Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neustálé poklesy výkonu notebooku - hry

Zdravím,

obracím se na Vás s žádosti o pomoc, jelikož jsem již naprosto bezradný. V září minulého roku jsem si pořídil herní notebook Lenovo Legion Y530.

Specifikace: lenovo-legion-y530?dq=5483978&o=1

Intel Core i5 8300H Coffee Lake
RAM 8GB DDR4
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
SSD 128GB + HDD 1000GB

Kupoval jsem si ho zejména kvůli hraní her. Kromě toho, že mi zlobí wi-fi karta (budu muset reklamovat), což je ale dle recenzí u tohoto notebooku častým problémem, mám zásadní problém. Přibližně ještě měsíc zpět mi na něm vše fungovalo naprosto v pořádku, nicméně pak nastal z neznámého důvodu nějaký zlom a všechny hry se mi začaly postupně sekat.

Hrával jsem Call of Duty WARZONE i GTA V(FiveM), naprosto bez problémů, bez jakéhokoliv záseku, nicméně potom mi to postupně začalo víc a víc zlobit - Tím stylem, že padají FPS - Hrával jsem na 60-80 FPS a nyní se stává to, že těch 60-80 mi běží chviličku a pak to spadne na 5-15, celá hra se "zasekne" na 1-2 vteřiny a pak to opět skočí zpět.. Ale je to neustále horší, poklesy jsou téměř každých 5 vteřin a hrát se opravdu nedá.

Zkoušel jsem vše - Nastavovat nejnižší možnou grafiku ve hře (i když geforce experience volí jako optimální vyšší kvalitu - Ve hře mám využití na nějakých 1600 MB / 6000 MB), Aktualizaci ovladačů karty přes GeForce Experience, nastavení grafické karty ručně v Ovládacích panelech Nvidia, postupoval jsem podle různých návodů pro zvýšení FPS, smazal jsem veškerou cache v PC - dokonce jsem i před týdnem dal celý notebook do továrního nastavení s kompletním promazáním .. Pomohlo to asi na 1 den, poté se problémy začaly vracet..

Když se při spuštěné hře podívám do správce úloh, ukazuje mi extrémní zatížení (Grafickou kartu až na 100%, procesor například na 94%) a neumím si to vysvětlit, jelikož by to tak být určitě nemělo..

Notebook dle mého názoru i extrémně hřeje a je hlasitý, nicméně to bylo v recenzích i při nákupu a to mi nevadilo.. Každopádně nevím, jestli to poté nemá vliv na výkon, jestli nedochází k přehřívání.

Dokázal by mi s tím někdo poradit? Existuje nějaký fix, nebo to je na reklamaci?

Moc děkuji za každou pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ciste pro uplnost, pokud se to prehriva, zkousel jsi to otevrit a vycistit vetraky? Ony v NB jsou ma… poslední
Henonee 28.05.2020 17:27
Henonee

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru