Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Připojení notebooku přes internetový kabel

Porad si jeste muze nekde chytit nejakou free wifi, (nebo, pokud bych pridaval nejakou dalsi appku, mu ji muzu chytit ja) a poslat cokoli dodatecne. Takze kdyz mu neverim, tak mu proste nesverim zadna podstatna data.

Tak proc mu vubec davat SIM, kdyz ji nepotrebuje - data mu nepovolim a na volani mam telefon, ktery nezhebne, kdyz ho vecer nedam nabijet a nenecha me na holickach. Jednou do tydne si na to nabijeni vetsinou vzpomenu, a kdyz ne, tak se taky nic moc nedeje, furt i po tech letech staci, kdyz si vzpomenu zacatkem toho dalsiho tydne ... Navic na nem nemam zadne nesmyslne aplikace a pochybne updaty, proste jen telefonuje a je tak hloupy, ze ani virus neumi chytit :)

Kdyz zapomenu vecer nabit ten "chytry", tak holt vetsinou druhy den zhebne, ale zase mi nijak moc nechybi a to zhebnuti me neodstrihne od niceho duleziteho (cili mit v nem SIM na volani, tak stejne budu muset sebou tahat i ten "hloupy", abych mohl volat a prijimat hovory, jen se to zkomplikuje o synchronizaci cisel a o to, na kterem me kdy bude mozno zastinout - na hloupem vzdy, na chytrem obcas, ale pokud z nej zavolam a nekdo bude chtit volat nazpatek, tak bude mit ulozene blbe cislo, kde se casto nedovola - nic se nezjednodusi, spousta veci zkomplikuje a budu platit o tarif vic).

---

Takze bez SIM to je prehlednejsi, bezpecnejsi, levnejsi a pohodlnejsi.

Data proste v pocitaci prekopiruju na SD kartu, nebo z ni smazu a na poslouchani a cteni knih je to pri cestovani snaze pouzitelne nez notebook. (Premyslel jsem i o vylozene ctecce, ale obcas si tam dam i nejake instruktazni video, to E-ink dobre nezvlada a s jednou cteckou jsem taky kdysi narazil, ze se sekala kvuli neexistenci pripojeni k nejakemu zbytecnemu autorizazcnimu serveru a nepustila me ani k mojim vlastnim kniham - jakoze opravdu vlastnim - vlastnorucne napsanym, vytvorenym a ulozenym lokalne - kdyz jsem pak to SD vytahnul, tak jsem je normalne v NB precetl, cili tam byly, jen je neslo pouzit - to taky neni dobry model s ohledem na dlouhodobejsi pouzivani)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny