Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Připojení notebooku přes internetový kabel

Dobrý den, v domě, kde bydlím jsme se dohodli, že nechceme používat wifi. Poradil by někdo, jak připojit k internetu notebook, konkrétně Lenovo Ideal Pad Y50-70? Není zde klasický eternetový konektor. Existuje třeba nějaký adaptér, který by šel zapojit např. do USB konektoru? Popř. nějaká jednodušší a levnější varianta než pořízení dokovací stanice? Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jen takova technicka, jak pripojuejete treba mobily nebo jina zarizeni ktera maji pouze wifi? A obec…
CalebCox 24.08.2019 20:04
CalebCox
Klidne je mozne, ze tam nemaji zarizeni, ktera by mela jenom wifi - zvlast pokud tam maji rozvedene…
gilhad 24.08.2019 23:55
gilhad
To je ale snuska nesmyslu... mobilni telefony/smartphony, ruzna zarizeni pro "chytrou" domacnost maj…
CalebCox 25.08.2019 16:29
CalebCox
Mam dva mobily, ani jeden neumi wifi a ani nema duvod ji umet. Mam i smartfone, ale protoze se z nej…
gilhad 27.08.2019 15:16
gilhad
... ale protoze se z nej neda vykopat malware (tedy zbytecny a nepotrebny SW, ktery chce prava ke vs…
dsa 27.08.2019 18:38
dsa
Porad si jeste muze nekde chytit nejakou free wifi, (nebo, pokud bych pridaval nejakou dalsi appku,… poslední
gilhad 27.08.2019 19:39
gilhad

Klidne je mozne, ze tam nemaji zarizeni, ktera by mela jenom wifi - zvlast pokud tam maji rozvedene kabely, tak proc to tahat vzduchem, kdyz je kabel.
A proc mit zbytecne pustenou mikrovlnku (ktera zbytecne vyzaruje, zere proud, musi se nastavovat a da se hacknout), pokud jediny, kdo ma problem, je autor, co neumi zacvaknout konektor do spravne diry ...

To je ale snuska nesmyslu... mobilni telefony/smartphony, ruzna zarizeni pro "chytrou" domacnost maji moznost jen bezdratoveho pripojeni... a i ten notebook je kolikrat pohodlnejsi bezdratove.
Nema smysl se omezovat jednim nebo druhym smerem, tj. mix obou technologii je idealni reseni.

A delat to kuli obave "ze zareni"? Tak to doporucim at si hromadne zajdou k lekari... s hlavou

Mam dva mobily, ani jeden neumi wifi a ani nema duvod ji umet. Mam i smartfone, ale protoze se z nej neda vykopat malware (tedy zbytecny a nepotrebny SW, ktery chce prava ke vsemu a nedaji se mu odebrat, chce se spoustet pri startu libovolne si vytacet spojeni, updatovat se bez dovoleni, prenaset kdovi jaka data kdovi kam (i s tim rizikem, ze pojede prez placene pripojeni) a neda se ho zbavit), tak v nem nemam simku, wifi je zakazana a rozhodne tam nemam ulozena zadna hesla k ni - na cteni knih a poslouchani hudby staci nahrat soubory na SD kartu. Navic, na rozdil od mobilu, i pri nepouzivani je bez nabijeni tuhej behem par dni takze nema smys byt na nem zavysly, abych si vubec doma rozsvitil. Mam radu pocitacu, vsechny pripojene dratem. Zarovky rozsvecim a zhasinam vypinacem, lednice, mikrovlnka, varna konvice, varna deska, pekarna na chleba, elektricky papinak, touster a topinkovac, jakoz i vselike naradi - vse ma vlastni ovladani a nedava smysl to mit jinak. Notebooky doma maji sve misto s obrazovkou, klavesnici, mysi, joystikem (proste pohodlnejsi ovladani, nez kdyz je s nim clovek venku) ... a samozrejme i sit pro nabijecku a drat pro internet - takze wifi zapinam jen pro navstevy, pokud jim nestaci drat. Takze mix sice mam, ale prakticky se wifi moc neosvedcila, bezne to lip funguje po drate.

Necitim se nijak omezen tim, ze pro data pouzivam rychlejsi a spolehlivejsi transport, kdyz cokoli je potrebuje se k nemu taky dokaze pripojit. Takze si velice dobre dovedu predstavit dum, kde to takhle maji vsechny partaje (a nevylucuju, ze i nas panelak k takovym domum patri).

Pokud wifinu chci, tak si ji zapnu, ale pokud ji zrovna nepotrebuju, nemusi zrat proud a ohrivat mistnost (byt i jen par wattama) - takze ja bych celodomovni wifi, stavenou tak, aby propalila dum odshora dolu a napric, s dostatecnou rychlosti a kapacitou nevyuzil a tudiz ani neocenil a tudiz nechtel platit. Zvlast, pokud by se ukazalo, ze ji vlastne bude pouzivat jen jeden clovek. A pokud ma dratovou pripojku (jakoze ma), tak si ji klidne muze pripojit na ni sam a nemusi to byt reseno na urovni celeho domu a prostredky, ktere cely ten dum pokryji s dostatecnou rezervou.

Pokud si chce nekdo ovladat zarovky mobilem, jeho vec, ale na to si muze zapnout slabsi wifinu u sebe. Proste kazdy ma jine pozadavky a tak voli jine prostredky.

Notebook bezdratove je prima tam, kde neni drat - tedy na cestach, navstevach a tak - ostatne je to prenosne zarizeni a tak je staveno i pro takove pouziti, kde je potreba delat spoustu kompromisu (misto, vaha, napajeni, pripojeni ...) . Ale kde drat je pri ruce, tak mi vyhovuje vic, stejne jako lepsi klavesnice a vetsi obrazovka.

... ale protoze se z nej neda vykopat malware (tedy zbytecny a nepotrebny SW, ktery chce prava ke vsemu a nedaji se mu odebrat, chce se spoustet pri startu libovolne si vytacet spojeni, updatovat se bez dovoleni, prenaset kdovi jaka data kdovi kam (i s tim rizikem, ze pojede prez placene pripojeni) a neda se ho zbavit) ...

:-)

Když nezaplatím data, nic přes ně nepojede ...

Ale to je věc každého.

Porad si jeste muze nekde chytit nejakou free wifi, (nebo, pokud bych pridaval nejakou dalsi appku, mu ji muzu chytit ja) a poslat cokoli dodatecne. Takze kdyz mu neverim, tak mu proste nesverim zadna podstatna data.

Tak proc mu vubec davat SIM, kdyz ji nepotrebuje - data mu nepovolim a na volani mam telefon, ktery nezhebne, kdyz ho vecer nedam nabijet a nenecha me na holickach. Jednou do tydne si na to nabijeni vetsinou vzpomenu, a kdyz ne, tak se taky nic moc nedeje, furt i po tech letech staci, kdyz si vzpomenu zacatkem toho dalsiho tydne ... Navic na nem nemam zadne nesmyslne aplikace a pochybne updaty, proste jen telefonuje a je tak hloupy, ze ani virus neumi chytit :)

Kdyz zapomenu vecer nabit ten "chytry", tak holt vetsinou druhy den zhebne, ale zase mi nijak moc nechybi a to zhebnuti me neodstrihne od niceho duleziteho (cili mit v nem SIM na volani, tak stejne budu muset sebou tahat i ten "hloupy", abych mohl volat a prijimat hovory, jen se to zkomplikuje o synchronizaci cisel a o to, na kterem me kdy bude mozno zastinout - na hloupem vzdy, na chytrem obcas, ale pokud z nej zavolam a nekdo bude chtit volat nazpatek, tak bude mit ulozene blbe cislo, kde se casto nedovola - nic se nezjednodusi, spousta veci zkomplikuje a budu platit o tarif vic).

---

Takze bez SIM to je prehlednejsi, bezpecnejsi, levnejsi a pohodlnejsi.

Data proste v pocitaci prekopiruju na SD kartu, nebo z ni smazu a na poslouchani a cteni knih je to pri cestovani snaze pouzitelne nez notebook. (Premyslel jsem i o vylozene ctecce, ale obcas si tam dam i nejake instruktazni video, to E-ink dobre nezvlada a s jednou cteckou jsem taky kdysi narazil, ze se sekala kvuli neexistenci pripojeni k nejakemu zbytecnemu autorizazcnimu serveru a nepustila me ani k mojim vlastnim kniham - jakoze opravdu vlastnim - vlastnorucne napsanym, vytvorenym a ulozenym lokalne - kdyz jsem pak to SD vytahnul, tak jsem je normalne v NB precetl, cili tam byly, jen je neslo pouzit - to taky neni dobry model s ohledem na dlouhodobejsi pouzivani)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru