Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Velká vzdálenost od vysílače...důvod k reklamaci či bezplatnému a okamžitému odstoupení ?

Dobry večer, mam wifi připojení a momentalně velký problém, a to s kolísaním rychlosti (od max. 30MB/s až po min. 6MB/s. někdy kolísne i pod minimální) po neustálém dopisováni s poskytovatelem i s návrhem na vyšši tarif mně po asi měsici bylo řečeno, že jelikož jsem vzdálen od vysílače přibližně 1KM tak to prostě lepší nebude a kolísání rychlosti, horsi plynulost a stabilita a latence a packet loss internetu bude i přes aktivaci na vyšši tarif. Má na to poskytovatel vůbec právo poskytovat internet někde, kde to může dělat problémy, nehledě na to, že při montáži jsem na to upozorněn nebyl.
Odmíta namontovat nějakou silnější anténu určené pro vyšši vzdálenosti (otazka zda by to nejak pomohlo), pry se nedá nic vykouzilit, že možná někdy bude vysílač i v této části obce, aby to tak nekolísalo. A tak se ptám, mám v tomto případě nárok na odstoupení od smlouvy okamžitě a bez sankce ? Děkuji za odpoved
http://www.speedtest.net/result/7861938373 toto je obrázek těch jejich 30MB download a 15MB upload, mnohdy to býva i horší Neni se problém dostat na download i 3MB/s a upload 1MB/s hlavně pak ve večerních hodinách.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pripojenie je v poriadku. Žiaden ISP neposkytuje vo free pásme garantovane linky a ked už tak musi b…
fleg-sk 09.12.2018 12:52
fleg-sk
Oživují tohle stare téma ještě o jeden příspěvek, podařilo se mi s poskytovatelem dohodnout. Namonto…
s.hriba nereg. 30.01.2019 20:44
s.hriba nereg.
když už stálo za to oživovat starý příspěvek, pak by nebylo špatné uvést typ / fotku / odkaz na novo… poslední
lední brtník 30.01.2019 23:52
lední brtník

Pripojenie je v poriadku. Žiaden ISP neposkytuje vo free pásme garantovane linky a ked už tak musi byt spoj k tebe p2p. Ty si napojený na nejaku sektorku, ktorá da v ideale 50-100Mb, ale na tej sektorke niekoľko desiatok klientov. Matematika nepustí. To, ze mas maximum orezane na 30Mb je len marketingova zalezitost.
Ja dávam jednému zakaznikovi 40Mb, za vyrazne vyssiu cenu ako platis ty a navyse mam k nemu dotiahnutý p2p spoj a dalej ide uz len kablom. A ta p2p linka mi znesie az 100Mb, takze mam rezervu este aj.
Vzduchom sa k tebe viac vo free pasme za tuto cenu neda dostat.

Oživují tohle stare téma ještě o jeden příspěvek, podařilo se mi s poskytovatelem dohodnout. Namontovali na mou střechu jinou anténu a musím říci, že situace se o hodně zlepšila. https://www.speedtest.net/my-result/a/4645564683 nad 20Mbps se nyní dostanu 90% času. Občas to padne, ale už to nejsou takové extrémy a hlavně už to není tak znát na obyčejném používání ci hraní online her apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru