Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oplati sa overclocking?

Mam AMD FX 8350 a vodne chladenie AKASA VENOM A20, ram: 16 gb, doska:msi gaming 920, oplati sa taktovat procesor? chcem prvykrat vyskusat mu zvysit takt poradte nejake sposoby dik mocc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Najskôr si zisti aké Max Core Voltage zvládne tvoj procesor(google.com). Potom postupne zvyšuje v BI… nový
vavrapeter 22.05.2020 12:10
vavrapeter
Dá sa taktovať aj zvýšením Bus Speed(ja som takto pretaktoval zamknutu i7 3820), ale to ti neodporúč… nový
vavrapeter 22.05.2020 12:25
vavrapeter
A v prvom rade si zisti, či tie procesory išli dobre taktovať a ci to zvládali. Zbytočne budeš robiť… nový
vavrapeter 22.05.2020 12:27
vavrapeter
Testuj to trebárs s týmto a nie len 5minut. https://www.dobreprogramy.sk/occt Hlavne opatrne s V a s… poslední
vavrapeter 22.05.2020 17:47
vavrapeter
FX 83** bych na jiných MB jak s NB/chipset 990X/990FX nějaký serióznější Overclocking nedoporučoval.… nový
HPET 22.05.2020 12:49
HPET
Tak pri tomto mojom je otvoreny nasobic takze nemal by byt problem ho trochu potiahnut a ked aj vodn… nový
Cpu 22.05.2020 14:48
Cpu
Tak když už si nedáš říct tak aspoň sleduj teploty spínacích tranzistorů /IR teploměr/ nebo je ofuku… nový
MM_tank 22.05.2020 15:13
MM_tank
Na těchto deskách a s procesory FX jsem trávil Overclockingem hodně času, jak na tvojí MSI, tak na o… nový
HPET 22.05.2020 16:16
HPET

Najskôr si zisti aké Max Core Voltage zvládne tvoj procesor(google.com). Potom postupne zvyšuje v BIOSe Multiplier, tým zvýšiš MHz a budeš musieť zvyšovať aj Core Voltage, lebo bude mať väčšiu spotrebu. Po kazdom zvýšení testuj stabilitu v nejakom programe čo vyťažuje CPU(google.com). A tak budeš pokračovať vo zvyšovaní (!!!!!neprekrocit max Core Voltage!!!!!) v testovaní, v sledovaní teploty CPU(Max nájdeš tiež na Google.com, ale mala by tam byť tepelná ochrana, ktorá to po prekročení vypne) pokiaľ to bude stabilné a nebudú ti pri testovaní padať Windowsy. Keď sa dostaneš na Max s teplotou, Core V aj stabilitou, tak to o niečo zniž a pouzivaj.
Aj keď tak starý krám vystavovať takýmto extrémom by som ti asi neodporúčal. Jedine, že máš v pláne nákup nového počítača a za tento stavajuci ozaj nič nechceš. A ak to chces prevádzkovať pretaktovane, tak si k tomu radšej postav hasiaci pristroj, niečo takéto:
https://www.hasiaca-technika.sk/hasiaca-technika/hasiace-pristroje/hasiaci-pristroj-co2-snehovy-s2kte
Ak máš viac peňazí nazvyš tak takéto:
https://www.yachtshop.sk/yachtshop-sk/eshop/7-1-Bezpecnost-a-zachrana/69-2-Poziarna-ochrana-a-technika/5/38987-TEPOSTOP-Halonovy-hasiaci-pristroj-2-kg
Veľa zadaru, ale radšej sa na to vykašli.
PV

FX 83** bych na jiných MB jak s NB/chipset 990X/990FX nějaký serióznější Overclocking nedoporučoval.
U FX řady, co ve hrách trochu pomohlo bylo zdvyhnout Hz SB sběrnice (kterou kdyz zvýšíš, zvýšíš Hz všeho co je na ní zavěšené) , ale nestojí to za tu možnou nestabilitu.

Tak pri tomto mojom je otvoreny nasobic takze nemal by byt problem ho trochu potiahnut a ked aj vodne chladenie je nemal by byt vobec problem tak skusim podla vasich tipov to nejak pomaly opatrne vela ludi pisalo aj na recenziach ze bezproblemovy overclocking z tymto procesorom ze z prehladom sa da posunut az na 4.5 max 4,7

Na těchto deskách a s procesory FX jsem trávil Overclockingem hodně času, jak na tvojí MSI, tak na ostatních 990FX, vím jaké mají limity a možnosti jak samotné MB , jejich NB tak CPUs FX.
Ale stejně ti v OC nikdo nezabrání a stejně ho budeš dělat i tak, tak ti k tomu napíšu poslední "děláš to na vlastní nebezpečí ", a až se ti po OC, (nejdrive se ti boot sekne protože MB nebude mit dostatečně napětí ) se budes pokoušet navyšovat "V" ktere budes upravovat a navysovat kvuli nestabilite do té doby, az se ti po uložení hodnot v BIOS uz PC nepustí tak nema cenu zakladat nové téma, protože ti odejdešel řadič , ktery na takové napětí u 97* není dělaný. To že se u OC dělají testy stability (Prime95, memtest etc) podle kterých se OC doladuje ti stejně asi nic říkat nebude.
"bon courage !"
[90253-poradna-fx-png]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru