Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router do bytu

Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem routeru do bytu 3+1 (asi 185 m2) . Byl bych rád kdyby router pokryl celý být, ale máme velmi široké stěny (80-100cm). Pevný počítač bude připojený kabelem zbytek wifi. Za každý tip děkuji.

Předmět Autor Datum
https://pc.poradna.net/questions/2955131-potrebuju-novy-router Pokrytí ti nikdo nezaručí (metrové z… nový
host 05.11.2019 18:38
host
jak píše kolega, počítal bych s tím, že bude třeba vytáhnout kabel a připojit další vysílací ap. neb… nový
lední brtník 05.11.2019 18:48
lední brtník
Díky za odpovědi. Budu tedy počítat s tím že asi bude třeba rozšířit wifi přes rozšiřovač. Ještě upř… nový
Štěpán123456 05.11.2019 19:32
Štěpán123456
modem: jediný lan výstup. jen převodník dsl/lan. holé modemy už se snad nenabízí. nevím, nabídku o2… nový
lední brtník 05.11.2019 20:57
lední brtník
toto bych resil poradne vice wifi pristupovymi body, pripojenymi kabelem na "paterni" LAN sit (ktera… poslední
CalebCox 06.11.2019 12:16
CalebCox

Díky za odpovědi. Budu tedy počítat s tím že asi bude třeba rozšířit wifi přes rozšiřovač. Ještě upřesním informace: jeden router (modem?) máme v patře nad námi a ten je připojen přes kabel(Z pevné linky). Z tohoto routeru potřebuji kabelem dotáhnout internet až k nám dolů a připojit router. A tak prosím o tip na konkrétní typ routeru. Nevím jaký je rozdíl mezi modemem a routrem tak mě prosím omluvte pokud používám výrazy špatně.

modem: jediný lan výstup. jen převodník dsl/lan. holé modemy už se snad nenabízí. nevím, nabídku o2 nesleduju.
dsl router: obsahuje navíc právě ten router, který přidává novou interní síť, má pro ni více výstupů. může vysílat i wifi.

zpátky k pokrytí wifi:
jestli ty 80-100cm zdi nejsou vtip, pak bys musel mít "rozšiřovač" (repeater) v každé místnosti, to je nesmysl, nehledě k degeneraci signálu a k velkému zpomalení.
doporučovat libovolný router je nesmysl, podle předpisů mají všechny prakticky stejný výkon, který ti bude stačit jen za první zeď.

jestli je to nějaká středověká tvrz (místnost - 90cm zeď - chodba - 90cm zeď - místnost), zapomeň na to, že to vyřeší jeden domácí routřík. půjč si nějaký 2-3 anténový typ, ani nemusí být na net jen mu nastav vysílání wifi. na mobil nějakou aplikaci a procházej si místnosti, jaký tam máš signál.

a začni vážně uvažovat o vedení kabelu kolem zdí a prahů, nebo přes ty powerline.
powerline adaptéry taky mohou mít vlastní wifi anténku, jsou o to dražší.
nebo přes powerline rozvedeš do místností síť a na zdi nebo na stropy dáš něco takového: https://www.i4wifi.cz/cs/211367-access-point-tp-link-cap300

toto bych resil poradne vice wifi pristupovymi body, pripojenymi kabelem na "paterni" LAN sit (ktera by zaroven resila jejich napajeni. Bud vylozene nektery SOHO MESH system, ktery ma pro bezne uzivatele zjednodusene nastaveni, pripadne pouzit osvedcene Ubiqiti Unifi. Na kvalitni pokryti 185m2 jednim zarizenim zapomen, natoz v pripade pozadavku rychle wifi (tj. 5GHz 802.11ac)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru