Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Čtečky elektronických knih jen na doma

Ahoj.
- Da se zakoupit primo bez specialnich nabidek.
- S ctecky e-Knih ma docela slusnou zkusenost (od Sony, BOOX az po KOBO mini) , nekolik jich i vlastnim, o dobré desitce jsem napsal recenzi v rozsahu 4 let.
* Osobne jsem zvoli e-ctecku knih kvuli e-ink obrazovce, ktera o proti LCD neni podsvicena ale nadsvicena. Baterie dokaze vydrzet tydny, velikost obrazovky, prijemné na oci, nemaji problém i na primém slunci, nic nevazi (zadné vyskakujici, otravné reklamy, nebo vyrusovani od cetby). Na pul kilovém tabletu se mi oci rychle unavuji, na telefonu nectu a precist celou knihu si na nem ani predstavit neumim, lec nekomu to staci.

- V prvé rade, jaky format chces pouzivat, chces cist jen e-Knihy nebo i PDF, chces cist i v noci ? Knihy budes cist jen v cestine ? Chces poslouchat i audio ? Jak velkou obrazovku by jsis predstavoval ? Vodotesnost (IPX8) ?
* Jinak pro WP bych urite radeji doporucil format Amazonu pro Kindle "AWZ3" (KF8 → EPUB s DRM, s podporou CSS3 a HTML5) jak zastarale "mobi" (které v calibru uz na jiny format o proti AWZ3 nepreformatujes). Osobne mam s formatem e-Pub → mobi spiste spatnou zkusenost jako u zachovani original formatu knihy, lettrine, zarovnani textu a rozestupu, nadpisu etc. Navic AZW3 v KINDLE uvidis jako knihu a né dokument.

[TiP] ~ Na Black Friday byl [8Gb PaperWhite 4] (myslim ze je zajimavejsi jak predchuzce WP3) ze 120.99Euro na nakych 80, tak se mrkni jestli je stale za tuto cenu.
* Osobne bych pred WP, v pripade ze jde "6" palcovou ctecku uprednostnil [KOBO CLARA HD] s podporu formatu e-PUB a ProLight osvetlenim (BILE + ORANZOVE led, vyborné na nocni cteni), je lehky a vleze bez problému do kapsy, vyborna baterie. Recenzi této ctecky si muzes precist i zde na poradne :
[RECENZE KOBO CLARA HD] : https://pc.poradna.net/articles/2774078-recenze-ctecky-e-knih-kobo-clara-hd

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny