Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení monitoru LG 27GL850

Zdar,
daný monitor LG 27GL850 jsem měl původně nastavený na režim sRGB a měnil jsem v počítači pouze grafickou kartu. Nyní se mi ty barvy zdají takové jiné a tak se podívám u monitoru na Settings - a bohužel tam možnost nastavit sRGB nemám...neboť svítí tzv. šedě. Bíle svítí Gamer 1,2, FPS, RTS, Vivid a Standard a šedě má sRGB a Reader. Připojení k počítači to mám přes Displayport. Nevím proč mi to nejde nastavit, nic jsem jinak neměnil a ten režim sRGB (podle mě tovární nastavení) mi asi nejvíc vyhovoval...Díky za případnou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
a měnil jsem v počítači pouze grafickou kartu. To je snad zásadní :-) Používáte stejný kabel HDMI/… poslední
HPET 27.09.2020 14:08
HPET

a měnil jsem v počítači pouze grafickou kartu.

To je snad zásadní :-)
Používáte stejný kabel HDMI/DisplayPort ? Ta nová grafika od té předchozí, podporuje a ma aktivovaný FS nebo G-Sync ? Výchozí nastavení monitoru také nefunguje ? Musíš brát také na vědomí, když na monitoru aktivuješ nějakou funkci, nebo custom profil, jiná funkce nemusí být dostupná.
Jelikož neuvadíš ani jestli jde o GPU od AMD nebo NVIDIA, musíš si v nastavení GUI ovladače → zobrazení najít a nastavit profil z YCbCr na [RGB / ?Bit / 4.?.? / FullRange] sám , ručně.

PS: Jestli se ti zdá, ze nezobrazuje správně barvy, tak ke každému normálnímu monitoru je adekvátní [ICC/ICM] profil barev, aplikuj ho a nastav jako výchozí.

- RGB : https://www.tftcentral.co.uk/icc_profiles/lg_27ud68_user.icm
- GAMER : https://www.tftcentral.co.uk/icc_profiles/lg_27gl850_native.icc
(ZDROJ)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru