Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tovární nastaveni

Zdravím, chystam se prodat svůj notebook od HP a rad bych věděl, zda se vymažou všechny soubory, aplikace a přihlašovací údaje uložené v prohlížeči, pokud provedu tovární nastaveni? Mohou být soubory znovu obnoveny? Předem děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
můžeš si založit nový přihlašovací účet, zrušit starý a pak provést obnovu do továrního nastavení. n…
lední brtník 19.11.2019 21:22
lední brtník
Dnes ti každé dieťa predškolského veku, ba nemluvňa, lezúň, batoľa, ciciak, vyštrachá z disku súkrom…
Nuda 20.11.2019 05:56
Nuda
Ahoj Tovární nastavení nezajistí neobnovení dat z povrchu disku. Pokud bych to přirovnal ke knize ta… poslední
MM_tank 20.11.2019 07:17
MM_tank

Dnes ti každé dieťa predškolského veku, ba nemluvňa, lezúň, batoľa, ciciak, vyštrachá z disku súkromné dáta nejakým Recovery SW. Nestačí formát disku ani obnova systému či jeho preinštalovanie z ISO.

Dnes sú tie porevolučné deti také múúdre a vyspelé, všetky vedia nosiť telefény pri gebuliach, dokážu hbite prštekmi mávať sťa by kúzeľníci nad plochou telefénu, pričom sa nestačíme diviť, kam speje súčasná generácia rozumovo vyspelých mľadých.

Najprv by pomohol z externého nosiča 35x strojový prepis oddielu s dátami, o ktorom píše v jeho metóde súdruh Peter Gutmann z technologicky vyspelej krajiny sovietov CCCP, alebo prepísať oddiel komprimovaným videom.

Až po tomto zásahu je nutné odstrániť nultý sektor pevného disku, nastaviť disk ako aktívny, formát NTFS a na záver z ISO nasleduje čistá inštalácia OS z rodiny Windowsovconovsov. Nemala by ani nepriateľská, kapitaľistická, americká NSA vrahov z volstrídu či CIA, SIA, MOSAD už nikdy viac tvoje utajené dáta z disku vydolovať.

Ahoj
Tovární nastavení nezajistí neobnovení dat z povrchu disku. Pokud bych to přirovnal ke knize tak tovární nastavení vymaže seznam kapitol a přepíše prvních 20stránek knížky s tím že na 20stránce je konec příběhu. Když někdo použije obnovovací software dokáže číst stránky 21-x. Proto je potřeba je přepsat taky tzv. Wipe free space.

Zvolil bych postup:
1) tovární nastavení
2) přepsání volného místa na disku například tímto
[ccleaner-drive-wiper.png]
3) kontrolu zda jde něco obnovit (recuva, r-studio, getdataback). Můžeš nějaký z těchto programů vyzkoušet ještě před 1) abys viděl že funguje/vše je smazané.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru