Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem záloha w7

zdravím všechny
celý den se snažím přijít na netu na to, jak zálohovat w7 i s aktualizacemi na usb flash a nemůžu to nikde najít. věnoval se tu takovému problému již někdo přede mnou? jestli ano, dejte mi prosím odkaz. pokud ne, moc prosím o radu, jak na to
mockrát dík

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nazdar vzhledemk tomu, že jste se rozepsali, za což díky, tak ten problém popíšu přesněji. vloni jse…
drutek 28.07.2019 09:58
drutek
Na tvůj dotaz "jak vytvořit bootovací flash, toho w7pro, který v počítači mám, i se všemi aktualizac… nový
Kyncl 28.07.2019 10:03
Kyncl
Nevím, zda to už bylo ve W7, ale ve W10 je v Ovládací Panely, Obnovení, položka Vytvořit jednotku pr… nový
dsa 28.07.2019 10:06
dsa
nerozdělený disk je možné dodatečně zmenšit (resize) a vytvořit nové d: používají se na to normální… poslední
lední brtník 28.07.2019 14:09
lední brtník
Jak už psal Abox-použij AcronisTrueImage.Stáhneš ISO,vyrobíš bootovací flashku nebo CD,nabootuješ,vy… nový
Karel04 28.07.2019 12:44
Karel04

nazdar
vzhledemk tomu, že jste se rozepsali, za což díky, tak ten problém popíšu přesněji.
vloni jsem koupil originál cd w7 se servispackem 1 a k tomu logicky i s klíčem. musel jsem jej na dvakrát naistalovat, páč jsem si při první instalaci zapoměl rozdělit hd. vše šlo bez problémů. nedávno jsem nechtěně stáhnul malware a nešel z ntb odinstalovat. a nepomohl ani bod obnovení, respektive ten vůbec nešel rozjet. jelikož jsem si na všechny programy dělal zálohy, tak jsem se rozhodl znovu nainstalovat w7. jenže to nešlo. s kolegou jsme společnými silami přišli na to, že je poškozené dvd s widlema. takže jsme to nainstalovali z jeho bootovací flashky, jenže bez servispacků a všech aktualizací. samozřejmě těch aktualizací naskočilo přes 300 a dokonce se to i dvakrát při instalací aktualizací (ze sítě) seklo. musel jsem instalovat postupně, cca po 50-60 aktualizacích. někdy dokonce jen po 5ti. ale po několika dnech se to povedlo.
takže dotaz je přesně takovýto:
jak vytvořit bootovací flash, toho w7pro, který v počítači mám, i se všemi aktualizacemi, které jsem doposud stáhnul a nainstaloval.

zkoušel jsem to podle různých rad na netu, ale každá mě odkázala na stáhnutí iso ze stránek microsoftu. tento postup u mne asi nelze použít, protože ten originál w7, který mám, jsem koupil jako "recyklovaný" z jiného zrušeného kompu, na což mně microsoft upozorní upozorní a zablokují další operace. navíc jsem zjistil, že tento postup spočívá ve stáhnutí w7 ze stránek microftu a tam je nenabízí v té podobě, jakou chci, respektivě v současné době vlastním.
tak zatím díky za pomoc a věnovaný čas

drutek

Na tvůj dotaz "jak vytvořit bootovací flash, toho w7pro, který v počítači mám, i se všemi aktualizacemi, které jsem doposud stáhnul a nainstaloval," jsi už dostal mnoho odpovědí. Spíš než fleška je vhodný externí disk.

nerozdělený disk je možné dodatečně zmenšit (resize) a vytvořit nové d:
používají se na to normální partition managery třetích výrobců, protože správa disků ve windows je totálně neschopná - Minitool partition wizard (free verze umí i klonovat disk), NIUBI Partition Editor, EaseUS Partition Master Free, AOMEI Partition Assistant Lite (dost omezený), ...
nastaví se požadované zmenšení, použije se "apply" a pc se restartuje, změna systémového disku se provede hned po startu, bez běžících procesů a služeb.

záměrně nepíšu dodatečně rozdělit (split), to je jiná funkce, poměrně nebezpečná a někdy s nepředpokládanými výsledky.

aktualizace:
300 hotfixů w7 jsou jen nesmysly a nekonečné opravy oprav, není žádný důvod si to vzájemně nekompatibilní svinstvo pouštět do pc.

- služba aktualizací má mít povoleno jen ruční spuštění, sama nemá co zjišťovat, nedejbože cokoli sama stahovat a instalovat
- po nové instalaci w7 hned nainstalovat "rollupdate sp2",
- pak jsou nutné jen 2 hyperkritické záplaty (smb, rdp)
- komu je to málo, může doinstalovat měsíční balíky kritických aktualizací do prosince 2017. novější obsahují ms kurvítko a nemají smysl.
- při té příležitosti updatuju ie na verzi 11 (+ souhrnná aktualizace), pak na něj nadosmrti zapomenu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru