Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chladenie Notebooku

Zdravim,

chcel by som sa spytat ohladom chladiacich podloziek pre NB zopar info. NB ma nasavanie standartne zo spodu v jednom mieste a vyduch zo strany. Zvazujem kupu aktivnej chladiacej podlozky, samozrejme s nasavanim zo spodu. Z uvedeneho dovodu som sa chcel informovat aky dopad ma pocet fan na podlozke. Resp. ma vyraznejsi zmysel mat podlozku npr. so 4 fan aj ked de facto je alfa omega hnanie vzduchu do otvoru pre sanie NB, cize by stacil jeden vacsi priamo na sanie ? Alebo je naozaj lepsie ak ma viacero fan. NB mi zomrel na stastie 2mes. pred koncom zaruky a zrejme to malo vela spolocne s teplotou kedze ta sa pri plnom zatazeni nachadza 80-83 CPU, 80-82 GPU pri pokojovej teplote cca 25-26 c. Viem ze na NB to zase nie su az tak extremne hodnoty ako pri beznych desktopoch, ale aj tak by som nerad opakoval predoslu situaciu uz bez zaruky. Po pripade iny typ na stiahnutie teplot ? S napajanim CPU atd. sa mi moc hrat nechce a app. na zakazanie plneho vykonu CPU, GPU sa mi samozrejme moc nepaci. :) NB ma novu dosku takze cistenie a prepastovanie je asi zbytocne.

Na zaver este jedna otazocka k ACPI. Vseobecne v laickej forme viem o co ide, no v SpeedFan mi neustale ukazuje teplotu cez 50 stupnov ako HOT a to aj pri takmer nulovom zatezeni NB. Je to v poriadku ?

Vopred dakujem za odpovede.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
UPDATE: Takze som na koniec zobral lacnejsiu podlozku Evolve0 Ania2 vzhladom na skepticky postoj v…
Martinnnm 22.08.2019 23:51
Martinnnm
A my děkujeme za informace o výsledku.:beer: poslední
jirka44 23.08.2019 15:32
jirka44

UPDATE:

Takze som na koniec zobral lacnejsiu podlozku Evolve0 Ania2 vzhladom na skepticky postoj v zmysle, velkost fan plus otacky a presnost chladenie su identicke ci uz na podlozke za 15 eur alebo 50 eur. Kedze som temu zalozil, tak k nej dodam aj info, snad niekomu pomozu. Vysledky som meral v CAM.

Pri takmer 100 perc. zatazeni GPU a CPU bez podlozky ( polozeny na stole, teplota miestnosti cca 24-25c. ) su vyledky nasledovne:

CPU - 80c / Max: 90c Min: 70c
GPU - 81c / Max: 82c Min: 69c

S podlozkou:

CPU - 72c / Max: 81c Min: 61c
GPU - 73c / Max: 74c Min: 64c

Cize premier 8 stupnov dolu. Ci to stoji za 19,19 eur necham na posudeni kazdeho z vas. No musim objektivne podotknut ze posun cca 3 stupne bol uz len v skutocnosti ze som notebook zodvihol zo stola o cca 8 cm hore cize sanie malo lepsi pristup k vzduchu a teplo z tela notebooku odchadzalo efektivnejsie. ( meranie bez zapnutych fan ). Fan zohralo zvysok. Skusat merat teplotu mimo stolu niekde na gauci, v posteli, s poloupchatym sanim ci vyduchom, na to som uz srdce nemal, ospravedlnujem sa. Ako napisal leedny brtnik, podlozku som vyberal s FAN co mozno najpresnejsie k mojmu saniu GPU, RAM, kedze ofukovanie plastovych casti nema velky vyznam. Na zaver cisto subjektivny pocit, ( nicim nepodlozeny ), mensi fan fuka presnejsie a pod vacsim prudom vzduch do sania na rozdiel od jedneho, ci dvoch velkych fan. Regulacia otacok ci led su absolutne irelevantne a nepotrebne.

Dakujem za pomoc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru