Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jde a jak stáhnout a vypálit na DVD disk OS W8.1 a ovladače z funkčního NB?

Potřeboval bych, ze svého NB, stáhnout a vypálit na DVD disk OS a ovladače, pro případ nové instalace, v případě poškození HDD. OS včetně ovladačů byl instalován do mého NB přímo výrobcem, přístupové heslo k OS nemám. Jedná se o NB ASUS X550C s OS W8.1.
Dotaz:
1. Jde a jakým způsobem stáhnout z funkčního NB OS W8.1 a jak a jakou formou jej vypálit, jako instalační DVD?
2. Kde a jak zjistit přístupové heslo, pro jeho případnou novou instalaci na nový HDD?
3. Kde najít a jak stáhnout z NB potřebné ovladače a jak je rovněž vypálit na DVD, aby je nebylo nutno pak dodatečně stahovat od výrobce ?
Opravoval jsem nyní, pro vnoučata, starší NB ASUS X54L, s poškozeným HDD, který jsem vyměnil a měl jsem problém se sehnáním OS W7 a ovladačů k tomuto NB.
Nyní, z tohoto důvodu, pro případ podobné nutné výměny HDD u svého NB, bych si chtěl tyto "potřebnosti" zajistit předem, abych toto vše nemusel pak pracně shánět a zjišťovat.
Omlouvám se, možná jde o otázku triviální, ale zatím jsem toto nepotřeboval a tak potřebuji poradit. A vzhledem k tomu, že nejsem žádný "ajťák", prosím trochu "polopaticky". :-D Díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
přístupové heslo k OS nemám jestli jsi nebo nejsi správce poznáš hned: můžeš instalovat programy. p… poslední
lední brtník 19.05.2019 14:05
lední brtník

přístupové heslo k OS nemám

jestli jsi nebo nejsi správce poznáš hned: můžeš instalovat programy. případně by ti neběžely ani výše zmíněné příkazy.

windows mají ve výchozím nastavení zablokovaný účet "administrator". není nutný, uživatelé stejně doma fungují jako správci.
pokud je potřeba, dá se aktivovat - ale za normálního chodu je použitelný jen u profi edic windows. v home bývá dostupný jen v nouzovém režimu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru