Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nastavit odemknutí BitLocker

Dobrý večer, zašifrovala jsem systémový disk C a nesystémový disk D. Oba disky jsou fyzické a nejedná se tedy o rozdělení jednoho disku na více partitions. Na disku C je systém Windows 10 a na disku D je složka Users. Restartovala jsem PC, zadala heslo pro odemknutí disku C a po odklepnutí enteru jsem věděla, že nastane problém. Systém ohlásil, že se nemůže dostat ke složce uživatele, jelikož je na disku D a ještě je zašifrovaný. Provedla jsem tedy novou instalaci, zašifrovala opět disk C a D a nevím, kde nastavit to, aby se jednotka D dala odemknout třeba při startu PC nebo před tím, než ji Windows bude načítat. Pomůžete prosím někdo? Děkuji, Marie

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nikto na svete ti nepomôže v prípade takto zašifrovaných diskov Bitlocker. Bitlocker je TOP nástroj…
Nuda 21.11.2019 20:26
Nuda
Popis situace je nejednoznačný, uživatelka nepíše, jestli tam již měla nějaká data nebo jenom zkouší… poslední
jege 22.11.2019 09:25
jege

Nikto na svete ti nepomôže v prípade takto zašifrovaných diskov Bitlocker.

Bitlocker je TOP nástroj na trhu, nedá sa prelomiť. Šifrujú sa výhradne oddiely/sekundárne disky s vlastnými dátami lebo šifrovať systém s Windows je čistý nezmysel. OS sa dá za pár minút preinštalovať z ISO.

Šifra so zašifrovanými dátami je ukrytá v zložke "System Volume Information" na jednotlivých diskoch.

Ak si znovu vykonala čistú inštaláciu OS s novým šifrovaním, máš smolu lebo ani nabútovaním mašiny sa cestou nejakého distra Linuxu k údajom na D:\ nedostaneš. Navyše, šifra D:\ bola moutnutá, zasichrovaná aj samotným systémom na C:\ ak nemáš čip TPM, záleží, ako si šifrovala.

https://lnk.sk/tTZ3
---------

Popis situace je nejednoznačný, uživatelka nepíše, jestli tam již měla nějaká data nebo jenom zkouší nastavit systém, jak by jej potřebovala mít. Pod popisu to spíše vypadá, že s tím experimentuje a chce mít zašifrované oba disky, které odemkne společně heslem při nabíhání PC nebo Windows. Pokud ovšem aplikovala Bitlocker na používaný systém a data, které pak navíc přeinstalovala, tak se už k datům asi nedostane.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru