Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak velký je rozdíl proti šmírování mít chytrý mobil BEZ INTERNETU nebo tlačítkový?

Vadí mi šmírování na chytrých mobilech. Jde mi o rozdíl. Pokud si koupím chytrý telefon a NEBUDU S NÍM NIKDY NA INTERNETU, přesto je chytrý. Je lepší si koupit třeba tlačítkový telefon? Psalo se, že třeba Putin nepoužívá vůbec chytrý telefon. Víte někdo? Prosím pouze o technické informace, pokud někdo ví. Ne proč apod. Potom se diskuze zvrtne úplně někam jinam a člověk nedostane odpověď na to, co chtěl, ale 30 dalších o něčem jiném. Děkuji

Předmět Autor Datum
Prosím pouze o technické informace Putin sám autor asi nevidí co napsal, vrazil bych ty bláboly do…
lední brtník 27.08.2019 19:38
lední brtník
přesně takovéhle potrefené husy myslel tazatel
svígr 27.08.2019 22:17
svígr
Bez internetu v tom není rozdíl.
Wikan 27.08.2019 19:51
Wikan
Ani s tlacitkovym tlf niesi v bezpeci. Myslim, ze uz neexistuje tlf, ktory by sa dal skutocne vypnut…
Kilo.Viktor 27.08.2019 20:14
Kilo.Viktor
U starsich modelu (minimalne) slo snadno vytahnout baterku - bez ni nema telefon dost energie na spo…
gilhad 27.08.2019 20:40
gilhad
Ale i tohle vyresi vyndani baterky a vlozeni do faradayovy klece, nebo proste nechani telefonu jinde…
XoXoChanel 27.08.2019 20:49
XoXoChanel
Tlačidlovú klasiku baliť do alobalu. Rozbaliť len v prípade volania, sms. Následne rýchlo zabaliť ne…
Nuda 27.08.2019 20:33
Nuda
nejsi zajimavy kdo by te smiroval
Boboo 27.08.2019 20:55
Boboo
Kazdy, kdo si chce zdokonalit nejaka data, nacvicit nejakou AI, ziskat dalsi vzorek pro chovani spot…
gilhad 27.08.2019 21:18
gilhad
U normalniho mobilu by to nemel byt az tak velky rozdil (zvlast pokud povypinas i ostatni chytre fun…
gilhad 27.08.2019 20:55
gilhad
Chceš být taky IN jako Putin?Tak si kup starý blbý telefon.Mám ho taky,volat se s ním dá a nic jinéh…
Karel04 27.08.2019 22:03
Karel04
Jasně. Vím, že se prodává nějaký mobil za 70.000,-Kč, který vyrábí nějaká bezpečností služba v Izrae… poslední
Laně jdou 29.08.2019 14:23
Laně jdou

Ani s tlacitkovym tlf niesi v bezpeci. Myslim, ze uz neexistuje tlf, ktory by sa dal skutocne vypnut. Vsetky tlf su vypnute len softwarovo a niektore sa daju zapnut na smirovanie prikazom z mobilnej siete.

U starsich modelu (minimalne) slo snadno vytahnout baterku - bez ni nema telefon dost energie na spojeni a prenos dat (vcetne zvukovych).

Na druhou stranu dokud je telefon zapnuty, tak si vyhledava signal a tim se hlasi na BTS, uz z tohoto (a znalosti, co hledam) jde priblizne urcit misto, kde je - ve mestech i na par metru (ci nizsich desitek metru), nekde v lesich jen dost priblizne, tak ale neni problem cloveka dohledavat jinak. Se spec. technikou se da urcit, smer, odkud vysila, cili takovy "hon na lisku". AFAIK tohle dela i bez SIM, kvuli moznosti volat bezplatna nouzova cisla.

---

Dalsim problemem samozrejme je, kdyz si s mobilem "nekdo pohraje" hardwarove, pak uz se neda moc rucit za nic. Za par dolaru koupis jednochip, co ti je schopny na baterku vysilat, prijimat a ovladat HW (cili napr. i snimat mikrofon). Neverim, ze by tajne sluzby nemeli vlastni specializovane chipy, ktera by (ac drazsi) byly vyrazne mensi (ono i u tohohle znacnou cast zabira kryt, nikoli kremik) a uspornejsi a mely vlastni zdroj energie. Vykon pak dozenes citlivym prijimacem a vykonnou vysilackou (oboji samozrejme idealne smerove kvuli odstupu sumu a interferenci) ve voze neprilis daleko. To nam, obycejnym lidem nehrozi, protoze my nejsme tak duleziti, jako nektere specialni "zajmove osoby" - ale ty se zase brani svymi specialnimi zpusoby a ty telefony maji nejspis dukladne proverovane a nenechavaji je jen tak nekde valet.

---

Ale i tohle vyresi vyndani baterky a vlozeni do faradayovy klece, nebo proste nechani telefonu jinde, nez kde konas sve "nekale rejdy".

Ale i tohle vyresi vyndani baterky a vlozeni do faradayovy klece, nebo proste nechani telefonu jinde, nez kde konas sve "nekale rejdy".

To bych radeji zakoupil "orbitalni" (Iridium, GlobalStar ..) telefon ktery ma zpravdila k temto funkcim, sifrovani otevrené nastaveni a moznosti nic spolecného se "smarfonem" s jiz tak smirovacim OS jako Android od Google :-p
PS : Mimo jednoduché stineni kablu, je Faradayova klec i automobil ;-)

Kazdy, kdo si chce zdokonalit nejaka data, nacvicit nejakou AI, ziskat dalsi vzorek pro chovani spotrebitelu, nebo jen ziskat data na prodej (teda pokud pomineme vylozene hackovani bankovnich a jinych uctu, botnety a podobne legrace) ...

Ono to smirovani je celkem lacine, casto jednoduche, ulozny prostor smesne laciny, ta data jsou uzitecna i od "nezajimavych lidi", takze to samozrejme dela nejen MS, google, facebook (na vsech svych sitach, tedy nejen FB, ale i instagram... a prez ruzne lajky a odkazy i na cizich strankach), ruzne tripismenkove organizace "v ramci prevence", ale i vetsina reklamnich systemu - nekdo vic, nekdo min, ale zajem i moznosti jsou, takze se proste vyuzivaji.

Ze to pro vetsinu lidi zase tak moc neznamena, jen holt dostavaji reklamy lepe cilene nejen podle jejich osobnich zajmu, ale i podle pratel a soucasne situace je zase jina vec - nekdy jim to nevadi, nekdy jo - viz treba ten prusvih, jak obchod vedel o holce, ze je tehotna a nabizel ji teda slevy na veci pro budouci matky, otec ho osocil, co si to dovoluje k jeho panenske dceri a nez se to cele urovnalo a uklidnilo, tak dotycna porodila - proste stacilo, ze podvedomne zmenila nejake sve zvyky, to ji zaradilo do skupiny se spolecnymi znaky a o te skupine se vedelo, za jak dlouho pote v prumeru zacne kupovat detske pleny a kocarky - proste pokud mas DOST dat, tak se s nima daji delat DOST zajimave statistiky a analizy a odhady - takze kdyz jsi velka firma, tak chces DOST dat, abys zakazniky lip pritahnul, udrzel a primel vic utracet u tebe - a PRESNE NA TO potrebujes DOST dat o normalnich nezajimavych lidech.

Cili proc by te mel smirovat blbej hypermarket (treba pomoci vernostni karty)? Napriklad aby ti nabidnul to, co si lidi jako ty kupuji, aby ti ve spravnou chvili dal spravne slevy, aby vhodne nacasoval slevove akce, spravne rozlozil zbozi po pultech a i jinymi zpusoby tebe a vsechny tobe podobne pobidnul k tomu, abyste utratili u nej vic penez (a idealne na ukor utraty u konkurence). Vadi ti to? Vyhovuje ti to? Nenadelas nic, proste kazdy je nejak zajimavy pro spoustu subjektu, byt jen jako dalsi cislo pro upresneni statistik.

U normalniho mobilu by to nemel byt az tak velky rozdil (zvlast pokud povypinas i ostatni chytre funkce, zakazes updaty a tak podobne), ale pak samozrejme ti chytry telefon moc nepomuze, zato bude zrat vic a vydrzi kratsi dobu.

Taky vic hrozi, ze bude chytry az moc a cestu si zkusi najit, nebo si ji najde nekdo do nej prez nejakou diru - prece jen chytry telefon v zakladu pocita s updaty na dalku a ma vyrazne vetsi vypocetni vykon i uloziste (a programy co touzi byt updatovany) a umi nejen datovy tarif, ale i wifi, parovani prez BT, pripojeni kabelem k PC a tak podobne cili to vsechno je vhodne mu zatrhnout).

Ale prakticky vzato, pokud nejsi Putin ci jina zajmova osoba, tak by se te to nemelo nijak tykat a chytry degradovany na hloupy s lepsim displejem by te nemel smirovat nijak vic nez obycejny hloupy.

Chceš být taky IN jako Putin?Tak si kup starý blbý telefon.Mám ho taky,volat se s ním dá a nic jiného nepotřebuji a nemusím tahat velkou placku a bát se,kdy ji někde rozbiju.Ale i ten se dá zaměřit,takže sledování neunikneš.Všechny důležité osoby,jako státníci,diplomati,agenti atd.používají "služební" telefony se šifrováním a soukromé mají zakázané.

Jasně. Vím, že se prodává nějaký mobil za 70.000,-Kč, který vyrábí nějaká bezpečností služba v Izraeli. Ale na ten nemám. Tajný mě dostanou, dkyž budou chtít, to je jasné. Ale nedělám nic nekalého. jen mi vadí přesně to, jak to tady krásně popisuje gihad. Ta minupulace s tebou. A většina lidí si to ani neuvědomuje a myslí si, jak se se rozhoduje každý sám za sebe podle své vůle a ne, že je ve skutečnosti k tomu někdo dotlačil...
Takže díky všem za nějaké informace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru