Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výběr NTB Acer

Dobrý den,mám dotaz ohledně dvou NTB který vzít(zatím tedy čekám ještě na nějaké ty slevy-dárek vánoce) po zjišťování a zhodnocení (původně do 15000)jsem se po radách rozhodl pro Acer ale do teď nevím zda s AMD či Intel (jeden integrovaná GPU a druhá s dedikovanou)kde cena je "jen" o 1000 rozdíl (teď!!!)
výkonově by měla stačit bohatě ta AMD (s SSD) ale i tak mne to nedá zda by bylo lepší ta intel?(na hry jako takové to není-sims roblox atd pro slečnu-spíše fotky videa práce a doufám i škola:-))
děkuji za jakékoliv návrhy proč tu či onu(beru i co se týká bezproblémové práce atd..)
zde kody

Předmět Autor Datum
Acer nie a ked uz tak ten AMD kvoli SSD. nový
fleg 31.10.2019 13:34
fleg
Takze bodovo k tomu co si sa ma pytal na PM. Acer nemam rad, zacinal som s touto znackou kedysi pred… nový
fleg 01.11.2019 10:57
fleg
Já desktop mám.na něm mi teď provádí ty své kousky:-),a proto chci ntb který může ze stolu schovat d… nový
Kvarter 01.11.2019 13:46
Kvarter
K tomu servisu...nejde o to, ci sa dany vyrobok pokazi, kazi sa vsetko, ale Acer bol(je) v tej dobe… nový
fleg 01.11.2019 15:50
fleg
panasonic to vyráběl u plzně, než tu pověstnou českou kvalitu zavřel. nový
lední brtník 01.11.2019 15:51
lední brtník
Zapoměn na Acer je to SHIT. Kup si Asus - Cena za vzhled, rychlost, výkon... Lenovo - cena za vzhled… poslední
Venca666 02.11.2019 23:14
Venca666

Takze bodovo k tomu co si sa ma pytal na PM.
Acer nemam rad, zacinal som s touto znackou kedysi pred 16 rokmi, ale po tahaniciach s ich vtedajsim servisom ma tato znacka u mna dozivotny ban.
To je vsak moj osobny boj, nemusis ho zdielat, navyse v tvojej cenovej hladine budu vsetky nb +- rovnake.
Pre malu slecnu ti staci integrovana grafika.
Procesor min i3 alebo ekvivalent od AMD (Ryzen).
RAM postaci aj 4GB, 8GB nie je nutnost.
Sasi je lepsie, ked je zo zliatiny/kovu a nie je plastove.
Vyberaj modely, ktore nemaju napajaci konektor pri vyduchu chladenia, po case (2-3 rokoch) sa vplyvom tepla konektor napajania uvolni a je problem nb nabijat.
Dell ma NBD zaruku, co je vyhoda lebo problem riesia do 24h u teba a necakas 2-3 tyzdne na vyjadrenie servisu a neriesis dopravu. Za tuto sluzbu si vsak nechava zaplatit. Navyse ma Dell casto defaultnu 3 rocnu zaruku.
Urcite trvaj na matnom displeji.
Ja osobne uprednostnujem znacku HP, radu Probook, ale tam to uz bude asi nad 15k.
Kupovat dietatu nb na doma je blbost, nb sa kupuje vtedy ak sa potrebujem s nim pohybovat, co je v domacich podmienkach tazko predstavitelne. Jedina "vyhovorka" by bola mala izba s malym pracovnym stolikom, kde sa velke pc proste nezmesti.
Trvaj na SSD, rozne hybridy, ci uz vo forme ssd cahce v hdd alebo priamo od Intelu na doske su blbosti. 250GB staci.
Kedze to nebude prenasat je jedno aku to ma baterku (kapacitu).
Vsetko ostatne maju nb +- rovnake, cize pocet usb, typ a pod, pretoze si aj tak maximalne k tomu pripoji mysku.
Ja osobne by som pre dieta kupil refurbished pc (i5, 4GB RAM, 250GB SSD) a 24" monitor, tam sa zmestis snad aj do 10k. Da sa vybrat aj model SFF (small form facator), co su naozaj male masinky, ktore na stole nezavadzaju.
Ak budes argumentovat, ze ona chce nb skus jej to vyhovorit. Mam 11 rocne dieta doma tiez a viem co robi. Ma sice nb (zdedeny po mne), ktory obcas pouziva, ale inak sa hrava na velkom pc a do postele mu staci mobil, za ktorym travim aj tak najviac casu.

Já desktop mám.na něm mi teď provádí ty své kousky:-),a proto chci ntb který může ze stolu schovat do poličky a mít ho jen pro sebe(není to výmluva ale fakt-nehraje hry není důvod desktop)!s konektorem je to zajímavý(dobrý postřeh)s displejem je to tak že acer ho má v lesku(na ven ho nemá a doma si hold zatáhne(když to napíšu takhle:-))Beru že hlavní jsou fotky a vide a tam zase lesklý je lepší(sám mám matný a je to znát-jak se říká lesklý či matný-hromada protichůdných názorú)-je např ten Acer opravdu "leský"(někde jsem viděl že je to již trošku jiné než jako zrcadlo(mne to tak přišlo!!)
ssd je asi jistota(sám mám 2 a 1 hdd)
Jinak co se týká značky-já před X lety za spoustu peněz dal 3krát jeden model tv Panasonicu v době cca 3 měsíců na reklamaci-pokaždé mi dali novou a pokaždé jiná závada(potřetí jsem si vzal již peníze) a Panasonic nikdy více:-)

K tomu servisu...nejde o to, ci sa dany vyrobok pokazi, kazi sa vsetko, ale Acer bol(je) v tej dobe znamy hlavne vdaka svojmu low endu portofoliu, cize mal dost reklamacii, co by sa este prekusnut dalo, ale podstatne je ako sa ich servis spraval k zakaznikom, ked jasne vyrobne vady neuznavali a dodnes najdes na forach stovky nasratych majitelov Acerov, ktory utreli v servise hubu. Ked mi odmietli 3 po sebe nasledujuce reklamacie mojich zakaznikov a vo finale sme sa dokonca sudili o moj nb tak pohar mojej trpezlivosti pretiekol.
Desktop nie je len na hry, ja som hovoril o kancelarskom desktope s integrovanou intelackou grafikou a na tom si naozaj nic extra nezahra. Navyse SFF a spol hravo strcis pod monitor. Urcite uznas, ze sa vyrazne lepsie pozera na 24" ako na usmudlany 15".
K lesklym displejom...to co pises nie je tak celkom pravda. Leskle displeje sa nikdy nepresadili pri klasickych lcd, podarilo sa im to len v notebookoch, kde bola kvalita displeja dlho podradnou zalezitostou, ale to dnes uz tak celkom neplati a displeje v nb su uz vyrazne lepsie ako v minulosti...a to dokonca aj tie tnkove.
Nehovoriac o tom, ze kopec nb v tejto cenovej kategorii ma uz IPS panel, takze formulka, ze leskly displej ma lepsie farby ako ten matny uz davno nie je taka carovna ako kedysi.

Zapoměn na Acer je to SHIT. Kup si Asus - Cena za vzhled, rychlost, výkon... Lenovo - cena za vzhled, výkon... Acer - Cena za vzhled... Nedělej blbost a nekupuj si jablko, či HP, cena za vzhled
Já mám ASUS K501UX a Lenovo YOGA 500 15... Prošlo mě rukama při opravách nespočítaně notebooků, ale nejspokonější jsem s ASUSem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru