Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Redukcia pre monitor

Ahojte potreboval by som poradiť. Mam notebook a PC, často odpojim PC od monitoru a pripojim tam notebook. Lenže zakaždym musim monitor zobrať,položiť, odmontovat kabel čo je napojeny do pc a pripojiť kabel ktorý smeruje do NTB, a to ma už nebavi, je nejaka kratka redukcia ktora by bola neustale napojena v monitore a ja by som len menil kabel ktory tam potrebujem? ak ano ako sa to vola zatial sa mi nedari nič najsť

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Fakt mas monitor jenom s jednim konektorem? Nezvykle, ikdyz mozne, videl jsem uz plecky, ktere mely…
RedMaX 13.10.2019 18:11
RedMaX
Vidiš to mi nenapadlo, ja som kupil DVI kabel a robil to ze zoberiem monitor, odpojim pc a pripojim…
hocikto 13.10.2019 20:55
hocikto
máš jen 1 digi vstup a dva dnešní pc, oba pouze s digi výstupy. na převodník digi/analog zapomeň, to…
lední brtník 13.10.2019 23:57
lední brtník
na převodník digi/analog zapomeň, to je na filmy, ne na text na obrazovce Odmita napsat co ma za mo…
RedMaX 14.10.2019 18:27
RedMaX
je to tajič a zatloukač. pokud má jeho grafika tolik dvi výstupů, tipuju starší typ s kombinovanými… poslední
lední brtník 14.10.2019 20:03
lední brtník

Fakt mas monitor jenom s jednim konektorem? Nezvykle, ikdyz mozne, videl jsem uz plecky, ktere mely treba jen VGA. Kdybys na to myslel pri koupi monitoru mohl jsi koupit monitor se dvema vstupy, do jednoho bys zapojil trvale PC a do druheho bys zapojil kabel, ke kteremu bys pripojoval notas. Skoda, bylo by to nejednodusi.

Vidiš to mi nenapadlo, ja som kupil DVI kabel a robil to ze zoberiem monitor, odpojim pc a pripojim z ntb kabel do monitora....

Pre ostatnych :
Fajn monitor ma DVI a VGA vstup ,
Grafika ma 2x DVI, DP, HDMI
notebook ma HDMI

Na prepojenie PC monitor použivam DVI do DVI , na prepojenie notebook monitor použivam HDMI do DVI , koly tomu som chcel nejaky 0,5 m predlzovaci kabel, ale neviem najst pod 2m dlžky a je DVI F - DVI M... 2 metre mat pri monitore sa mi velmi nepaci... a chcel som cenovo lacnu položku

máš jen 1 digi vstup a dva dnešní pc, oba pouze s digi výstupy. na převodník digi/analog zapomeň, to je na filmy, ne na text na obrazovce.
vyhoď / prodej stupidní monitor s omezeným počtem vstupů.
pořiď si normální monitor s větším počtem vstupů a třeba s větší úhlopříčkou, ať má ten upgrade větší smysl.

jinak nepíšeš typ grafiky. když to nevíš, přečti si to ve správci zařízení - je možné, že některý z těch dvi je kombinovaný dvi-i (s analogem). pak by fungoval kabel dvi - vga.

na převodník digi/analog zapomeň, to je na filmy, ne na text na obrazovce

Odmita napsat co ma za monitor, ale kolik znas normalnich kvalitnich monitoru, ktere mely jen DVI+VGA?

Bud to je nejaka silena stara vykopavka nebo je to nejakej klump monitor, kde i ten prevodnik - digital/analog bohate poslouzi. Nakonec ja sam jsem vzdy tady nadaval lidem co v digitalni dobe pouzivaji zastarale VGA, ale v jeho pripade si myslim, ze prevodnikem nic zkazit nemuze. Samozrejme nehadam se, ze je novy monitor lepsi reseni, ale myslim, ze na to tazatel nepristoupi.

Edit:

jinak nepíšeš typ grafiky. když to nevíš, přečti si to ve správci zařízení - je možné, že některý z těch dvi je kombinovaný dvi-i (s analogem). pak by fungoval kabel dvi - vga.

Ano, to mas pravdu, to by tazatel mel zkontrolovat, coz mozna nedokaze, ale je tvrdohlavej, co ma za typy proste nenapise.

je to tajič a zatloukač.

pokud má jeho grafika tolik dvi výstupů, tipuju starší typ s kombinovanými dvi-i výstupy: digi + analog. pak dostane i vga výstup, dostatečně kvalitní i pro hd, ten dokoupený převodník tak dobrý asi nebude, respektive jsou to možná zbytečné prachy.

protože tazatel asi nezvládá klikání na google, tak kdyby se snad obtěžoval sem opsat typ grafiky (případně i monitoru), někomu se třeba tak nesvéprávné bytosti zželí a vyhledá to za něj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru