Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak psát ve Wordu dvěma barvami (dva přepisovatelé každý svou barvu)

Včera jsem byl na divadelním představení se simultánním přepisem.
Napadá mě, že by bylo bezva něco, jako mají tlumočníci, že má každý herec svého tlumočníka. U přepisu by to bylo zbytečné (přepisovatelé bývají dva). Ale pěkné by bylo, kdyby měli přepisovatelé jeden dokument, jednomu by to psalo třeba bíle a druhému žlutě a střídali se v promluvách, nebo si i rozdělili herce na "bílé a žluté" a psal by ten, kdo by měl přiděleno. To už by bylo skoro jako skryté titulky v televizi.
Největší problém ze strany neslyšícího diváka (který komunikuje česky a čte si přepis) totiž je, že neví, kdo mluví a občas i to, že začal mluvit někdo jiný, protože buď si čteme, nebo jukneme na herce, ale hýbání pusou jsem na tu dálku moc neviděl a to jsem byl blízko.
Napadá vás někoho, jak toto dvoubarevné psaní dvěma lidmi do jednoho dokumentu zprovoznit?

Předmět Autor Datum
Napada me, ze by se kazdy z prepisovatelu musel dokumentu nejak identifikovat predtim nez by zacal p…
RedMaX 13.10.2019 11:46
RedMaX
A musí to být zrovna ve Wordu? Vždyť na to by se krásně hodil libovolnej online chat, kde dva píšou…
Pavel 13.10.2019 14:34
Pavel
Musí to být ofline (v Semaforu nebyl dole ani signál) a jednoduché na obsluhu, aby to zvládla děvčat…
Kráťa 14.10.2019 11:06
Kráťa
Ve wordu zapni REVIZE.
Tomáš Fuk 14.10.2019 13:50
Tomáš Fuk
Jsi dost stručný. Abys byl v obraze, tak k notebooku jsou přes USB připojeny dvě přepisovatelky, kaž… poslední
Kráťa 15.10.2019 03:11
Kráťa

Napada me, ze by se kazdy z prepisovatelu musel dokumentu nejak identifikovat predtim nez by zacal psat.
Nevim, jak to funguje zrovna u Wordu, ale obecne proste jde psat prekladatel jedna, takz zmackne klavesu F1, na ktere bude nastavena klavesova zkratka se zmenou barvy pisma. Jde psat druhy, zmackne F2, ....
Nebo potom treba kdyby mel kazdy svuj notas a psali to do sdileneho dokumentu, tak bude mit kazdy nastavenu jinou barvu pisma, atp.

Jsi dost stručný. Abys byl v obraze, tak k notebooku jsou přes USB připojeny dvě přepisovatelky, každá má svou klávesnici, píší jeden dokument a střídají se v psaní třeba po dvaceti minutách, aby jim neupadly ruce. Tak to chodí třeba na konferenci. No a v divadle by bylo bezva, kdyby jedna psala třeba mužské hlasy bíle a druhá ženské žlutě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru