Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak velký je rozdíl proti šmírování mít chytrý mobil BEZ INTERNETU nebo tlačítkový?

U starsich modelu (minimalne) slo snadno vytahnout baterku - bez ni nema telefon dost energie na spojeni a prenos dat (vcetne zvukovych).

Na druhou stranu dokud je telefon zapnuty, tak si vyhledava signal a tim se hlasi na BTS, uz z tohoto (a znalosti, co hledam) jde priblizne urcit misto, kde je - ve mestech i na par metru (ci nizsich desitek metru), nekde v lesich jen dost priblizne, tak ale neni problem cloveka dohledavat jinak. Se spec. technikou se da urcit, smer, odkud vysila, cili takovy "hon na lisku". AFAIK tohle dela i bez SIM, kvuli moznosti volat bezplatna nouzova cisla.

---

Dalsim problemem samozrejme je, kdyz si s mobilem "nekdo pohraje" hardwarove, pak uz se neda moc rucit za nic. Za par dolaru koupis jednochip, co ti je schopny na baterku vysilat, prijimat a ovladat HW (cili napr. i snimat mikrofon). Neverim, ze by tajne sluzby nemeli vlastni specializovane chipy, ktera by (ac drazsi) byly vyrazne mensi (ono i u tohohle znacnou cast zabira kryt, nikoli kremik) a uspornejsi a mely vlastni zdroj energie. Vykon pak dozenes citlivym prijimacem a vykonnou vysilackou (oboji samozrejme idealne smerove kvuli odstupu sumu a interferenci) ve voze neprilis daleko. To nam, obycejnym lidem nehrozi, protoze my nejsme tak duleziti, jako nektere specialni "zajmove osoby" - ale ty se zase brani svymi specialnimi zpusoby a ty telefony maji nejspis dukladne proverovane a nenechavaji je jen tak nekde valet.

---

Ale i tohle vyresi vyndani baterky a vlozeni do faradayovy klece, nebo proste nechani telefonu jinde, nez kde konas sve "nekale rejdy".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny