Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fine Reader - skenované PDF poskakuje

No já jsem z toho blázen. Mám zcela nový PC, asi měsíc starý a učím se pracovat právě s Fine Reader, kterým skenuji.

Počítač mám dostatečně výkonný (16 GB RAM, Intel Coffee Lake i5-8400, hardisk je M.2 NVMe SSD), čili s "renderováním" by problém být neměl.

Ale opravdu každý dokument, který naskenuji tímto Fine Readerem, a potom otevřu v Adobe Reader, mi poskakuje. Lámu si hlavu nad tím, čím to je.

Napadlo mě, jestli to nějak nesouvisí s OCR, které je ve Fine Reader aktivované (skenuji dokumenty, aby se rozpoznal text).

Když skenuji jiným programem (uložení z OO Writer do PDF, skenování z Gimpu), tak se mi tohle neděje.... Je to záhada, musí být nějaký problém v nastavení Fine Reader, ale překlikal jsem všechna nastavení a otestoval na mnoha skenováních, a prostě všechny nově naskenované stránky skáčou.

Je to i nepříjemné, otevřu Adobe Reader a stránky poskakují, než se (asi?) uloží do mezipaměti.

Dělají to pouze PDF, které naskenuji já. Cizí PDF se otevírají standardně, tj. načtou se okamžitě a zobrazení stránek neposkakuje.

Myslel jsem si, že mám nějakou poruchu, ale dnes jsem posílal mnou naksenovaný 10 stránkový dokument klientovi a stěžoval si právě, že mu PDF skáče, když v Adobe Reader roluje stránky.

Tak jsem z toho jelen, když mi říkáte, že vám se to neděje.

Opravdu žádný nápad, co mi to může způsobovat?

***

Naskenoval jsem další vzorky:
abby3.pdf - prosté PDF
abby4.pdf - anonymizovaný text

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny