Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak "pořešit" disky u nového PC ohledně případných budoucích reklamací?

Po zakoupeni https://pc.poradna.net/questions/2959471-vyplati-se-do-kanclu-hp-elitedesk-705-g4-s-r3pro-2200g-4-gb-ram-500-gb-hdd-a-w10-pro-za-9000-kc jsem se předběžně rozhodl, že sestavu doplním o M2.NVMe 512 GB https://pc.poradna.net/questions/2960077-jaky-m2-nvme-disk-480-512-gb-do-hp-elitedesk-705-g4-dm-4kv29ea-bcm a rozhoduji se, co se stávajícím 500 GB HDD.

Uvažuji, že na M2.NVMe disk naklonuji systém a budou tam i data (dosud mi na stejnou činnost stačil 80 GB disk), které budu pravidelně zálohovat na stávající 500 HDD nebo 512 SSD, který mám rovněž k dispozici.

Prodejcem jsem byl ovšem upozorněn, že při případné reklamaci HP neuzná záruku, jestliže jsou v sestavě jiné součástky než při prodeji a že i pokud si rozšířím paměť o 4 GB, tak jí musím před reklamaci odstranit, jelikož v opačném případě HP anuluje záruku.

Rovněž mám problém svěřit někomu cizímu vlastní soukromá nebo firemní data, takže bych asi původní disk nechal po dobu záruky ležet někde stranou a při poruše jej dal zpět a všechno uvedl do původního stavu.

Potřeboval bych ale poradit, jestli původní disk naklonovat na M2.NVMe ještě před prvním zapnutím PC nebo jej spustit, nastavit a až pak naklonovat. Osobně bych původní disk nechal neaktivovaný, udělal z něj klon a vše ostatní řešil až na naklonovaném disku, ale mám obavy, jestli to nebude divné reklamovat nějaký problém a mít v PC neaktivovaný disk.

Nebo je to všechno blbost, nikdo se po originálním disku nebude pídit a mohu jej požít jinde nebo v rámečku na další zálohu?
Změna kategorie, původně: PC sestavy (karel)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny