Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tip Win10: Některá nastavení určuje vaše organizace

Pokud vám nastaveni pocitace ve Windows 10 pise, ze nektera nastaveni urcuje vase organizace a pritom v zadne organizaci nejste, tak zabere nasledujici postup, ktery jsem nasel na youtube:

gpedit.msc

Konfigurace pocitace - sablony pro spravu - soucasti systemu Windows - shromazdovani dat a buildy verze Preview

Povolit telemetrii

Zadate Povoleno a nastavite 3 - Uplne.

Kliknete na OK.

Opet vlezete na Povolit telemetrii a vyberete Nenakonfigurovano. Potvrdite OK.

Tim se nastaveni organizace pokud nemate teda nekde neco nakonfigurovane v Editoru mistnich zasad skupiny zrusi.

---

Jde totiz o to, ze napriklad ja mel pres gpedit.msc pres "organizaci" nastaven odklad aktualizaci, protoze jsem postizen tou znamou a dosud neopravenou chybou ve v1903, ze se mi to bezne nezobrazuje v nastaveni. Kdyz jsem dal v gpedit.msc v polozkach "Vybrat pri prijmu aktualizaci pro zvyseni kvality" a "Vybrat pri prijmu buildu preview a aktualizaci funkci" na nenakonfigurovano nebo jsem to zmenil na jiny pocet dni (coz byl muj cil), tak se ani po restartu pocitace nic nestalo, az potom co jsem udelal vyse vypsane, tak to najednou dela, co ma.

Na youtube zase clovekovi nesla vzdalena plocha, mel tam napsano, ze je to rizene jeho organizaci a pres tento postup si to "rizeni organizaci" vypnul.

Zajimave, jak Microsoft postupne rozesira Windows 10 do stale horsiho stavu, pocitam, ze asi budou na ceste Windows 11, tak chce MS presvedcit uzivatele, ze ty Windows 10 se fakt pouzivat nedaji. :-D

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Po přechodu na build 2004 nastavení 30/365 opět zmizelo (W10/Pro) - v nastavení windowsupdate se vy…
L-Core 01.06.2020 11:54
L-Core
V Rozšírených možnostiach aktualizáciách je možné rozkliknúť Pozastavenie záplat podľa dní pri W10_2…
Nuda 01.06.2020 11:59
Nuda
V rozšířených nastaveních to tam není. Nastavil jsem to v gpedit.msc, otázkou je, zda je to odtamtu…
L-Core 01.06.2020 12:11
L-Core
Máš pravdu, kukol som do inej mašiny kde je W10_2004 Home x64 bit., a tam táto možnosť chýba, pritom…
Nuda 01.06.2020 12:41
Nuda
Ve verzi Home to být nemá, to je správně. Ale já to nemám ve verzi Pro. Pokud ale stačí(??) nastaven… poslední
L-Core 01.06.2020 13:01
L-Core

Po přechodu na build 2004 nastavení 30/365 opět zmizelo (W10/Pro)

- v nastavení windowsupdate se vymazalo odložení aktualizaci 30/365, bylo nutno spustit gpedit.msc a tam to nastavit: https://pc.poradna.net/questions/2928383-kde-je-30-a-365-dni-ve-windows-10-v-1903 Nicméně ani pak v nastavení WU - Upřesnit možnosti to nastavení odložení není vidět. Akorát nahoře je červeně napsáno, že některé nastavení určuje vaše organizace. Je potřeba si to zkontrolovat v gpedit.msc

- a tam jsem zjistil, že přestože mám nastaveno
[90349-driverupdate-png]
v gpedit.msc to nastaveno NENÍ ::)
(v Konfigurace počítače - Šablony pro správu - Součásti systému Windows - Windows Update - Nezahrnovat ovladače do aktualizací systému Windows)
Musel jsem to tam natvrdo povolit. Na PC s 1903 jsem nic takového nedělal, nastavení v gpedit reaguje na to, jak je to na výše uvedeném obrázku, sám.

Dostat to nastavení počtu dnů na běžného Nastavení se mi nepodařilo.

Je to možná všeobecný problém: https://www.tenforums.com/windows-updates-activation/157463-windows-2004-windows-update-missing-some-advance-options.html

V Rozšírených možnostiach aktualizáciách je možné rozkliknúť Pozastavenie záplat podľa dní pri W10_2004 x64 bit. Máš to zmršené.

Osobne som iba z 1909 Inovoval, prešrotoval pôvodnú desinu priamo z ISO, rozbalil, klik na Setup.exe, nerobil som úplne čistú z ISO.
-------------------------------------------
Kontrola grafiky Ikon v nastavení Vlastnosti systému - Nastavenie inštalácie zariadenia ponechaj nastavenie na Ano. Síce sa desina automaticky prihlasuje na servery ak otvoríš Tlačiarne, tj.; Ovládací panel\Všetky položky ovládacieho panela\Zariadenia a tlačiarne, ale je do daň za nutné zlo. (môžeš si toto "podprahové" pripojenie do ústredia MS zastaviť vo Firewall).
-----------------------------------
Mňa zarazila pri W10_2004 jedna novinka, a tou je povolenie protokolov a IP adries v prípade Lupy v spodnej lište vyhľadávania, tzv. indexácia súborov na internom úložisku diskov domáceho PC:

C:\windows\systemapps\microsoft.windows.search_cw5n1h2txyewy\searchapp.exe

kde je nutné pre správnu funkciu onej americkej, imperialistickej Lupy, povoliť aspoň odchodzie pravidlá vo Firewall, lebo v prípade zablokovania oboch pripojení in/out pre súbor searchapp.exe, zostane vyhľadávacie okno Lupy biele, nefunkčné.

Je to zrejme určené pre vyhľadávanie na Cloude a NAS, lenže osobne mi to vadí. Ktoho vie kde sa do šľaka pripojí desina ak kliknem na Lupu, aby špicľovala, čo si sľušný občan vyhľadáva nielen na mašine, ale zároveň aj po serveroch. Na čo je po nete predsa gúúgl majster v browseri.

V rozšířených nastaveních to tam není.

Nastavil jsem to v gpedit.msc, otázkou je, zda je to odtamtud funkční :-/
Vylekala mě tato domněnka (z výše uvedeného odkazu o popisovaném problému):

It does the same thing as Settings- but presumably not if there's now nothing corresponding to it in the registry (!)

Že by se kromě gpedit to muselo nastavovat i v registru? :-?

Máš pravdu, kukol som do inej mašiny kde je W10_2004 Home x64 bit., a tam táto možnosť chýba, pritom bola recipročne Inovovaná z ISO, Setup.exe.

Čo som vyššie písal, to bolo okukané z pracovného stroja, desktop osadeného W10_2004 Pro x64, kde sú stále tieto možnosti "odkladov záplat".

2004 je nejaká zmršená, už som mal problém na niektorých noťasoch, kde síce wifi fachčila, ale v spodnej lište bol zobrazený glóbus s oznámením, že nie je prítomná žiadna sieť. Pritom browser, PK a spol. SW pripojení na net, ako aj WU šliapali. Na jednom PC mi nedovilila záplata inštaláciu s oznámenou chybou nedostatku miesta(?), pritom bolo voľných cca 180GiB na systémovom oddiele, a tak som musel spraviť z flešky čistú inštaláciu. Musia vychytať muchy, však Windows je robený pre široké spektrum "garážových", žltých HW kombinácií, ani sa im nečudujem, že sporadicky niečo zvržú.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru