Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prázdný Náhled tisku na kartě Tisk v Libre Office

Zdravím, neví někdo, proč se mi na kartě Tisk v Náhledu tisku neukazuje co se bude tisknout? Náhled tisku jde spustit jenom z lišty v dokumentu, ale ne z karty Tisk, snad jsem se vyjádřil jasně. Libre Office je nainstalovaný v Linux Ubuntu.
Ten stejný kancelářký balík mám na Windows 10 a tam je to v pořádku. Mám snad tady někde něco blbě nastaveného? Já to nezjistil.
Předem díky za radu.

Předmět Autor Datum
reštartuj PC, skus to znovu. Nejaké pošahané GUI, MUI, zobrazenie pred tlačou v drobnej miniatúre.…
Nuda 06.04.2020 19:51
Nuda
Ešte skús zmeniť nastavenie miniatúr v OS Windows. Zmaž iconcache. Ano, to mu v Ubuntu pomůže. Je…
host 06.04.2020 19:59
host
Potřebuju to v Ubuntu, ve Windows mi to běhá dobře. Tohle v Ubuntu mě už neběhá od začátku co mi to…
0Jirka0 06.04.2020 20:02
0Jirka0
Kámoš to zrejme namontoval hodne divne... pozná vôbec pojem xsane, cups a pod? Btw, ani by som nepov…
Mlocik97 08.04.2020 11:31
Mlocik97
tazatel potřebuje najít nějaké exotické, anarchistické, teroristické linuxové fórum, kde mu poradí,…
lední brtník 08.04.2020 11:53
lední brtník
Windows neprodukuje chybové hlášky, to je pravda, když nastane chyba, tak proste nastane bez toho ab…
Mlocik97 08.04.2020 12:48
Mlocik97
Odborníci existují snad přes všechno, ale tady je asi dobrá rada, ne drahá, ale nad zlato. Ví někdo…
0Jirka0 08.04.2020 07:58
0Jirka0
Skus zmeniť spustiteľnému súboru permissions (prístupové práva). Znížiť alebo pozmeniť prístupové pr…
Nuda 08.04.2020 08:22
Nuda
V pohodě, pánové, koukám, že toto je neřešitelné. Že bych se zase hrabal v OS a někde něco přestavov…
0Jirka0 08.04.2020 13:23
0Jirka0
Používám jen Fedoru, žádné potento Windows a chodí mi to v pohodě. Jaké máš grafické prostředí (KDE,…
Rce 08.04.2020 16:32
Rce
Díky za snahu. Nastavení v LibreOffice zvládnu a zaškrtl i odškrtl podle tvé rady a nic. OpenGL jsem…
0Jirka0 08.04.2020 20:03
0Jirka0
Jo. tam dole je OpenCL (=Open Computing Language), nevím, proč píšu GL, to je jinde. Zkus tedy vyzko…
Rce 09.04.2020 00:54
Rce
V příloze jukni na to co tu mám. Ty máš asi vyšší verzi, takže já tu budu mít asi něco kapáček jinéh…
0Jirka0 09.04.2020 08:20
0Jirka0
Takže máš grafické prostředí Mate GTK3, OpenGL asi tvá grafická karta nepodporuje, nebo nemáš nainst…
Rce 10.04.2020 00:22
Rce
Mate jsi vyčetl z jedné karty a z druhé GTK3? Tak to GTK3 bych si teda určutě nemyslel, že je to něj… poslední
0Jirka0 10.04.2020 07:49
0Jirka0
Ještě jsem tu něco našel:-)
0Jirka0 09.04.2020 08:42
0Jirka0
To nic není, je to jen povídání co to je Mate, ale přečíst si to můžeš. :-)
Rce 10.04.2020 00:33
Rce

Ešte skús zmeniť nastavenie miniatúr v OS Windows. Zmaž iconcache.

Ano, to mu v Ubuntu pomůže.

Je to iba blábol rusofilných, boľševikmi vypatlaných šenkových udavačov, lúzerov od r.1948 dodnes, nasmerovaných proti všetkému kapitalistickému, americkému, vykorisťovateľskému vzídené z mysle a z dielne vrahov z volstrídu, ich gniavniacej čižmy s dobyvateľskými zámermi krvilačnej šelmy rinčiacej zbraniami po celej zemeguli. Preto sme sa museli aj v ČSSR, ako dodnes mierumilovné KĽDR atómovými hlavicami a raketami brániť, aby sa po roku 1989 mafiáni komunisti s eštébákmi stali šikovnými, netrestateľnými veľkozlodejmi v oblasti kapitalistického, amerického veľkopodnikania. Kto iný si takúto poctu zaslúži, jedine boľševickí parachanti kvasení KGB v Moskve "trhovým hospodárstvom", dokonca sú dodnes dosadení vo vysokých štátnych funkciách či medzi justičnou talármafiou. Pravda, vypatlaný národ ich miluje, "zlatí komunisti", ktorí si vraždili vlastných občanov na hraniciach, likvidovali vlastných do komunistických kriminálov, ako vnútorných nepriateľov režimu.

Potřebuju to v Ubuntu, ve Windows mi to běhá dobře. Tohle v Ubuntu mě už neběhá od začátku co mi to tam kámoš namontoval i s OS Linux Ubuntu. Nedělám do počítačů, ale tohle by mě zajímalo. Teď už mi to začíná vadit, že to tam nevidím. Neumím tam nainstalovat ani program...holt to není Windows na který jsem zvyklej.

tazatel potřebuje najít nějaké exotické, anarchistické, teroristické linuxové fórum, kde mu poradí, jak znovu sám nainstalovat ten gnuslobodný poctivý office.

kdy ten krám produkoval nějaké chybové hlášky, což ani ve velkokapitalistickém estébáckém naničhodném windows nedělá, dalo by se s tím něco řešit.

Skus zmeniť spustiteľnému súboru permissions (prístupové práva). Znížiť alebo pozmeniť prístupové práva.

https://www.guru99.com/file-permissions.html

V prípade Linuxu sa velice ťažko odhaľuje kauzálny nexus prázdneho náhľadu pred samotným odoslaním dokladu do tlačiarne.

Musel by tu byť fachman na kernel Linuxu a na SW, ktorý by dokázal komunikáciu s tlačiarňou v poradni napraviť.

Ani vo Windows vec nie je jednoduchá, bola by to velice ťažká otázka hlavne v prípade W10, kde sa každou novou veľkou záplatou niečo na vysokej úrovni pokazí, ako by konštatoval poctivý, pracovitý Hujer.

---------------------------------------------------------------------------------
Sorry, hlboko sa v predklone ospravedlňujem, nevšimol som si, že ty máš pitomé distro Linuxu s čím normálny, sľušný, poctivý, pracovitý, dlhoročne stranou súdruhov prevychovávaný občan ani vo sne nepočíta, že pod ním na domácej mašine skutočne ťažko pracuješ.

Bral som automaticky nadpis rutinne s tým, že sa jedná ako obvykle o americký, kapitaľistický, dekadentný, buržoázny, nechcený OS Windows.

V pohodě, pánové, koukám, že toto je neřešitelné. Že bych se zase hrabal v OS a někde něco přestavoval, když tomu nerozumím, to teda ani náhodou. Nejsem profík přes PC a naučit se a vstřebat celou problematiku s touto věcí, dál nehodlám. I tak, ale všem díky za výborné rady, které bohužel já realizovat nebudu. To by bylo fakt nad moje síly. Předpokládal jsem, že to bude pro někoho z vás jen blbá otázka ode mne a že si řeknete, že jsem hňup, co si nedokáže poradit s takovou kravinou. Zdánlivě jednoduché je teda složité. Ještě jednou díky za odpovědi a považujme to za vyřešené. Budu dál fungovat bez náhledu a pokud se budu chtít podívat co tam vlastně je, zaskočím klidně do kap. systému na W10, tam mi to běhá dobře. Zdravím všechny.

Používám jen Fedoru, žádné potento Windows a chodí mi to v pohodě. Jaké máš grafické prostředí (KDE, Gnome)? Máš možnost to zkusit pod jiným prostředím? Někdy mívá problémy framework QT (Prostředí KDE), jakou verzi QT nebo GTK máš nainstalovanou? Doporučuji QT5. Dále zkus v nastavení LibreOffice zaškrtnout Nástroj->Možnosti-> zaškrtnout (nebo naopak odškrtnout) "Použít dialogy LibreOffice". Dále v Možnosti OpenGL zrušit zaškrtnutí "Použít OpenGL".

PS: Nechápu, proč tu všichni píšou takové kraviny, i šéfové Poradny, co by měli jít příkladem. Bláboly pana Nudy jsou už folklór, jeho nesmysly doporučuji všude ignorovat.

Díky za snahu. Nastavení v LibreOffice zvládnu a zaškrtl i odškrtl podle tvé rady a nic. OpenGL jsem nenašel, jen OpenCL a ten zašktnutý není. O dalším nevím o čem je řeč. Amatér jsu a toto dál už nedávám. Jsem schopnej a ochotnej se ke všemu doštrachat, ale jen podle přesného návodu a nebo podle rady toho, kdo by měl nervy mě k tomu dovést:-)
Odborníci mi kolikrát radí, ale když nevím která bije, tak řeknou, že jsem vůl a ať mi to dá někdo dohromady a nebo si přeinstaluju komp...vždyť na tom prý nic není. Jak pro koho. Ať někdo zkusí uběhnout maraton, když nikdy neběhal. To zkrátka nedá.
Jsi dobrej, že jsi se vůbec ozval i když jsem to už odpískal:-)

Jo. tam dole je OpenCL (=Open Computing Language), nevím, proč píšu GL, to je jinde. Zkus tedy vyzkoušet v nastavením->Zobrazení různé možnosti - tady je OpenGL (=Open Graphics Library). Všechny tyto možnosti mohou mít vliv. IMHO patrně (neodpověděl jsi mi jaké grafické prostředí používáš - pal bych mohl odpovědět konkrétněji) tje chyna, že vykreslovací motor (engine) nezvládá vymalovat, co Libre Office chtějí namalovat. Ještě jakou máš verzi LibreOffice - já mám verzi 6.4.2.2 a tuším, že v některé starší verzi mělo LibreOffice problémy s grafikou.

V příloze jukni na to co tu mám. Ty máš asi vyšší verzi, takže já tu budu mít asi něco kapáček jiného. OpenGL nevím kde tady hledat. Grafické prostředí zjistím jak? Nemám páru kde to zjistit. Linuxe mi sem namontoval jeden ajťák místo W7. Už jsem to chtěl všecko zahodit, ale že prý jestli mi to nevadí tak mi sem dá Linuxe, že za to nedám ani kačku a to co potřebuju, že mi tu poběží taky. Bohužel se v tomto OS úplně ztrácím a instalace W programů je tady pro mě ztracená. Ze svých CD nejsem schopen sem jediný program nainstalovat. OpenOffice pro mě tady taky není žádná výhra, protože dokumenty vytvořené v MS Office jsou tady normálně pohřbené, celé texty stránek mi to rozhází. Ale něco jsem sem jen převedl a k té mé práci to stačí. To hlavní zatím dělám jen na W10. Účetnictví,el.podpisy apod. Toto mám jako výpomocný komp, abych nemusel lítat z patra do patra:-)

Takže máš grafické prostředí Mate GTK3, OpenGL asi tvá grafická karta nepodporuje, nebo nemáš nainstalovanou podporu (nebudu zacházet do podrobností). Sice máš LibreOffice starší verze (nejnovější je 6.4.2.2), ale v tom problém nebude. Používám prostředí Plasma, MATE mám také nainstalované, možná když budu mít zítra čas, tak to pod ním zkusím. Takže ty zkus vypnout hardwarovou akceleraci - máš to na prvním obrázku.
Kompatibilita s MS Office je dobrá, zatím se mi nestalo, že by se to rozházelo. Mám už léta distribuci Linux Fedora a na Widle už se jen usmívám. Udělám na tom všechno, včetně grafiky, střihu filmů, hudby atd. Windows aplikace do toho nenainstaluješ rovnou, musíš přes Wine nebo přes VirtualBox. Doporučuji hledat alternativy přímo pro Linux, pokud nehraješ na tom super hry, dá se najít vše potřebné a zdarma.

Mate jsi vyčetl z jedné karty a z druhé GTK3? Tak to GTK3 bych si teda určutě nemyslel, že je to nějaké prostředí:-) Jsem ale zase alespoň chytřejší a vím co tu mám:-) Hardwarovou akceleraci jsem zkoušel už jednou vypnout a nic to nedělalo.
Mám tady taky prográmek na videjka i na fotky, ale na grafiku ne, písni co tam máš na tu grafiku. Mám tu jen neplacené programy, ale můžu jen říct, že tady mi to tady běhá všechno daleko rychleji než na W10. W10 mám přeinstalovanou ze sedmičky asi půl roku.
Přes Wine jsem zkoušel něco instalovat, ale stále mi to tam hází nějakou chybu. Takže mé vědomosti jsou tady jaksi na nule. Ani s terminálem se nějak nekamarádím, zkoušel jsem všechny možné návody, ale nějak se nedaří a tak jsem s tím skončil. Abych ti pravdu řekl, ani nevím jak se mi sem podařilo dostat ten program na videa a na fotky. Ale byly to programy určené i pro Linux a tak jsem to zkrátka zkusil a šlo to bez problému. Ty samé mám i na W10, ale tam, jak jsem se už zmiňoval to chodí o dost pomaleji, asi to tu nemám ještě zasekaný. Hry nehraju, nemám na to čas.Asi před deseti lety jsem to zkusil a stačilo, vyzkoušel jsem si to a dost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru