5. Tu sa pozri https://www.youtube.co…
yYy 21.11.2018 17:37
yYy
To je pravda, omlouvám se.. používám HTML5, takže Flash zřejmě odpadá.. Nezjistil jsem čím by to moh…
Eessencia 08.12.2018 18:33
Eessencia
preco flash ked YT bezi cez HTML5??? vypnut/zapnut HW akceleraciu si skusal?
fallon 21.11.2018 15:22
fallon
Výskyt škodné jsi vyloučil? Kontrola AdwCleanerem a MBAMem nikdy neuškodí. Ten Flash Player si ve Fi…
IQ37 21.11.2018 17:18
IQ37
MBAM, SuperAntiSpyware a AdwCleaner používám jednou měsíčně.. občas to něco najde, ale problém setrv…
Eessencia 08.12.2018 18:31
Eessencia
Nieco podobne som zazil na i486 so Sound Blasterom16. Prehravana skladba sa obcas spomalovala a zryc…
Kilo.Viktor 21.11.2018 17:39
Kilo.Viktor
Zdravím.. Problém přetrvává, ale není tak častý.. Mezitím jsem kupoval novou grafickou kartu (upgrad…
Eessencia 28.01.2019 00:10
Eessencia
popisuje tam stav z doby ide disků, moc bych to neřešil. zkus dočasně používat jiný prohlížeč. máš…
lední brtník 28.01.2019 01:10
lední brtník
Jak jsem psal dřív, problém je ve všech prohlížečích.. a nově mohu říct, že problém je i v samotném…
Eessencia 28.01.2019 14:04
Eessencia
možná je tvůj přehrávač oblíbený a skvělý (a dokonce velmi často aktualizovaný ... máš?) - ale win10…
lední brtník 28.01.2019 19:11
lední brtník
V tomhle právě ale vylučuji přehrávač, neboť tento problém nastane i když koukám jen na youtube (Fir…
Eessencia 28.01.2019 19:20
Eessencia
aktualizovaný je, Windows taktéž a máme sprostého podezřelého: mrchosoftem věčně rozdrbávaná betave…
lední brtník 28.01.2019 20:44
lední brtník
Ahoj, Ze začátku mě napadlo zakázat nebo povolit HW akceleraci, ale to by nejspíš nědělalo ve všech…
Lukas1982 28.01.2019 05:55
Lukas1982
Jak jsem psal, stejný problém jsem měl i na starém PC.. proto mi to přijde zvláštní.. Ovladače samoz…
Eessencia 28.01.2019 14:06
Eessencia
Nazdar příteli! - Že za to může vyloženě Woknos 10 si nemyslim. Byt tebou vysypu caché prohlizece a…
XoXoChanel 29.01.2019 11:08
XoXoChanel
Zkus to video přehrát klasicky ve videopřehrávači, který je na to dělaný (a má třeba akceleraci). Po… poslední
blcked domain 30.01.2019 10:15
blcked domain

Vyzkoušej jiný prohlížeč. Já chodím na YT prakticky pouze sledovat přenosy z dostihů, takže nevím jak je to u normálních videí/písniček. Když pustím přenos, FF vytěžuje CPU 5-7%. Zatížení se ale pomalu zvedá, a do hodiny je 50% a projev je jak popisuješ. Zkoušel jsem různé prohlížeče, a nejlíp mě YT běží v EDGE (vytížení CPU 5% celou dobu, vše běží jak má). Po důvodech jsem nijak nepátral, připisuju to FF, proto by mě zajímalo, jestli i tobě pomůže změna prohlížeče.

To je pravda, omlouvám se.. používám HTML5, takže Flash zřejmě odpadá.. Nezjistil jsem čím by to mohlo být.. ale problém nastává pouze při zapnutém YouTube a to nahodile.. Někdy to jede pár dní v pohodě, jindy to je 5x za den.. vypnutí záložek s YouTube to vyřeší..

Nieco podobne som zazil na i486 so Sound Blasterom16. Prehravana skladba sa obcas spomalovala a zrychlovala. Vysledovali sme to az k sucinnosti s vlivom preruseni od hard disku. To by asi nebol problem, pretoze zv.karta obsahuje buffer, podobne ako CD player. Uzavreli sme to konstatovanim, ze zv.karta bude zrejme taktovana z PCI zbernice a nie z internych hodin na karte. Je mozne, ze sa taktovanie da prepnut z interneho na externe, ale to bude najskor zalezitost ovladaca.

Zdravím.. Problém přetrvává, ale není tak častý..
Mezitím jsem kupoval novou grafickou kartu (upgrade z GTX 1050 na RX 580), reinstall OS proběhl (origo). PC je čistý, neinstaluji žádné blbosti.. Ale co se nestalo, na pozadí jsem měl spuštěný MPC-BE přehrávač s filmem (pauznuto), mezitím jsem hrál nový Resident.. Když jsem hru dohrál, tak jsem si pustil Youtube a chtěl se podívat na video, ale opět se takto sekalo.. Taktéž i onen film v přehrávači se sekal..

Zkusil jsem vypnout a zapnout prohlížeč, ale nepomohlo.. musel jsem vypnout i onen MPC-BE přehrávač (vždy je třeba vypnout vše, co přehrává videa).. Netuší někdo proč se tak stále děje? Rozhodně to není MPC-BE přehrávačem.. párkrát se mi to stalo opět, jen když jsem měl zapnutý prohlížeč a pár záložek s youtube (vypnu záložky, znovu načtu youtube a vše běží v pohodě)..

Řešení problému je jednoduché, ale stále nedokážu přijít na důvod proč se tak děje.. Dělo se to i se starým PC (AMD FX-8320, GTX 660).. A jelikož je toto v podstatě úplně nový PC, tak musí být problémem samotný Windows 10, ale nevím proč a co k této situaci vede.. Jelikož je moje angličtina velice slabá, tak jsem se neprogoogloval úplně k přesně tomu stejnému problému.. ačkoliv občas se někomu stává něco podobného. Důvod jsem tedy neobjevil..

Nenapadá někoho něco? Post od uživatele "Kilo.Viktor" jsem předtím moc nepochopil a až teď když jsem si řekl, že se opět zeptám a jeho příspěvek četl znovu, .. nevím jestli na něco nepřišel a nemá pravdu, neboť tomu nerozumím...

Jak jsem psal dřív, problém je ve všech prohlížečích.. a nově mohu říct, že problém je i v samotném přehrávači (prohlížeč ani zapnutý nemám). Prohlížeč je na systémovém disku, taktéž WMP, MPC-BE, ..
Všiml jsem si toho, že tento problém nastane většinou po delší době, kdy je přehrávač pauznutý delší dobu (firefox - youtube, nebo klidně onen MPC-BE player, WMP). Prostě když si nechám někde pauznuté video a zkusím ho spustit třeba po hodině, tak tato situace nastane.. Dřív to bylo častější, nyní je to spíš vyjímečné.. Za poslední měsíc se to stalo tak 2-3x

Dříve jsem měl 2.5" Samsung 850 EVO, nyní mám M.2 Kingston A1000
Antivir je jen defaultní MS Defender
Indexování jsem zkoukl, je vypnuté (zkusím ho zapnout?), defaultně mám zapnuté od Windowsu 1x týdně optimalizaci SSD a defrag druhého plotnového disku.

Nazdar příteli!
- Že za to může vyloženě Woknos 10 si nemyslim. Byt tebou vysypu caché prohlizece a navstívím_verifikoval slozku HOST a zkusil spuštění v anonymním režimu k omezení některých default_Addons. .
* Defragmataci na SSD samozrejme dezaktivuj nemá smysl .

TiP ~ Zkus si vytvořít nového uzivatele (local bez uctu MS, po vyzkouseni ho smažeš) a zkus to spustit na tom účtu, myslím že odpověď pak bude jasnější ?

- Jinak tam mas co za "Audio_Chip" Realtek? Ma nejak zvlast nastavené cache pro předčítání? Klidne zkus ve spravci odinstalovat Audio + restart PC co ti priradi z verzi. Podone sekani jsem u realteku potkal mnohokrat, zpravidla jsem jen provedl unistal a nechal Woknos at si s tim poradí, občas to zabere.

- Pro codek ktery je mnohdy az na nativni pres SW abstencní (potrebny jako na cteni MKV je ted placeny, tak polovina jich chybí) instaluji klasiku K-Lite Mega .
*Což mi už ušetřilo nemálo trápení ?

Zkus to video přehrát klasicky ve videopřehrávači, který je na to dělaný (a má třeba akceleraci). Potplayer sežere i url youtube.com/watch?v=..., případně se tá přes YTD nebo youtube-dl získat link. Takého ho zkus přehrát v offline, pro ověření, že není problém v síti. á propoš, zkuš nižsí kvalitu.
Případně ověřit, zda je video akcelerované. Chrome háže bobek na h264, takže to jede přes VP9 a vytěžuje to zbytečně procák a pálí 15W místo 6W. Stačí jednoduchým userscriptem si vp9 zablokovat a pojede to akcelerovaně.

Tuhle jsem omylem nastaroval na jednom kompu windows 10, ale ten feťák už zase stahoval aktualizace plnou rychlostí a sekalose to se střídou 50% a frekvencí 0.5Hz.

Ale spíš mám pocit, na nějakou HW neplechu v PC ,jako kdyby se přehříval CPU/grafika a došlo k zásekům. Nemáš nastaveno nižší napětí? Jaká je vůbec spotřeba CPU?IA,GT během hraní?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru