Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oplati sa overclocking?

Najskôr si zisti aké Max Core Voltage zvládne tvoj procesor(google.com). Potom postupne zvyšuje v BIOSe Multiplier, tým zvýšiš MHz a budeš musieť zvyšovať aj Core Voltage, lebo bude mať väčšiu spotrebu. Po kazdom zvýšení testuj stabilitu v nejakom programe čo vyťažuje CPU(google.com). A tak budeš pokračovať vo zvyšovaní (!!!!!neprekrocit max Core Voltage!!!!!) v testovaní, v sledovaní teploty CPU(Max nájdeš tiež na Google.com, ale mala by tam byť tepelná ochrana, ktorá to po prekročení vypne) pokiaľ to bude stabilné a nebudú ti pri testovaní padať Windowsy. Keď sa dostaneš na Max s teplotou, Core V aj stabilitou, tak to o niečo zniž a pouzivaj.
Aj keď tak starý krám vystavovať takýmto extrémom by som ti asi neodporúčal. Jedine, že máš v pláne nákup nového počítača a za tento stavajuci ozaj nič nechceš. A ak to chces prevádzkovať pretaktovane, tak si k tomu radšej postav hasiaci pristroj, niečo takéto:
https://www.hasiaca-technika.sk/hasiaca-technika/hasiace-pristroje/hasiaci-pristroj-co2-snehovy-s2kte
Ak máš viac peňazí nazvyš tak takéto:
https://www.yachtshop.sk/yachtshop-sk/eshop/7-1-Bezpecnost-a-zachrana/69-2-Poziarna-ochrana-a-technika/5/38987-TEPOSTOP-Halonovy-hasiaci-pristroj-2-kg
Veľa zadaru, ale radšej sa na to vykašli.
PV

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny