Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vyplatí se investovat do 144hz monitoru 24'' nebo raději 27'' jen 60-75hz?

Rozdíl mezi 24 a 27 palců pozná i malé dítě. Rozdíl mezi 50, 60 a 144 podle mě pozná maximálně tak čak noris, i když se najdou lidé, co budou tvrdit, že tam je rozdíl značný (je tu na to i vlákno https://pc.poradna.net/articles/2923842-60hz-vs-144hz-v-slepom-teste ), jsou samozřejmě příznaky, jak vyšší kmitočet poznat v jistých situacích, ale je to pouze optický klam, lidské oko o moc víc jak 10 snímků za sekundu prostě nepobere. Spíš, když už bych dával víc peněz, tak za větší plochu a větší rozlišení, obnovovací kmitočet mě příliš nezajímá. Takže je asi jasné, co bych volil. Otázka je to samozřejmě rozumná, je logické ptát se, jestli utratit víc kvůli nějakému parametru.
Neříkal bych tomu investice, peníze vydané za počítač a jeho součásti (prakticky spotřební zboží) jsou vždy utopenými penězi (možná se najde pár podnikatelů, kterým lepší počítač opravdu přinese vyšší výdělky, ti to mají jako investici), ale poslední dobou se kupují počítače jako normální inventář ne jako investice, je to účetně jednodušší.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny