Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aky rodinny digitalny fotoaparat do 10 000 SK?

Tak uz som kupil! Panasonic TZ5. Prve dojmy so velmi pozitivne. Som spokojny okrem kvality snimkov, zoom-u aj s konstrukciou, dizajnom, jednoduchym a intuitivnym ovladanim, displejom... Myslim ze som vybral dobre - a to aj vdaka vsetkym ktori sa mi tu snazili pomoct, takze velmi pekne dakujem!

Este ho mam ja, musim sa s nim trochu pohrat a potom ukazat tym, ktorym je urceny nejake zaklady, ako fotit. Tiez im ho chcem nastavit, mam preto opat par otazok, dufam ze to nebude prilis OT, ak ano, tak to mozete rozdelit. Sam som amater, viac menej zaciatocnik, ale nie uplny.

Format - to je najvacsia dilema, 4:3, 3:2, alebo 16:9? 4:3 je dobry format na stare TV, 3:2 na fotky, 16:9 na nove TV, monitory... Podla mna je 16:9 najlepsi do buducnosti, este 3:2 je dobry kompromis, netreba pred vyvolavanim menit format, orezavat fotky a aj pri 4:3, aj pri 16:9 obrazovkach (TV, monitory) su cierne pruhy po stranach mensie. V akom fotite vy a aky format odporucate?

Citlivost - su tu 2 moznosti - "AUTO" a samostatne ISO 100, 200, 400... a dalsia moznost - "ISOMAX 400" -je to inteligentny mod, max. sa pouzije ISO 400, viac je uz len MAX800 a MAX1600, ale to je uz asi vela.

Neviem na co by som sa este mal zamerat, co som vedel som uz nastavil, ale je nieco na co by som nemal zabudnut? Budu pouzivat asi vzdy automatiku a prave tento fotak ma aj (automaticke) fukncie ktore ine nemaju, ale aj tak je mozno nieco...

Este nieco - mozno je to tym ze nemam pamatovu kartu, ale subory po pripojeni k PC sa nedali presunut ani vymazat. Je nutne nieco nastavit aby to bolo mozne, alebo ked budem mat pamatovku tak to pojde?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny