Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výměna větráku ve zdroji

To je potřeba zjistit, protože když tam dáte normální a byl tam s vlastní regulací, tak vám poběží na plný otáčky. Ale to jsem viděl naposledy v 15 let starém PC.

Na regulaci je modrý drát. Žlutý je jen zpětná vazba pro regulátor otáček, ale může se regulovat přímo na teplotu, nemusí se na to jít přes otáčky. Taky může mít predikci poduchové veličiny, když se bere větší proud, tak preventivně přidá. Jeden takový zdroj mám (ne PC), přidává okamžitě při zatížení, nečeká na oteplení.

Jinak ještě mě napadá, je to sice málo pravděpodobné, ale je teoretická možnost, že když vyberete nevhodný větrák, že tu regulaci rozhodíte. Přičemž nevhodný by mohl být větrák s výrazně větším průtokem, který by způsobil, že se regulovaná soustava bude chovat jinak (bude mít rychlejší odezvu na akční zásah) a rozkmitá se (tedy větrák bude periodicky přidávat a zpomalovat třeba dvakrát za minutu, což se poslouchá snad hůř než kdyby běžel trvale naplno). Ale pochybuju, že je ta regulace tak sofistikovaná, aby to nastalo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny