Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Hodinky pre dieta (gps+sim)

Uz som to tu riesil asi rok dva dozadu, ale medzitym cinske 12 eurove hodinky dosluhuju, takze zhanam nieco slusnejsie, idealne co sa da kupit tu, kedze dorucenie z Ali je uz otazne (aj ked si priplatim).
Poziadavky....presne gps, co najmensi rozmer na ruku 11 rocneho chlapca a moznost simky/volania. Takze ziadne prepajacky cez bt s telefonom.
Moja predstava do 200 eur, ale nech to uz za tie peniaze funguje.

Předmět Autor Datum
Dětské hodinky jsou docela velké téma poslední dobou - výrobci totiž naslibují X funkcí a hodinky pa…
mlok8 13.12.2019 11:19
mlok8
Mas z nich nejaky vyzkouseny, nebo zas jen tvuj oblibeny strejda google ? :-) Fleg google pouzivat u…
Spaasnas 13.12.2019 11:48
Spaasnas
Ne, vážně? :O Jaký "zas" můj strýček Google? Ty jsi profesionální troll nebo trotl? :-) Evolveo měl…
mlok8 13.12.2019 12:05
mlok8
Nedávno jsem jsem četl recenzi na watchy2 https://www.cnews.cz/lamax-watchy2-chytre-hodinky-deti-rec…
Kalvo 13.12.2019 12:04
Kalvo
Zduř. Simka a GPS jsou tedy podmínkou? Za, nebo do 200€ existují kvalitní ručičkové, nebo dobrou zku…
HPET 13.12.2019 13:30
HPET
Ano je, chcem mat svoje dieta proste pod kontrolou.
fleg 13.12.2019 15:27
fleg
V poho, je to tvoje věc. Otázka byla spíš jen technická. Já děti nemám, nesoudím. S přítelkyní zatím…
HPET 13.12.2019 15:57
HPET
Premzslam nad Pro 4, podla rozmerov by mali byt o kusok mensie ako ostatne a navyse mi ich vedia pos…
fleg 14.12.2019 00:15
fleg
Tak 4-5 dní když to používám jako hodinky (OLED není tak nenažraný a displej se rozsvítí až se na ty…
HPET 14.12.2019 00:23
HPET
Objednane. Ak to bude zle dostanes ban8-).
fleg 14.12.2019 00:57
fleg
Jestli to nebude tim ze pouzity Android OS nebyl nikdy zamyslen pro pouziti v hodinkach. Respektive…
CalebCox 14.12.2019 09:58
CalebCox
Je blbost pozerat sa na hodinky ako nahradu telefonu. Veci, ktore dnes smartwatch dokazu su vsak uni…
fleg 14.12.2019 10:23
fleg
Tak. Použitý Android je jen nadstavba OS, to že je možné používat google play, to že se můžeš podíva…
HPET 14.12.2019 10:52
HPET
Ono to bude podstatne jednodusi... cinan proste napali Android do cehokoliv hlava nehlava, hlavne at… poslední
CalebCox 14.12.2019 12:19
CalebCox
Nikdo tě je používat taky nenutí. . Respektive nikdo nikdy nezamyslel titernym displejem nahrazovat…
HPET 14.12.2019 10:49
HPET
Doporučím Suunto (dle výběru), ale to je asi už nad rámec finanční injekce náctiletému :-)
mif 13.12.2019 16:41
mif

Dětské hodinky jsou docela velké téma poslední dobou - výrobci totiž naslibují X funkcí a hodinky pak neumí nic.

https://www.alza.cz/dokipal-4g-lte-s-videotelefonem?dq=5678565
Tohle by měl být zajímavý kousek, je to teda nad 200 euro (počítám Kč za 25 Kč) ale má to požadované vlastnosti. Koupil bych, zkusil a když budou ok, tak si je nech. Když ne, tak vrať. Vzhledem k tomu, že to teprve jde na trh, tak s tím nemám zkušenost. Má to jen angličtinu jako jazyk ale šikovný člověk jako ty tam tu slovenštinu nějak dostrká :-)

Tady je pak levnější značka, která je docela fajn a požadované funkce fungují... https://www.alza.cz/evolveo-sportwatch-m1s-black-blue-d5638795.htm#discussionPosts
Ovšem je to za 2 500 Kč (cca 100 euro), takže pak je otázka, jak je na tom konstrukce hodinek, aby to mladej nerozmlátil :-)

Xiaomi má ještě vydat něco ve stylu Apple watch ale ještě to není u nás na trhu a cenu taky nevím. V zahraničí prý 185 dolarů, u nás se to kolem těch 200 € pohybovat asi bude.
https://www.alza.cz/xiaomi-mi-watch-d5708918.htm

Ne, vážně? :O Jaký "zas" můj strýček Google? Ty jsi profesionální troll nebo trotl? :-)

Evolveo měl známý a pochvaloval si je, stěžoval si na laciný plast a měl trochu odlišný model. Také GPS občas prý vypadávala.
Jedny z Xiaomi hodinek jsem měl i já, funkce ucházející, ovšem mně vadil vzhled. Všechny Xiaomi hodinky jsou hranaté, kulaté jsou jen ty levnější, které jsou k ničemu. Pak jsou kruhové ještě nějaké Amazfit za čtyřku ale ty mi taky nepadly. Nakonec jsem radši skončil u Samsungu. První hodinky neznám, jen jsem na ně slyšel dost referencí a může je ostatně koupit a pak vrátit - to vše tam píšu.

Samsung se SIM stojí minimálně 6 500 a nejsem si ani jistý, jestli se v ČR nebo na Slovensku prodávají. Kdyby měl větší budget, tak mu pochopitelně doporučím všema 10 radši Samsung ale do 200 eur je tohle podle mě nejlepší výběr. Nehledě na to, že Samsungy mají docela velké ciferníky, které vážně nejsou ideální pro ruku 11 letého kluka. Jestli se ti nelíbí, dá se to vyjádřit i jinak než jen rýpavým komentářem :-) Kdyby občas lidé dočetli něčí komentář do konce, tak by to taky pár věcí ulehčilo ;-)

Zduř.
Simka a GPS jsou tedy podmínkou?
Za, nebo do 200€ existují kvalitní ručičkové, nebo dobrou zkušenost mám i s Polar, které jsou spíš sportovní nebo jak to nazvat s přítomnosti GPS ale bez Sim.

Už nějakou dobu používám Zedblaze Pro (oled, měří tep, teplotu, gps, micro-sim, možnost měnit vzhled z nakých 100 skinů, počet ujitych kroků ze kterého bude IMHO vycházet algoritmus na výpočet spalování tuku), už jsou starší kde nové modely Pro4/5 nabízí podstatně lepší spotřebu a výdrž etc. Mají více modelů i velikostí, tak i když to asi nebude to pravé ořechové, tak popřípadě mrkni na jejich katalog.
Zakupoval jsem je na Amazonu.
https://www.amazon.de/s?k=Zedblaze+PRO&__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&ref=nb_sb_noss_2
[88651-zb-pro-png]

[88652-zb-pro-web-png][88653-zb-png]

Premzslam nad Pro 4, podla rozmerov by mali byt o kusok mensie ako ostatne a navyse mi ich vedia poslat aj z UK (Pro5 bohuzial len z Honkongu a to do Vianoc nestiham).
Vydrzi to teda aspon jeden den, kedze ty mas 3? GPS neukazuje o kilometer vedla ako pri inych hodinkach?

Tak 4-5 dní když to používám jako hodinky (OLED není tak nenažraný a displej se rozsvítí až se na ty hodinky podíváš / nastavitelné). Jinak 2-3. Když sem tam zajdu na internet a poslouchám přes to hudbu z internetu + bluetooth, tak menší 2 dny. Nejvíc tam imho žere to 3G.
Pro kluka je to dobré dárek. Jinak to má i Google play, ale těch aplikaci optimizované pro hodinky moc neni. Ty ostatní, ty hodinky mají možnost alternativniho rozlišení, kde místo kruhu máš čtverec, pak ty aplikace plus mínus jdou ale člověk se musí umět někdy trefit na tlačítka hlavně při zadávání textu, není to moc velké.

(moje první zkušenost byla docela pozitivní, když si vezmu, že místo telefonu máš jenom cosi na ruce, nápojíš na to sluchátka BT a pustíš internet, zavoláš si pošleš SMS, ještě před 20 lety by tě měli za blázna, nebo by tě rovnou zavřeli za propagandu západu)

Jestli to nebude tim ze pouzity Android OS nebyl nikdy zamyslen pro pouziti v hodinkach. Respektive nikdo nikdy nezamyslel titernym displejem nahrazovat telefon... takze sice hezke ze to zobrazi nejaky web nebo aplikaci urcenou pro telefon ale pouzivat bych to nechtel...

Tak.
Použitý Android je jen nadstavba OS, to že je možné používat google play, to že se můžeš podívat na mail nebo zobrazit online Web, nebo jiné služby už je jen takové to navíc.
(na mém pracovnim e-ink note je také nadstavba Android, a to ze stejného duvodu)

Mě by zase třeba vadilo, kdyby to výrobce uzmakl a nebylo by možné použít jiná apk jak výrobce. Ono to ve skutečnosti stejně ani jak Android nevypadá.
Samotný interface je na hodinky optimizovaný. Výše zmíněná synchronizace mezi zařízením android android (párování s telefonem, nebo jiným zařízením, aplikace android s jinou aplikaci android) je imho velmi slušná a dobrá volba.

(Po technické strance, kupříkladu u desek arm je třeba GPU dejme tomu Mali kámen úrazu, pro které linuxové OS ovladače zkrátka neexistují, až na Android který akceleraci podporuje, tak co by měli zvolit, vlastní OS? Na základě čeho? Jaká by pak byla cena? Aplikace by byly neaktualizované nedodělávky. Na Android ty aplikace aktualizuje vydavatel, ne výrobce hodinek až na aplikace vydavatele hodinek samozřejmě . Pro smart hodinky volit jiný podklad jako Android by byl jednosměrný výlet .*/ což by stejne skoncilo tim, že zakazník opet koupí a ukaže prstem na hodinky s Android, jelikoz toho nabizi a umožní víc)

Ono to bude podstatne jednodusi... cinan proste napali Android do cehokoliv hlava nehlava, hlavne at se to proda... to ze je to na hrane pouzitelnosti ho nezajima, penize uz zkasiroval a jede se dal... typicky priklad jsou rozlicne TV boxy, takmer identicke krabicky pod ruznymi nazvy a vicemene vsechny stejne hrozne nedodelky... Proste telefoni Android (usuzuji dle Play Store) nema v hodinkach co pohledavat.
Rozhrani od vyrobce je jeste tak nejak pouzitelne, ale aplikace uz ne, bud nepocitaji s titernym kruhovym displejem, nebo ovladanim bez dotykove obrazovky (tv boxy). Pro nic za nic nemaji ostatni vyrobci uzpusobene OS pro hodinky, tv boxy atd. (WearOS, AndroidTV, WatchOS, TvOS, atd.) protoze pozadavky na ovladani a zobrazeni se lisi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru