Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fine Reader - skenované PDF poskakuje

Můžete poradit? Skenuji prostřednictvím Abby Fine Reader do PDF a výsledný soubor po otevření poskakuje (skáčou jednotlivé stránky - než se zobrazí, poskakuje). Nevíte, jak to vyřešit, aby naskenované stránky neskákaly? Přikládám na ukázku jeden naksenovaný soubor (je nutno otevřít přímo v Adobe Acrobat Reader)

Předmět Autor Datum
Ve Foxit Reader neposkakuje. Nepochopil jsem, proč bych to měl otvírat v tom AAR.
karel 27.12.2018 20:35
karel
Súbor je 226 kB skomprimovaný, tvoj nepodarený šot a žvatlavné pripojenie na net nestíha. Mne nasko…
Nuda 27.12.2018 20:38
Nuda
No já jsem z toho blázen. Mám zcela nový PC, asi měsíc starý a učím se pracovat právě s Fine Reader,…
nellor 27.12.2018 22:16
nellor
Sú veci medzi nebom a zemou. Nestačí mať delo HW, aj to je brzda v nesprávnych paprčiach. Nepoužíva…
Nuda 27.12.2018 22:40
Nuda
Odpovídal jsem na výtku, že přičinou je pomalý PC a pomalý internet, tak toto důvod být prostě objek…
nellor 27.12.2018 23:31
nellor
Ak máš rýchly net, si profík v oblasti práva, je tu platená, plná verzia na trhu; Adobe Acrobat XI,… poslední
Nuda 27.12.2018 23:49
Nuda

No já jsem z toho blázen. Mám zcela nový PC, asi měsíc starý a učím se pracovat právě s Fine Reader, kterým skenuji.

Počítač mám dostatečně výkonný (16 GB RAM, Intel Coffee Lake i5-8400, hardisk je M.2 NVMe SSD), čili s "renderováním" by problém být neměl.

Ale opravdu každý dokument, který naskenuji tímto Fine Readerem, a potom otevřu v Adobe Reader, mi poskakuje. Lámu si hlavu nad tím, čím to je.

Napadlo mě, jestli to nějak nesouvisí s OCR, které je ve Fine Reader aktivované (skenuji dokumenty, aby se rozpoznal text).

Když skenuji jiným programem (uložení z OO Writer do PDF, skenování z Gimpu), tak se mi tohle neděje.... Je to záhada, musí být nějaký problém v nastavení Fine Reader, ale překlikal jsem všechna nastavení a otestoval na mnoha skenováních, a prostě všechny nově naskenované stránky skáčou.

Je to i nepříjemné, otevřu Adobe Reader a stránky poskakují, než se (asi?) uloží do mezipaměti.

Dělají to pouze PDF, které naskenuji já. Cizí PDF se otevírají standardně, tj. načtou se okamžitě a zobrazení stránek neposkakuje.

Myslel jsem si, že mám nějakou poruchu, ale dnes jsem posílal mnou naksenovaný 10 stránkový dokument klientovi a stěžoval si právě, že mu PDF skáče, když v Adobe Reader roluje stránky.

Tak jsem z toho jelen, když mi říkáte, že vám se to neděje.

Opravdu žádný nápad, co mi to může způsobovat?

***

Naskenoval jsem další vzorky:
abby3.pdf - prosté PDF
abby4.pdf - anonymizovaný text

Sú veci medzi nebom a zemou. Nestačí mať delo HW, aj to je brzda v nesprávnych paprčiach.

Nepoužívam žiadne AV, dokonca Defender, telemetriu, appraiser, ceip, apps, bloatware, Onedrive z dielne MS mám z ISO W10 pred inštaláciou cestou nLite, načisto vykopaný.

Idem ako raketa, ako vystrelené delo, priam skokom v miliseknudách otváraných okien z dôvodu, lebo môj systém či browser absolútne nič nebrzdí.

Apropo: To chce roky makania na sebe a ladenia OS Windows, ktorý objektívne považujem za geniálny systém na trhu. Ešte nič lepšie nevymysleli. Ak dekompilujem kernel, nádhera, symfónia, odhalí sa jadro ľudského ducha poznania a umu v prípade neprekonateľného OS Windows.

Odpovídal jsem na výtku, že přičinou je pomalý PC a pomalý internet, tak toto důvod být prostě objektivně nemůže, protože PC mám dostatečně výkonný (nově koupený, čili není zpomalen dlouhým používáním).

Fine Reader jsem si musel opatřit kvůli práci, potřebuji skenovat velké množství dokumentů a rozpoznávat text. Ale to poskakování je nepříjemný efekt.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru