Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Mobil sa neuspava, je mozna reklamacia?

Ahoj,
je mozne reklamovat SW zavadu na mobile?

Mam rok a pol stary mobil a od konca leta, ked sa stiahol update systemu, sa prestal uspavat a neskutocne zerie baterku. Bezne mi mobil vydrzal aj dva dni a teraz pri trochu intenzivnejsom pouzivani nevydrzi ani 10 hodin. Od vtedy uz bol dalsi update systemu, problem sa neodstranil.

Skusil som ho zresetovat do vyrobnych nastaveni a umyselne som nedal obnovit ziadne nastavenia ale aplikacie som instaloval rucne znova. Vyskusal som uz hadam vsetky mozne aj nemozne nastavenia. Nepomohlo.

Na prilozenych screenshotoch vidiet, ze je stale neuspaty (awake na grafe). Skusil som aj letecky rezim na nejaku hodinu-dve, to je vidiet ako vypadok gsm aj wifi, bateria klesa stale. Dnes som telefonoval mozno 4 minuty. Vyzera to tak, ze problem sposobuje aplikacia 'android' (neviem aky je rozdiel medzi 'android a 'android system'). Hladal som aj na ich podpore, je tam viac ludi s podobnym problemom ale bez riesenia.

Necakam, ze mi niekto napise hotove riesenie. Je dost neseriozne, ked vyrobca znehodnoti vyuzitie zakupeneho vyrobku (neriesim ci chybou alebo nebodaj umyselne). Otazka znie, je vobec mozne toto reklamovat? Co by ste robili vy?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takze zasielam update. Zresetoval som ho opat, nestahoval som tam vobec nic, dokonca aj google ucet… nový
Palos9 16.11.2019 12:33
Palos9
Mate ho rok a pul, je v zaruce = reklamujte. Pokud se takhle chova po factory reset/bez instalace a… nový
lucifer 16.11.2019 12:35
lucifer
Takze zahada je vyriesena. Mobil sa dnes zacal uspavat. Prestal vsak fungovat senzor na odtlacok prs… poslední
Palos9 18.11.2019 20:38
Palos9

Takze zasielam update. Zresetoval som ho opat, nestahoval som tam vobec nic, dokonca aj google ucet som zalozil novy, testovaci.

Zakazal som asi vsetko, co sa zakazat dalo, ved aj tak ho budem opat resetovat kde budem chciet priradit realny ucet. Uz som dokonca dosiahol stav, ze SW ma podiel na spotrebe baterky podla statistiky len 1% :)

Bez zmeny, zerie baterku ako kyselina. Nezmenilo sa to ani v noci ked bol stale na nabijacke.

Proste, v podstate je z toho takmer elektroodpad zapricineny dodatocnym "vylepsenim" od vyrobcu.

Dost ma to stve, lebo toto sa moze stat aj pri drahom modeli, kde uz clovek nad tym len tak nekyvne rukou.

Co by ste robili, keby sa to stalo Vam?

Takze zahada je vyriesena. Mobil sa dnes zacal uspavat. Prestal vsak fungovat senzor na odtlacok prsta. Takze cele to sposoboval vadny senzor, ktory stale zrejeme nieco vysielal a tym zabranoval uspaniu. To, ze to zacalo robit po aktualizacii systemu, bola len blba nahoda.

Vdaka vsetkym za reakcie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru