Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení monitoru LG 27GL850

Zdar,
daný monitor LG 27GL850 jsem měl původně nastavený na režim sRGB a měnil jsem v počítači pouze grafickou kartu. Nyní se mi ty barvy zdají takové jiné a tak se podívám u monitoru na Settings - a bohužel tam možnost nastavit sRGB nemám...neboť svítí tzv. šedě. Bíle svítí Gamer 1,2, FPS, RTS, Vivid a Standard a šedě má sRGB a Reader. Připojení k počítači to mám přes Displayport. Nevím proč mi to nejde nastavit, nic jsem jinak neměnil a ten režim sRGB (podle mě tovární nastavení) mi asi nejvíc vyhovoval...Díky za případnou radu.

Předmět Autor Datum
Ak ti nevyhovuje rezim tak si teplotu farieb mozes upravit aj rucne.
fleg 27.09.2020 14:02
fleg
a měnil jsem v počítači pouze grafickou kartu. To je snad zásadní :-) Používáte stejný kabel HDMI/… poslední
HPET 27.09.2020 14:08
HPET

a měnil jsem v počítači pouze grafickou kartu.

To je snad zásadní :-)
Používáte stejný kabel HDMI/DisplayPort ? Ta nová grafika od té předchozí, podporuje a ma aktivovaný FS nebo G-Sync ? Výchozí nastavení monitoru také nefunguje ? Musíš brát také na vědomí, když na monitoru aktivuješ nějakou funkci, nebo custom profil, jiná funkce nemusí být dostupná.
Jelikož neuvadíš ani jestli jde o GPU od AMD nebo NVIDIA, musíš si v nastavení GUI ovladače → zobrazení najít a nastavit profil z YCbCr na [RGB / ?Bit / 4.?.? / FullRange] sám , ručně.

PS: Jestli se ti zdá, ze nezobrazuje správně barvy, tak ke každému normálnímu monitoru je adekvátní [ICC/ICM] profil barev, aplikuj ho a nastav jako výchozí.

- RGB : https://www.tftcentral.co.uk/icc_profiles/lg_27ud68_user.icm
- GAMER : https://www.tftcentral.co.uk/icc_profiles/lg_27gl850_native.icc
(ZDROJ)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru