Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows movie marker

Dobrý den, předem se omlouvám za tuto otázku, nicméně pokud bude někdo chtít a odpoví, pak mu předem děkuji. Mám Win7 a ještě nainstalovaný software WMM, který ale pár roků nepoužívám. Nyní jsem chtěl z mé digitální video kamery digitalizovat nahrávku videa na mini DV pásce. Všechno jsem pospojoval a zapnul jak jsem byl zvyklý, ale import nefunguje. Dočetl jsem se, že WMM už nelza stáhnout. Takže jsem vedle. Já nepotřebuji Pinacle studio. Potřebuji pouze video z kamery digitalizovat a posléze importovat na DVD, abych si to mohl poté přehrát na TV. Ten WMM mi úplně stačil. No a novou kameru také nechci kupovat. Ale co s těma miniDV kazetkami, které mohu maximálně přehrát na video kameře. Takže každá rad drahá. Děkuji za pochopení .Jsem důchodce a všechno nové je drahé.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://www.amazon.com.mx/FireWire-2-0-macho-adaptador-convertidor-Adaptador/dp/B077YKCDML alebo št…
Nuda 16.02.2019 17:04
Nuda
Prvy odkaz Cena: 527,35 dolarů :-)
truhlik 17.02.2019 14:36
truhlik
Takže jsem pozorně pročetl návod k použití DVkamery panasonic NV-GS320. DV kabel, IEEE 1394, se použ…
nanaa 18.02.2019 15:42
nanaa
Kabel USB slouží pro zpracování dat z pásku, čili pro import videa do aplikaci, např. movie marker,… nový
touchwood 19.02.2019 21:55
touchwood
Přesně tak, tazatel nechápe, že DIGITAL VIDEO z miniDV, nebo D8, jak se to jmenuje, se dá přehrávat… poslední
jezekhifi 20.02.2019 09:32
jezekhifi

Takže jsem pozorně pročetl návod k použití DVkamery panasonic NV-GS320. DV kabel, IEEE 1394, se používá pouze pro digitální kopírování. Kabel USB slouží pro zpracování dat z pásku, čili pro import videa do aplikaci, např. movie marker, pinacle a pod. Takže problém je někde jinde, ne v použitém kabelu. Musí to jít přes USB. Tak mi to také přeed léty fungovalo. Zkoušel jsem připojení kamery na dvou počítačích a ani na jednom movie markr či pinacle mi nenašlo kameru a tudíž na povel import se video nenačetlo. Je ovšem zajímavé, v programu Fotogalerie u Win7 import videa funguje skvěle. Normálně jsem načetl celou kazetku. Přitom používám jeden a tentýž USB kabel. Takže usuzuji, v kabelu to není. Tak v čem? To nemá logiku.

Kabel USB slouží pro zpracování dat z pásku, čili pro import videa do aplikaci, např. movie marker, pinacle a pod. Takže problém je někde jinde, ne v použitém kabelu.

To je KRA-VI-NA.
Je to přesně obráceně. Firewire je jediný správný port pro import videa do střihacího SW, protože tento SW formát firewire čeká a umí. USB je naopak buď emulátor firewire (takže pak funguje třeba ten WMM stejně jako u FW, tedy umožňuje použít ovládací prvky "záznam" či "převíjení" a pracovat tak se záznamem na pásku), nebo ukládá rovnou soubory na disk (což je prasečina extrémní, protože pak se komplet ztrácí digitální kvalita miniDV).

Přesně tak, tazatel nechápe, že DIGITAL VIDEO z miniDV, nebo D8, jak se to jmenuje, se dá přehrávat video i stříhat jen z konektoru firewire. Ne z usb. To ani nechápu na co tam to usb vlasně je.
Má Sony DCR-TRV 310 má firewire, a leze přes něj video+zvuk i foto, ovládá se pomocí pc, a umožnuje nahrávat video+zvuk. Pro tazatele přes konektor FIREWIRE.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru