Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Uprava csv souboru a ulozeni stejneho formatovaní

Potřebuji otevřít a upravit csv soubor a uložit ho presne ve stejném formátování, už se mi sice podařilo to upravit, ale kdyz to ukládám tak to formátování je trochu jiné. Původní csv soubor když ho otevřu vypadá takto: "2,Žlutice,Velké námÄ›stí,147,0,Žlutice,Žlut" Je na to nějaký nástroj?

Předmět Autor Datum
LibreOffice mi na tohle prislo vzdy spolehlivejsi nez MS Excel, jestli to nezmeni vubec zadne format…
RedMaX 27.05.2019 21:33
RedMaX
To je asi UTF8 kódování (ty paznaky), zobrazené jako nějaké osmibitové kódování (jiná znaková sada).…
gilhad 27.05.2019 21:40
gilhad
Notepad++ a jistě spousta dalších pokročilejších textových editorů. poslední
L-Core 28.05.2019 07:01
L-Core

LibreOffice mi na tohle prislo vzdy spolehlivejsi nez MS Excel, jestli to nezmeni vubec zadne formatovani, netusim. Ono se da udelat nejaky mezikrok, kdy nahodim do oddelovacu znak, ktery v textu nikde nemam a ten pak pres PSPad vymenim za puvodni.

Jestli je to co tam mas ten puvodni soubor a chces aby to po ulozeni vypadalo stejne, tak tohle neni platny CSV soubor, takze zjevne nelze.

To je asi UTF8 kódování (ty paznaky), zobrazené jako nějaké osmibitové kódování (jiná znaková sada).

Co myslíš tím formátováním? CSV formátování je Comma Separated Values - čili hodnoty odělené čárkou - to ten řetězec zjevně je. Ale možnná myslíš kódování (teda jaká hodnota odpovídá jakému písmenku) a něco ti to převede na jiné - čím to upravuješ a jak to máš nastavené? Rozumný textový editor by to kódování neměl měnit svévolně, ale Windows jsou Windows ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru