Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Android (HBO Go) portable

Ahoj,

HBO Go ma v soucasnosti aplikaci jen pro Android a pro SmartTV, na pocitaci je to treba prehravat pres nektere kompatibilni prohlizece na Windows.

Ja bych chtel pouzivat aplikaci na pocitaci, protoze umi offline sledovani.

Napady jsou dva:

1. Android emulator jako treba Bluestacks, do toho nahrat aplikaci HBO Go a prehravat filmy a serialy.

2. VirtualBox, do toho PrimeOS (Android x86), do toho HBO Go a prehravam filmy a serialy.

Od napadu s emulatorem me odrazuje, ze pry jsou emulatory dost vykonove narocny, takze zbytecne zahrivani PC kvuli blbemu prehravani videa.

Naopak u reseni s VirtualBoxem to vidim tak, ze bych si image Androidu nahral na flasku a potom bych mohl prehravat HBO respektive spustit ten samej Android x86 na libovolnem pocitaci, kde by byl VirtualBox.

Takze co si o tom myslite, jak byste to resili vy? (Predem dekuji.)

Řešení:

KONEC

Řešení: Na HBO Go se můžu leda tak z vysoka vysrat.

Můj webový prohlížeč je Vivaldi, HBO Go ho nepodporuje a přehrávat v něm nejde. Firefox ani Chrome kvůli debilům instalovat nebudu.

Android emulátory: Bluestacks, KoPlayer, MeMuPlay - vsechno je cílené na hráče androidích her a zdarma emulátor obsahuje reklamy na androidí hry, správně řečeno tuny reklam, koupit se to nedá, jedině si pořídít roční předplatné, o to nemám zájem. Jakýkoli pokus z mé strany situaci obejít skončil neúspěchem. Tyto emulátory nejsou pro účel nerušeného sledování videa vhodné ani jeden.

Virtuální prostředí: Nefunkční je jak VMware Player, tak i VirtualBox, ani v jednom se oficiálně nedá Android-x86 ani jiný klon provozovat a neoficiálně tam jsou překážky, které nevadí vývojářům, ale na běžné používání to není vhodné. Nelze dát na celou obrazovku, nelze instalovat vmware tools ani virtualbox tools, takže je problém s přepínáním se mezi hostem a hostitelem. Jednoduše není to použitelné pro běžné uživatelské použití, je to opravdu jen řešení pro vývojáře a testovaní aplikací.

Sólo instalace Android-x86: Nelze, nejde rozfungovat síť LAN, je potřeba mít wifi. Tohle není problém u virtuálních prostředí, kde funguje virtuální wifi do hostitele a odtamtud už to běží klasicky po LAN, ale sólo instalace na PC takto samozřejmě zprovoznit nejde a statickou adresu nedokáže Anroid-x86 logicky najít a nastavit to v Androidu nelze, neboť ten umí jen wifi a ovladače na LAN vůbec nemá. U více monitorů zapojených do PC navíc Android-x86 nenabootuje na tom monitoru, který bych potřeboval a musel bych je při každém restartu PC do Androidu ještě navíc odpojovat, takže to opravdu také není k použití, správa monitorů totiž zcela chybí, jednoduše všechna řešení, jak dostat Android do počítače jsou určitě použitelná pro vývojáře na odzkoušení, ale ani náhodou se nepočítá s běžným použitím.

Výsledek je tedy po několika dnech testování zřejmý, víc už proto udělat nemohu: Android do PC dostat reálně nelze a v počítači je přehrávání HBO Go velmi omezené, takže myslím, že i nadále budu rád využívat piratských služeb, děkuji každému kdo uploaduje videa na net, abych si je mohl stáhnout a v klidu a bez starostí se podívat.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja používam https://anbox.io/
Mlocik97 07.10.2019 17:35
Mlocik97
Jak to funguje? To je neco jako WINE, ale misto win32 aplikaci je to na androidi apk? Jinak ale mam…
RedMaX 07.10.2019 17:48
RedMaX
Běží to v LXC, což je podobná technologie jako např. známější Docker. Takže to používá kontejnery iz…
Wikan 07.10.2019 17:58
Wikan
Koukam na to na webu, ale vubec tomu nerozumim. Docker je uzasne reseni jsem se dozvedel, ovsem kter…
RedMaX 07.10.2019 20:30
RedMaX
Představ si to jako virtualizaci, to bude nejjednodušší. Ale ta "virtualizace" je mnohem lehčí, nemu… nový
Wikan 08.10.2019 09:33
Wikan
U virtualizace vytvorim virtualni PC = virtualni hardwarove prostredky, na to hodim hostovany system… nový
RMX 08.10.2019 09:51
RMX
Docker existuje i pro Windows, ale ten si spouští Linux v Hyper-V a teprve v něm spouští kontejnery.… nový
Wikan 08.10.2019 10:19
Wikan
Nainstaloval jsem VMware Player + Android-x86, ale momentalne bojuju s tim, ze v grubu je potreba pr…
RMX 08.10.2019 09:15
RMX
Ja bych chtel pouzivat aplikaci na pocitaci, protoze umi offline sledovani. - To ti rekl kdo, ze te… nový
XoXoChanel 08.10.2019 10:31
XoXoChanel
ok, uz jsem nahodil VMware player, jak pisu vyse a do nej Android-x86, tak uvidim, jak to bude funk… nový
RMX 08.10.2019 10:56
RMX
V tom VMwarte to nejde roztahnout na celou obrazovku, takze pro me pouziti k nicemu. VMware jsem odi… nový
RedMaX 08.10.2019 17:41
RedMaX
Tak jsem si posral PC, Bluestacks je jedna velka reklama na ruzne Android hry, navic se to neda odin… nový
RedMaX 08.10.2019 18:50
RedMaX
To zkus spis ten MeMu / https://www.memuplay.com/ nebo Koplayer / http://www.koplayer.com Na MAC / O… nový
XoXoChanel 08.10.2019 19:18
XoXoChanel
Memu vypada mnohem lepe nez Bluestacks, ale asi taky nelze pro me ucely, jeste mi zbyva Virtualbox a… nový
RedMaX 10.10.2019 03:47
RedMaX
KONEC Řešení: Na HBO Go se můžu leda tak z vysoka vysrat. Můj webový prohlížeč je Vivaldi, HBO Go… nový
RedMaX 10.10.2019 16:17
RedMaX
Inak ak už pozeráš aj na emulátor, tak vieš že a to i pre Windows 10, má priamo Google oficiálny emu… nový
Mlocik97 10.10.2019 21:15
Mlocik97
Jenze zase zbytecne IDE k tomu, nic uz jsem to zabalil, nic dal zkouset nebudu a jestli to nema vysl… poslední
RedMaX 10.10.2019 22:47
RedMaX

Koukam na to na webu, ale vubec tomu nerozumim. Docker je uzasne reseni jsem se dozvedel, ovsem ktere neni snad nikde vysvetleno, jak funguje. Nerozumim tomu, jak lze nativne provozovat cizi aplikaci na nejakem systemu bez toho, aby pod tim bezely knihovny systemu te aplikace, at uz jako klasicky virtual, emulator nebo s napodobeninou systemovych knihoven jako to ma WINE.

Představ si to jako virtualizaci, to bude nejjednodušší. Ale ta "virtualizace" je mnohem lehčí, nemusí se startovat žádný virtuální systém, které ukrojí velkou část systémových prostředků. A přesto je ta aplikace oddělená od hostitelského systému a je i možné ji nastavit omezení na paměť nebo procesor.
Na Linuxu to jde, na Windows už o dost hůř.

U virtualizace vytvorim virtualni PC = virtualni hardwarove prostredky, na to hodim hostovany system, na kterem mi bezi hostovana aplikace.

U WINE spustim hostovanou aplikaci, pod kterou bezi "falesne" systemove soubory, ktere napodobuji ty skutecne.

U Dockeru a podobnych systemu to teda chapu tak, ze z linuxu jsou vytazene potrebne skutecne systemove soubory, nad kteryma bezi aplikace. To se ale nesmi kvuli licencnim ujednani delat pod Windows, nemuze si nekdo vzit jen tak neco z Windows, kdyz k tomu nema licenci, ale Docker existuje i pro Windows, takze to nechapu. Bud teda nechapu princip nebo nechapu, jak resi licence.

Nainstaloval jsem VMware Player + Android-x86, ale momentalne bojuju s tim, ze v grubu je potreba pri kazdem startu zmenit parametr "quiet" na "nomodeset forcevesa" a nevim, jak na Androidu editovat grub.
Druha vec je, ze mam Android-x86 v okne a kdyz dam VMware na celou obrazovku, tak sice je cela obrazovka, ale okno s Androidem je furt stejne velke uprostred a okolo cerna.

Zatim teda, jestli problemy nevyresim, to vypada nepouzitelne. :-/

Ja bych chtel pouzivat aplikaci na pocitaci, protoze umi offline sledovani.

- To ti rekl kdo, ze ten emulator bude tak vytezovat systém ? To neni EMU PSP, nebo XBOX.
- Nejde ten urcity film jen pres tu aplikaci stahnout a offline sledovat pres nejaky WIN program jako VLC ?
* Zkus mimo tebou zmineny treba MEmu, Nox Player nebo KoPlayer a uvidis sam kolik bude tvuj OS vytezovat, tak se nemusis ridit podle toto, co kdo rika.

[Alternativa] : https://www.android-x86.org/ ze kterého treba z USB nabootujes misto Windows (nepotrebuje instalaci na pevny disk). Jen bych doporucil PC s portem USB "3.*"

V tom VMwarte to nejde roztahnout na celou obrazovku, takze pro me pouziti k nicemu. VMware jsem odinstaloval a smejd po sobe nechal soubory nasrane vsude a to same v registru, proste hruza. Nemam rad VirtualBox ale teda VMware slo taky hodne do prdele. :-/

Jdu zkouset ten Bluestacks.

To zkus spis ten MeMu / https://www.memuplay.com/ nebo Koplayer / http://www.koplayer.com
Na MAC / OSX - jsem pouzival Nox Player / https://www.bignox.com/, nevim co to dava pod Windows.
* Drive jsem casto pouzval jak OS, tak emulator "Remix OS", ale nevim jak jsou na tom s vyvojem dnes.

Druha vec je, ze mam Android-x86 v okne a kdyz dam VMware na celou obrazovku

Zkousel jsi klasicky : Ctrl-Alt-Enter ?

Memu vypada mnohem lepe nez Bluestacks, ale asi taky nelze pro me ucely, jeste mi zbyva Virtualbox a ten Android-x86 a pak to definitivne odpiskam.

U toho MeMu se nemuzu zbavit ikony, ikdyz mam treba video pres celou obrazovku, vyznaceno cervene o co jde, lamu si nad tim hlavu, ale neprisel jsem jak. Bud to bude strasne jednoduche nebo to proste nelze. :-)

[88110-memu-png]

KONEC

Řešení: Na HBO Go se můžu leda tak z vysoka vysrat.

Můj webový prohlížeč je Vivaldi, HBO Go ho nepodporuje a přehrávat v něm nejde. Firefox ani Chrome kvůli debilům instalovat nebudu.

Android emulátory: Bluestacks, KoPlayer, MeMuPlay - vsechno je cílené na hráče androidích her a zdarma emulátor obsahuje reklamy na androidí hry, správně řečeno tuny reklam, koupit se to nedá, jedině si pořídít roční předplatné, o to nemám zájem. Jakýkoli pokus z mé strany situaci obejít skončil neúspěchem. Tyto emulátory nejsou pro účel nerušeného sledování videa vhodné ani jeden.

Virtuální prostředí: Nefunkční je jak VMware Player, tak i VirtualBox, ani v jednom se oficiálně nedá Android-x86 ani jiný klon provozovat a neoficiálně tam jsou překážky, které nevadí vývojářům, ale na běžné používání to není vhodné. Nelze dát na celou obrazovku, nelze instalovat vmware tools ani virtualbox tools, takže je problém s přepínáním se mezi hostem a hostitelem. Jednoduše není to použitelné pro běžné uživatelské použití, je to opravdu jen řešení pro vývojáře a testovaní aplikací.

Sólo instalace Android-x86: Nelze, nejde rozfungovat síť LAN, je potřeba mít wifi. Tohle není problém u virtuálních prostředí, kde funguje virtuální wifi do hostitele a odtamtud už to běží klasicky po LAN, ale sólo instalace na PC takto samozřejmě zprovoznit nejde a statickou adresu nedokáže Anroid-x86 logicky najít a nastavit to v Androidu nelze, neboť ten umí jen wifi a ovladače na LAN vůbec nemá. U více monitorů zapojených do PC navíc Android-x86 nenabootuje na tom monitoru, který bych potřeboval a musel bych je při každém restartu PC do Androidu ještě navíc odpojovat, takže to opravdu také není k použití, správa monitorů totiž zcela chybí, jednoduše všechna řešení, jak dostat Android do počítače jsou určitě použitelná pro vývojáře na odzkoušení, ale ani náhodou se nepočítá s běžným použitím.

Výsledek je tedy po několika dnech testování zřejmý, víc už proto udělat nemohu: Android do PC dostat reálně nelze a v počítači je přehrávání HBO Go velmi omezené, takže myslím, že i nadále budu rád využívat piratských služeb, děkuji každému kdo uploaduje videa na net, abych si je mohl stáhnout a v klidu a bez starostí se podívat.

Inak ak už pozeráš aj na emulátor, tak vieš že a to i pre Windows 10, má priamo Google oficiálny emulátor všetkých verzií Androidov vrámci Android Studia [launch-avd-manager-without-android-studio-featured.jpg] a ne nemusíš nič programovať, i když je to určené pre vývojárov, takže je to pribalené práve k IDEčku? Dá sa vytvoriť skratka, ktorou rovno spustíš len emulátor, a ani si nevšimneš že máš aj IDE. V tom emulátore robíš klasicky ako na mobile. Môžeš si nastaviť rozlíšenie i rozmery okna. Takže vieš mať i takmer fullscreen.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru