Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak obousměrně synchronizovat automaticky složky

Ahoj, chtěla bych se zeptat na následující řešení. Mám mobil a notebook. Potřebovala bych nějak jednoduše a automaticky po připojení telefonu kabelem, wifi nebo bluetooth spárovat předem nadefinované složky se soubory. Může mi prosím někdo takový program doporučit bez připojení k internetu? Děkuji.

PS: Program musí i automaticky řešit stejné názvy souborů ale s rozdílným obsahem.

Předmět Autor Datum
Zkoušela jsi hledat? http://www.psencik.cz/local-sync-1 případně: https://www.howtogeek.com/247333/h…
Jan Fiala 31.05.2019 14:30
Jan Fiala
Ahoj, nečekám na odkaz na nějaký nic neříkající seznam programů, ty si umím najít sama, hledám tip n…
ZuzkaM. 31.05.2019 14:33
ZuzkaM.
Ta synchronizace bez prostředníka bude složitější. Asi není problém to nastavit v jedné síti, ale v…
Jan Fiala 31.05.2019 14:42
Jan Fiala
Děkuji, určitě vyzkouším, jinak to bude vždy ve stejné síti (doma).
ZuzkaM 01.06.2019 00:57
ZuzkaM
K těm stejným názvům ... jaký je rozdíl mezi novější verzí (pár slov změněných) a úplně jiným obsahe…
dsa 31.05.2019 19:58
dsa
Nemám představu jak se takové věci řeší, zda přejmenováním souborů nebo úplně jinak? Používala jsem…
ZuzkaM 01.06.2019 01:00
ZuzkaM
stejné názvy souborů ale s rozdílným obsahem To je celkem problém, protože novější nemusí být autom…
gilhad 31.05.2019 22:06
gilhad
Tak to budu muset nějak popřemýšlet :( myslela jsem, že to není vůbec problém.. Díky za informace.
ZuzkaM 01.06.2019 01:02
ZuzkaM
No problém je principiální v tom, že počítač/mobil/cokoli nemá jak určit, která verze je lepší, poku…
gilhad 01.06.2019 03:39
gilhad
Total Commander poslední
Nuda 01.06.2019 05:17
Nuda

Ahoj, nečekám na odkaz na nějaký nic neříkající seznam programů, ty si umím najít sama, hledám tip na takový program který funguje bez problémů. Hledám hlavně výborné zkušenosti uživatelů. Měla jsem to napsat líp, omlouvám se.

Ta synchronizace bez prostředníka bude složitější. Asi není problém to nastavit v jedné síti, ale v cizí WiFi síti dostaneš jiné adresy, klienti mohou být (a v síti, kde se připojují cizí lidé by měli být) izolovaní, takže na sebe v rámci WiFi neuvidí.

Můžeš použít BlueTooth siť. Pak by ti stačil program pouze na noteboooku. Třeba FreeFileSync, který zvládá různé metody porovnání souborů.

Nemám představu jak se takové věci řeší, zda přejmenováním souborů nebo úplně jinak? Používala jsem Dropbox a nebyl nikdy žádný problém a jak to řešil vůbec netuším. Určitě si nechám poradit jak to bude nejlíp fungovat.

stejné názvy souborů ale s rozdílným obsahem

To je celkem problém, protože novější nemusí být automaticky lepší (do jednoho dopíšeš celou kapitolu, pak v druhém opravíš překlep v názvu a smažeš zbytečnou poznámku a veškerá automatika má najednou problém, nebo se klidně rozhodne špatně). Nebo ještě líp - na jednom pracně vyretušuješ fotku a na druhém ti ji potom nějaký prohlížeč automaticky otočí na stojato, nebo opatří náhledem, a vtipně uloží.

Já používám GIT (verzovací systém - a kdo žádný nepoužívá, ten by měl začít nejlíp už včera) a ten to má, aspoň pro textové soubory, docela vychytané, ale i tak se to často bez ruční asistence neobejde.

Jako jo, jsou programy, co to v jednoduchém případě na 99% odhadnou dobře a nějak to udělají. Jenže to zbývající 1% se stejně časem trefí do kriticky důležité věci.

No problém je principiální v tom, že počítač/mobil/cokoli nemá jak určit, která verze je lepší, pokud jsou v obou nějaké změny. To už musíš rozhodnout ty, protože víš, co jsi s tím dělala, případně se na to podíváš a uvidíš. Někdy může být lepší stará verze, jindy nová a jindy je to potřeba nějak zkombinovat. (to samé platí o větší/menší a jiných snadno poznatelných atributech).

Samozřejmě pokud děláš změny jen na jednom zařízení, tak je to brnkačka, vezme se to z něj. Stejně jako když úpravy jednoho souboru děláš vždy jen na jednom zařízení.

Ale už když uděláš nějaké fotky na foťáku, pka je přeneseš na PC, pak tam promažeš ty nepovedené, tak se ty promazané příště přenesou zas, spolu s četsvě nafocenýma, protože na PC přece chybí.
Stejně tak, pokud je urovnáš do složek (a nejlíp ještě přejmenuješ a ořízneš), tak chybí originály, přebývají ty ve složkách a tak se kopírují originály znova tam, složky zpátky a máš všechno dvakrát. A tohle za tebe žádný program neudělá spolehlivě, pokud mu cokoli kdykoli můžeš "měnit za zády".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru