Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nečitelný HDD (exFAT) ve Win7, TV disk vidí a čte

Windows7 by měl exfat zvládat. Pokud televize vidí vše dobře, asi bude chyba v něčem, co nezpůsobuje problémy. Může to taky být problém s USB, zejména jesli je to disk, co nemá vlastní napájení, něco málo se načte, ale jak počítač chce číst víc, tak nestačí napájení a disk přestane odpovídat a počítač ho prohlásí za RAW. Ale to by ho zase neviděl prohlížec linuxových oddílů (je to opravdu exFAT?).

Ještě me napadá zkusit linux nebo nějakou live distribuci, co si o něm bude myslet. (Taková nenáročná distribuce (myšleno na uživatele, na počítač je náročná dost) je mint, ale vyhoví téměř cokoliv, hlavně musí v sobě mít správce disků, což některé distribuce nemývaly). Zejména pokud to vidí reader linuxových oddílů (je škoda, že to nedovede připojit pod písmenem disku nebo přípojným bodem, ale kopírovat soubory z něj pokud vím jde).

Na obnovu ztracených dat se mi osvědčil GDB (Get Data Back), umí FAT12/16/32, exFAT, NTFS, i linuxové ext, ale neni zadarmo (cca 70$/€ nebo cca 2200Kč). Za to je zadarmo demo, které ukáže, co si o disku myslí (teda pokud se nic nezměnilo, bylo to tak, že před objednáním programu to přímo nabízelo a až po zaškrtnutí že jsem si program vyzkoušel mě to pustilo dál, to že jsem objednávku nedokončil, protože jsem nebyl schopný zaplatit online kreditkou a koupil ho od českého distributora je už příběh jiný). To demo dělá vše, jenom neobnovuje (nebo jenom nějaký kousek řádově 100MB). No jo, ale zase je v angličtině, prostě světu počítačů vládne angličtina, čeština je v tomto až za slovenštinou (mohu-li soudit podle překladů různých programů, slovenský překlad je obvykle k dispozici dřív).

Já bych se spíš vydal cestou kopie všech souborů, potom bych si teprve hrál s restaurováním když bych měl všechny soubory "v suchu" a nebylo by co zkazit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny