Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC se často restartuje sám od sebe a dává error : IRQL NOT LESS OR EQUAL

Dobrý den,
v pátek odpoledne asi po 2 hodinách hraní se mi zničeho nic restartoval pc / error IRQL NOT LESS OR EQUAL / několikrát se to opakovalo pak se mi ani nedařilo dostat do windows... pak když sem se rozhodl reinstalovat systém pc začal dávat ten stejný error IRQL.....nevím co s tím našel sem pár návodů na internetu přez cmd .... ale bud tu "metodu" nestihu provést než se pc restartuje a nebo to nefunguje.

Ted během psaní tohohle mi pod tím errorem napsalo : Intelppm.sis /nebo intelppm.sys nejsem si jistý.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Toto se mi také stávalo a příáčinu dodnes nevím. Podezříval jsem televizní kartu, protože když jsem… nový
ml1 07.03.2019 12:50
ml1
The issue occurs because of various reason. One of the reason is your antivirus software which block… nový
Mohsin 14.09.2019 08:12
Mohsin
Bútovacie ISO s OS, nasleduje čistá inštalácia na zmazaný nultý sektor pevného systémového disku na… poslední
Nuda 14.09.2019 09:20
Nuda

Toto se mi také stávalo a příáčinu dodnes nevím. Podezříval jsem televizní kartu, protože když jsem ji vyndal, bylo to v pořádku. Ale po měsíci to bylo znova, tentokrát do podezření upadnul řadič SATA, tak jsem ho vyndal a zase byl chvíli klid. Ještě několik kusů hw jsem takto postupně zkoušel, a pořád výsledek nejasný. Zkoušel jsem i prohodit paměti s jiným PC. Pak jsem původní hw vrátil a je zatím klid.
Ovšem u mě k té chybě docházelo velmi zřídka, málokdy častějc než jednou do týdne. Teď je už minimálně půl roku pokoj, ale protože jsem neoznačil příčinu, tak moc klidný nejsem. Jediné, co jsem poslední dobou opravil byl chladič CPU, ale přehřátí CPU způsobovalo totální vytuhnutí s chybovým záznamem v biosu ("CPU thermal trip"+datum a čas), ne modrou smrt.

Bútovacie ISO s OS, nasleduje čistá inštalácia na zmazaný nultý sektor pevného systémového disku na aktivovaný primárny oddiel (set Active), plus naformátovaný vhodnou alokačnou tabuľkou.

Až potom rieš prípadne vadný HW, ak by aj po čistej inštalácii OS, znovu zlyhala mašina nejakým hlásením. Dá sa to zistiť aj distrom live CD/USB Linuxu (Ubuntu) na bútovacej fleške pod RAM. Vadný hdd týmto spôsobom nezistíš lebo je odstavený pomimo deja.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru