Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tovární nastaveni

Zdravím, chystam se prodat svůj notebook od HP a rad bych věděl, zda se vymažou všechny soubory, aplikace a přihlašovací údaje uložené v prohlížeči, pokud provedu tovární nastaveni? Mohou být soubory znovu obnoveny? Předem děkuji za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dnes ti každé dieťa predškolského veku, ba nemluvňa, lezúň, batoľa, ciciak, vyštrachá z disku súkrom… nový
Nuda 20.11.2019 05:56
Nuda
Ahoj Tovární nastavení nezajistí neobnovení dat z povrchu disku. Pokud bych to přirovnal ke knize ta… poslední
MM_tank 20.11.2019 07:17
MM_tank

Dnes ti každé dieťa predškolského veku, ba nemluvňa, lezúň, batoľa, ciciak, vyštrachá z disku súkromné dáta nejakým Recovery SW. Nestačí formát disku ani obnova systému či jeho preinštalovanie z ISO.

Dnes sú tie porevolučné deti také múúdre a vyspelé, všetky vedia nosiť telefény pri gebuliach, dokážu hbite prštekmi mávať sťa by kúzeľníci nad plochou telefénu, pričom sa nestačíme diviť, kam speje súčasná generácia rozumovo vyspelých mľadých.

Najprv by pomohol z externého nosiča 35x strojový prepis oddielu s dátami, o ktorom píše v jeho metóde súdruh Peter Gutmann z technologicky vyspelej krajiny sovietov CCCP, alebo prepísať oddiel komprimovaným videom.

Až po tomto zásahu je nutné odstrániť nultý sektor pevného disku, nastaviť disk ako aktívny, formát NTFS a na záver z ISO nasleduje čistá inštalácia OS z rodiny Windowsovconovsov. Nemala by ani nepriateľská, kapitaľistická, americká NSA vrahov z volstrídu či CIA, SIA, MOSAD už nikdy viac tvoje utajené dáta z disku vydolovať.

Ahoj
Tovární nastavení nezajistí neobnovení dat z povrchu disku. Pokud bych to přirovnal ke knize tak tovární nastavení vymaže seznam kapitol a přepíše prvních 20stránek knížky s tím že na 20stránce je konec příběhu. Když někdo použije obnovovací software dokáže číst stránky 21-x. Proto je potřeba je přepsat taky tzv. Wipe free space.

Zvolil bych postup:
1) tovární nastavení
2) přepsání volného místa na disku například tímto
[ccleaner-drive-wiper.png]
3) kontrolu zda jde něco obnovit (recuva, r-studio, getdataback). Můžeš nějaký z těchto programů vyzkoušet ještě před 1) abys viděl že funguje/vše je smazané.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru